A DAF az IAA 2024 szakkiállításon mutatja be termékújításainak teljes választékát

A DAF Trucks új mércét állít fel az üzemanyag-hatékonyság, a biztonság és a járművezetői kényelem terén az új generációs XD, XF, XG és XG⁺ tehergépkocsikhoz kifejlesztett széles körű innovációinak bemutatásával a hannoveri IAA Transportation 2024 szakkiállításon. A DAF emellett a városi, regionális és távolsági fuvarozásra szánt akkumulátoros elektromos járműveinek választékával, valamint az ezeket támogató első osztályú töltőállomásokkal és energiatároló rendszerekkel is bizonyítja a környezetvédelemben játszott vezető szerepét.

A DAF Trucks kiemelkedő helyet kapott a hannoveri IAA Transportation 2024 kiállítás 21-es csarnokában, ahol látványos módon mutatja be az érdeklődőknek az ügyfelek sikerét elősegítő termékeinek és szolgáltatásainak teljes választékát.

Az új generációs XD, XF, XG és XG⁺ új mércéket állítanak fel

A hatékonyság erejével

  • Optimalizált PACCAR MX-11 és MX-13 motor
    – Új szelepvezérlés
    – Kettős meghajtású hűtőfolyadék-szivattyú
    – Kéthengeres levegőkompresszor
  • Innovatív hátsó tengelyek
    – Új kúpkerék kialakítás
    – Új áttételi arányok a hátsó tengelyen
  • A műszaki jellemzők teljes mértékben az üzemanyag-hatékonyságot és a CO₂-kibocsátás csökkentését célozzák
    – A DAF Digital Vision System, a prediktív sebességtartás és az aerodinamikai csomag az alapfelszereltség része
    – Alapfelszereltségként 10 év PACCAR Connect szolgáltatás

A biztonság erejével

  • A járművezetőt támogató speciális rendszerek teljes választéka

A kényelem erejével

  • Még alacsonyabb zajszintek a még fejlettebb fordulatszám-csökkentésnek köszönhetően
  • Új szint a vezethetőségben
  • Új tehergépkocsi-navigációs alkalmazás és csatlakoztatott tehergépkocsi-navigáció

A zéró károsanyag-kibocsátású XB, XD és XF Electric járművek teljes választéka városi, regionális és távolsági alkalmazásokhoz

  • Akár 500 kilométeres „zéró károsanyag-kibocsátású” hatótáv
  • Az LFP (lítium-vasfoszfát) akkumulátorok jelentős előnyöket kínálnak
    – Kobaltmentes
    – Kiemelkedő termikus stabilitás a maximális biztonság érdekében
    – Rendkívüli tartósság
  • Első osztályú töltők és energiatároló rendszerek a PACCAR Power Solutions kínálatából

A PACCAR erőátviteli bemutató a legújabb és a jövőbeli fenntartható hajtáslánc opciókat sorakoztatja fel

  • PACCAR MX-13 motor HVO és B100 FAME biodízelhez előkészítve
  • PACCAR elektromotor
  • PACCAR üzemanyagcellás technológia
  • PACCAR MX hidrogénmotor
  • PACCAR e-tengely

A DAF XD, XF, XG és XG⁺járműveket tökéletesítő innovációk teljeskörű választéka

Az összes új generációs DAF-tehergépkocsi kihasználja a tökéletes aerodinamikai jellemzők, a rendkívül hatékony hajtásláncok és a járművezetőt támogató speciális rendszerek széles választékának előnyeit, amelyek lenyűgöző, akár 10%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményezhetnek. A hajtáslánc és az aerodinamikai fejlesztések révén most további 3%-os javulás érhető el.

A hatékonyság ereje

A motor új szelepvezérlése, a kettős meghajtású hűtőfolyadék-szivattyú és a kéthengeres tengelykapcsolós levegőkompresszor a hajtáslánc optimalizált hatékonyságát biztosítja. A turbó- és EGR-rendszereket is korszerűsítették. Az új üzemanyag-befecskendezők kiváló hatékonyságot, megbízhatóságot és tartósságot szavatolnak.

A DAF népszerű SR1344 hátsótengely-programjának újításai közé tartozik az új kúpkerék kialakítás, amely nagyobb erőt és tartósságot biztosít, ugyanakkor azt is lehetővé teszi, hogy a PACCAR MX-13 legmagasabb névleges teljesítménye (390 kW/530 LE) optimálisan kihasználja a DAF fordulatszám-csökkentésre vonatkozó filozófiájának előnyeit. A sebességváltó új váltási stratégiája és a motor optimalizálása 7%-kal alacsonyabb fordulatszámot eredményez utazósebességnél (1030 helyett 950), a konfigurációtól függően.

A kiváló üzemanyag-hatékonyságnak és alacsony CO₂-kibocsátásnak köszönhetően számos új generációs DAF-modell megfelel a Maut 3. osztály szabványainak, így évente akár több ezer eurót is meg lehet takarítani a német útadón.

Az új generációs DAF-modellek hatékonyságának optimalizálása érdekében a 4×2 és 6×2 változatok* alapfelszereltségéhez hozzátartozik (a hagyományos tükröket felváltó) DAF Digital Vision kamerarendszer, a prediktív sebességtartás és az alacsony ellenállású gumiabroncsok, amelyek további 6%-os üzemanyag-megtakarítás elérését teszik lehetővé. Azon ügyfelek esetében, akik korábban nem rendelték meg ezeket a funkciókat, a teljes üzemanyag-fogyasztás és a CO₂-kibocsátás akár 9%-kal is csökkenhet. A mindennapi gyakorlatban azonban az üzemanyag-hatékonyság növekedése még ennél is nagyobb lehet, mivel az aerodinamikai csomag szintén az alapfelszereltség része.

Minden új generációs DAF-tehergépkocsihoz 10 éves PACCAR Connect előfizetés jár. Ez az új online flottakezelő platform valós idejű információkat nyújt a teljes flotta, az egyes járművek, valamint a járművezetők teljesítményéről a hatékonyság és a haszon optimalizálása érdekében. A platform hatékony vezeték nélküli járműfrissítéseket is lehetővé tesz. A PACCAR Connect fő előnye, hogy egyszerűen integrálható az úgynevezett „külső felek” meglévő logisztikai alkalmazásaival, új mércét állítva fel a flottakezelő rendszerek terén.

A biztonság erejével

A gyárilag szállított járművezetőt támogató speciális rendszerek (ADAS) teljeskörű választékának köszönhetően minden új generációs DAF-tehergépkocsi élen jár a biztonságban. Ezek közé tartozik például a fejlett vészfékezési rendszer, a Drive-off Assist, a DAF Side & Turn Assist, a sávelhagyás-figyelmeztető rendszer és a Speed Limit Recognition. Továbbá a biztonsági teljesítmény javítása érdekében az Event Data Recorder eseményadat-rögzítő képeket és adatokat rögzít, amikor az AEBS fékezési figyelmeztetés aktiválódik, az új DAF Drowsiness Detection fáradékonyságérzékelő rendszer pedig a járművezető éberségét méri.

A kényelem erejével

A hajtáslánc korszerűsítései még alacsonyabb zajszintet eredményeznek utazósebesség mellett, míg a sebességváltó új váltási stratégiája még egyenletesebb váltási teljesítményének köszönhetően tovább javítja a vezethetőséget.

Az új PACCAR Connect online flottakezelő platform csatlakoztatott tehergépkocsi-navigációval szolgál, amely lehetővé teszi az üzemeltető bázisa számára, hogy a teljes útvonaltervet közvetlenül a tehergépkocsi másodlagos képernyőjére küldje, még tovább fokozva a járművezető kényelmét.

Az újítások széles köre tovább erősíti a DAF XD, XF, XG és XGtípusok iparágvezető pozícióját, új mércét állítva fel a hatékonyság, a biztonság és a járművezetői kényelem terén. Az értékesítés a hannoveri IAA szakkiállításon kezdődik.

A DAF a környezetvédelemben is élen jár

Az IAA Transportation 2024 szakkiállításon a DAF a városi, regionális és távolsági alkalmazásokhoz szánt, legmodernebb XB, XD és XF Electric járművek teljes választékának bemutatásával tett tanúbizonyságot a környezetvédelemben betöltött vezető szerepéről. Ezek az innovatív tehergépkocsik rendkívül hatékony hajtásláncokkal és moduláris akkumulátorcsomagokkal rendelkeznek, így egyetlen töltéssel akár 500 zéró károsanyag-kibocsátású kilométert is megtehetnek. Mindegyik elektromos DAF-tehergépkocsi nagy energiasűrűségű LFP (lítium-vasfoszfát) akkumulátorokat használ, amelyek rendkívül előnyösek a termikus biztonság, az akkumulátor élettartama és a töltési ciklusok száma szempontjából.

Az első osztályú elektromos járművek sorozata mellett teljes körű szolgáltatásai teszik tökéletes partnerré a DAF-ot az energetikai átállásban. Ezek speciális tanácsadási szolgáltatásokat, valamint a PACCAR Power Solutions energiatároló rendszereket is kínáló, kiemelkedő töltőállomásait is magában foglalja.

Az IAA Transportation 2024 szakkiállításon a jelenlegi és a jövőbeli fenntartható hajtáslánc-megoldásokat is bemutatjuk. A hatékony és megbízható PACCAR MX motorok teljes mértékben készen állnak a HVO biodízellel való üzemeltetésre, ami több mint 90%-kal csökkenti a CO₂-kibocsátást a kitermeléstől a gépjárművekben történő felhasználásig. A B100 FAME biodízellel működő változatok a jövő év elején válnak elérhetővé.

A DAF a hidrogéntechnológia terén is élen jár; most fejleszt egy hidrogénüzemű motort, amely várhatóan a következő években kerülhet forgalomba.

Az IAA DAF-standján egy még fejlesztés alatt álló e-tengelyt is meg lehet tekinteni, ami jól szemlélteti a vállalat folyamatos törekvését a rendkívül hatékony erőátviteli megoldások teljes körű választékának kialakítására.

Az IAA Transportation 2024 szakkiállításon a PACCAR és a DAF az akkumulátoros elektromos járművek teljes választékával és a speciális szolgáltatások teljes körű kínálatával demonstrálja vezető szerepét az ügyfelek az energetikai átállásban való támogatásában.

„Felkészülve a jövőre”

„A piac legjobb tehergépkocsijai még jobbá váltak” – foglalta össze a DAF Trucks elnöke, Harald Seidel. „A számos újításnak köszönhetően az új generációs DAF XD, XF, XG és XG⁺ típusok ismét új mércét állítanak fel a hatékonyság, a biztonság és a járművezetői kényelem terén. Emellett az akkumulátoros elektromos járművek teljes választékát is kínáljuk, amelyek akár 500 kilométeres hatótávra is képesek. Eközben továbbra is kutatjuk és fejlesztjük az alternatív, fenntartható közúti közlekedési technológiákat. Az IAA Transportation 2024 szakkiállításon való részvételünk is jól mutatja, hogy a DAF készen áll a jövőre.”


Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!