A Bugatti és a Tourbillon elvarázsolja a Chantilly művészetét és eleganciáját

A 2014-es bemutatkozó kiadás óta a Bugatti szorosan kötődik a Chantilly Arts & Elegance Richard Mille lelkéhez. A klasszikus és a modern remek ünnepe, a lényegében francia Art de Vivre gyönyörű kirakata 800 kivételes járművet és több mint 20 000 látogatót látott, miközben az haute couture és az elegancia, a stílus és az örökség egy lenyűgöző látványban olvadt össze. Tökéletes helyszín a Bugatti legújabb szerzeményének első franciaországi megjelenésére a molsheimi bemutatása óta – egy új hipersportkocsi, amely a francia kifinomultság csúcsát testesíti meg: a Bugatti Tourbillon¹.

A francia kulturális örökség ékkövében, a Château de Chantilly-ben való összejövetel hagyománya az elmúlt hétvégén csodálatos modern látvánnyal festett. Művészetet, eleganciát és kiválóságot tükröző, magával ragadó lakoma az érzékek számára, élményekkel és szórakozással minden korosztály számára, a rengeteg családi tevékenységtől a varázslatos hőlégballonos repülésekig, a vívóvitrinekig, a lovaskocsikázásig és a lovas bemutatókig.

Az esemény minden eddiginél nagyobb lehetőséget kínált a Bugatti múltjának és jelenének tiszteletére – bemutatva a márka történetének ikonjait és a kortárs hipersportautók teljesítményének úttörőit. A Bugatti 115 éves örökségére támaszkodva a Tourbillon fejlődését Bugatti története és maga Ettore Bugatti halhatatlan szavai határozták meg: „Ha összehasonlítható, akkor már nem Bugatti”.

Mivel a Tourbillont egész hétvégén gyönyörűségében mutatták be, az esemény résztvevői rácsodálkozhattak az 1920-as és 30-as évek Bugatti ikonjainak dizájnjára gyakorolt ​​hatására; a Type 57SC Atlantictól – a világ legszebb autójaként elhíresült – a Type 35-ig, a történelem legsikeresebb versenyautójáig, és a Type 41 Royale-ig – minden idők egyik legambiciózusabban kitalált luxusautója. Ezek a legendák képezték a Tourbillon elgondolásának tervét; Az érzelmek és a luxus esszenciáját új magasságokba emelve a Tourbillon valami igazán összehasonlíthatatlant képvisel – és a Bugatti történetének ikonjaihoz hasonlóan nem csak a jelenben, hanem a Pour l’éternité-ben is.

Rengeteg Bugatti-vezető vett részt rajta – köztük Mate Rimac, a Bugatti Rimac vezérigazgatója; Christophe Piochon, a Bugatti elnöke; Hendrik Malinowski, a Bugatti ügyvezető igazgatója; és Frank Heyl, a Bugatti dizájnigazgatója – a bemutatón a márka és a Bugatti Paris rendkívüli élményeket kínált vásárlóinak és rendezvény résztvevőinek egész hétvégén.

A jeles eseményen bemutatott Bugatti mindegyike a márka történetének egy-egy egyedi korszakát tükrözte – a több mint egy évszázados autóipari kiválóságon átívelő gazdag örökséggel teli kirakat. A Bugatti gazdag versenyhagyatékát visszhangozva a legendás, 100 éves Type 35 öt darabból álló sorozata díszelgett a vasárnapi Concours d’Etat versenyen, visszatekintést nyújtva a motorsport versenyek dicsőséges korszakába, amelyet tökéletesen kiegészít a Type 43 Faux eleganciája. Cabriolet Labourdette és Type 44 Grand Sport a verseny „Unrestored cars – War Pre-War” osztályában. A Bugatti motorsport e ikonikus korszaka előtti modernkori tisztelgés, a jelenlévő Bolide 100 éves jubileumi kiadása az egyetlen kortárs, pályaközpontú Bugatti, amely tiszteletben tartja a márka motorversenyzésben szerzett hihetetlen örökségét és a Type 35 páratlan sikerét. A Bugatti következő korszakában a Tourbillon örök időkig büszke helyet foglalt el ezen az összejövetelen – új fejezetet jelezve a márka történetében.

Az esemény művészetének és eleganciájának egyformán gyönyörű tükröződése, ezekhez a különleges járművekhez csatlakozva a Bugatti Baby II két példája is volt – kisebb méretű tisztelgés a Hedley Studios által kézzel készített, utánozhatatlan Type 35 előtt, beleértve a Tourbillon által ihletett, igazán különleges „Tourbillon Editiont” is. elnyelő kéttónusú színpaletta. Egy művészi projekt, amelyet maga a Bugatti Pilote Officiel, Pierre-Henri Raphanel vezetett, a Type 35 centenáriumának egyedülálló megünneplését kínálta: egy Baby Type 52, a Type 35 új, kicsinyített és statikus interpretációja, hűen Ettore Bugatti autentikus alkotásaihoz. folyamat. A művészet és az elegancia további szimfóniáját képviselve a francia kristálygyártó, a Lalique három remek üvegfigurája a táncoló elefántot, a Bugatti név szinonimáját és Ettore testvérét, Rembrandt Bugattit ábrázolta. A márka új korszakát tükröző Bugatti Carbone Limited Edition karóra az Asprey Bugatti mellett ragadta meg a bámészkodókat – egy aprólékosan megtervezett, értékes ezüstbe öntött modell, amely a Tourbillon guruló alvázát ünnepli.

A Chantilly-i ünnepség nem csak az elegánsan bemutatott statikus autóknak szólt, hanem a klasszikus és modern autóipari ékszerek élvezetéről is a gyönyörű környező vidéki utakon. Miközben a Chantilly Arts & Elegance Tour elmélkedési időszakot kínált, hogy megemlékezzenek az elmúlt évek legendáiról, a látványos Supercars Rally a Bugatti modern innovációjának ünnepe volt, a Bugatti Chiron Super Sport pedig részt vett a zöldellő Oise régió 150 km-es túráján. Mate Rimac, Christophe Piochon, Hendrik Malinowski és Frank Heyl részvételével a Supercars Rally résztvevői és a Bugatti vásárlói egy ínyenc ebéden vettek részt a Polo d’Apremontban, a Chantilly Domain Polo klubban – ezt az élményt a kifinomultság és az elragadtatás határozta meg.

A szombati rendezvény jelentős lezárásaként a vendégek a kastélyba vonultak egy stílusos és mulatságos éjszakára – a vendégek látványosan élénk maskarás koktélos fogadásban részesültek a kastély történelmi falainak kivételes helyiségeiben. A páratlan éjszakát a kastélyra néző gyönyörű tűzijáték fokozta, amely megvilágította a pázsiton lévő autókat, amelyek a másnapi nagy kirakatra vártak.

Vasárnap sokféle szórakoztatás és tevékenység közepette, minden korosztály számára, történelmi és ikonikus Bugatti modellek tömkelege versengett a szokásos Concours d’Etat versenyen – az 1928-as Bugatti Type 44 Faux Cabriolet Labourdette diadalmaskodott a Voitures d’origine avant-ban. guerre kategória. A 100 ans de la Bugatti Type 35 kategória egy igazán különleges, érzelmes kategória, nem kizárólag a Type 35 századik évfordulójának megünneplésére jött létre, hanem a néhai Peter Mullin – a márka kedves barátja – tiszteletére is. Szenvedélyes érdekérvényesítését és szellemiségét felesége, Merle Mullin vitte tovább, és a győztes, az 1928-as Bugatti Type 35 C tulajdonosát adományozta férje emlékére.

A rendezvény tisztelt vendégei számára exkluzív, pazar kerti parti tarkította a napot, a résztvevők élénk öltözékben mulattak az ünnepi alkalmon – a Château de Chantilly birtok teltségébe és a pompás hétvége minden Concour-jába is betekintést nyerhetnek.

A csodálatos összejövetel méltó előjátéka volt az ünnepség fénypontjának – a Concours d’Elégance-nak. A 115 évnyi Bugatti innováció, a kifinomultság és az összetéveszthetetlen francia elegancia szellemét hordozó Tourbillon a Bugattit képviselte az autóipari formatervezés és a haute couture jellegzetesen kifinomult kirakatában.

Amikor végre elérkezett a Concours d’Elégance felvonulásának várva várt pillanata, a Tourbillont egy Victor Weinsanto által megformált modell kísérte – aki Elzászból, Bugatti szülőhelyéről származik, aki 2020-ban indította útjára névadó márkáját, miután két formálódó évet töltött a Jean Paul Gaultier tökéletesíti mesterségét. Korábbi hivatásos táncosként kollekcióit átitatja az előadóművészet vibráló energiájával, és világszerte dicséretben részesül alkotásaiért.

A Christophe Piochon által a tömegnek bemutatott Tourbillon és a Weinsanto remek munkáit bemutató modell magával ragadta a bámészkodókat, miközben a központi Miroir d’eau körül parádéztak. A modell egy ruhát mutatott be a Weinsanto 2024-es tavaszi/nyári kollekciójából: egy hosszú, fekete ruhát fűzővel és a márka aláírásával, amely a Tourbillon időtlen eleganciáját és kifinomultságát tükrözi.

Az összegyűlt autórajongók figyelemre méltó ünnepi hétvégéjének zárásaként a Bugatti márka hagyatékát a kezdetektől napjainkig méltó módon a legrangosabb elismerésekkel tüntették ki. Legendás státuszát tükrözve az 1928-as Type 35 elnyerte a „Best of Show avant-guerre” elismerést – a Tourbillon pedig ennek a minőségnek a folytatását szimbolizálja, „Prix du public” elismerésben, megerősítve jelenlétének erejét a pompás világban. esemény.

„A Chantilly Arts & Elegance Richard Mille ismét páratlan lehetőségnek bizonyult, hogy szemtanúi legyen a gyönyörű művészeti ágak találkozásának – ez egy esély arra, hogy megünnepeljük francia örökségünket, valamint a 115 éves örökségünket és a modern, innováció-vezérelt autóművészetünket. Ugyanezek az értékek határozták meg a Concours d’Elégance-t Ettore Bugatti idejében és az 1920-as évekig – amikor Franciaország volt ezeknek a nagy népszerűségnek örvendő vitrinek bölcsője. Nemcsak a legkiválóbb karosszériaépítők határozták meg őket, hanem a jelenlévők stílusa is – akiket a legújabb ruhákban a francia divat legnagyobb nevei jelöltek ki. A Tourbillont úgy tervezték, hogy tükrözze ezt a szellemiséget, és az időtlenség jellemezze – nemcsak 10, hanem 100 év múlva is a Concours d’Elégance gyepén mutatják be, akárcsak ikonikus elődeit.

Christophe Piochon
A Bugatti Automobiles elnöke


Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!