A Hyundai Motor Company és az IVECO forradalmi elektromos haszongépjárművel érkezett az IAA-ra

  • A Hyundai Motor Company felhasználja globális eLCV platformját az IVECO jelvényű „eMoovy” európai debütálására
  • A Hyundai fejlett elektromos technológiája bevált PE rendszert tartalmaz az ultragyors töltésért és az intelligens akkumulátorkezelésért
  • A Hyundai eLCV platformja alacsony padlós hozzáféréssel rendelkezik a nagyobb rakománykapacitás és a jobb kezelői mobilitás érdekében
  • A Hyundai és az IVECO partnerség célja, hogy felgyorsítsa a környezetbarát haszonjárművekre való átállást, és bővítse a fenntartható mobilitás jövőjét Európa-szerte

A Hyundai Motor Company az IVECO csoporttal együttműködve bemutatja globális eLCV platformjának első járművét az európai piacokon. A forradalmian új elektromos járművet az eMoovy IVECO-jelvény alatt fogják forgalmazni Európában.

A leleplezésre az „IAA Transportation 2024” rendezvényen kerül sor, amely szeptember 17. és 22. között zajlik a németországi Hannoverben.

Az eMoovy egyesíti a Hyundai elektromos autók alváz-fülke-alapú platformját az IVECO rakterével. A Hyundai bevált elektromos elektromos rendszerével van felszerelve, amely a Hyundai Motor Group legnagyobb elektromos SUV-jából származik. Az új jármű egy 800 V-os rendszerrel is büszkélkedhet az ultragyors töltés érdekében, maximális hatótávolsága akár 320 km WLTP ciklusonként egy feltöltéssel. A töltés rendkívül gyors, mindössze 10 perc alatt további 100 km-es hatótávolságot biztosít.

A biztonság kulcsfontosságú tulajdonság. Tartalmaz egy intelligens akkumulátor-kezelő rendszert (BMS) nagy kapacitású akkumulátorokkal, összehasonlítva az azonos osztályba tartozó (76,1 kWh) elektromos kishaszonjárművekkel. Az érzékelők érzékelik az akkumulátorra vonatkozó információkat, hogy megakadályozzák a meghibásodásokat és fenntartsák a biztonságos állapotot. Ezt a BMS-t a Hyundai elismert IONIQ EV-kínálatában és a prémium Genesis márkában is alkalmazzák.

Az eMoovy a többcélú járművekre (MPV) specializálódott jármű-berakás (V2L) funkciókat is kínál, amelyek elektromos energiát biztosítanak a jármű belsejében és kívül is a nagyobb kényelem érdekében.

Az alacsony profilú kialakítás ideális a logisztikai és szállítási szolgáltatók számára, alacsony hasmagassággal, hogy maximalizálja a rakománytároló kapacitását és javítsa a kezelők mobilitását. Jövőbiztos üzleti platformot jelent, amely innovatív megoldásokat kínál az ügyfeleknek az ipari ökoszisztéma részeként.

Az eMoovy belső kialakítása a Hyundai zászlóshajó MPV-modelljén, a STARIA-n alapul, és a vezető kényelmét szolgáló funkciókkal és tágas vezetési információs kijelzővel van felszerelve. A jármű számos fejlett vezetőtámogató rendszert (ADAS) is tartalmaz, mint például az ütközést elkerülő asszisztens, a sávelhagyást megelőző asszisztens és a parkolási távolságra figyelmeztető rendszer.

„Ez az innovatív jármű bemutatja a Hyundai és az IVECO közös elkötelezettségét a szén-dioxid-semleges jövő iránt” – mondta Ken Ramírez, a Hyundai Motor Company ügyvezető alelnöke és globális haszonjárművek és hidrogén üzletág vezetője. „A Hyundai úttörő globális eLCV platformjának kihasználásával az IVECO európai szakértelmével az elektromos járművek mobilitási technológiáját kívánjuk továbbfejleszteni, hogy az eMoovy-t a piacot átalakító vezető közlekedési platformmá tegyük.”

„Az eMoovy az első teljesen új jármű, amely a Hyundai-val kötött partnerségünkből született, és a zéró károsanyag-kibocsátású mobilitás iránti közös elkötelezettségünk bizonyítéka. Az eMoovyval tovább bővítjük elektromos meghajtási kínálatunkat, új szegmensbe lépve ügyfeleink számára az energiaátállás támogatására és üzleti tevékenységük fokozására szolgáló hatékony megoldások szélesebb választékát. Ez a bevezetés további előrelépést jelent partnerségünkben, mivel továbbra is hasznosítjuk szaktudásunkat és fejlett technológiáinkat, hogy előrelépést mozdítsunk elő közös célunk felé, vagyis a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátásra való átállás felgyorsítása felé” – nyilatkozta Luca Sra, az Iveco tehergépjárművek üzletágának elnöke. Csoport.

A Hyundai és az IVECO elkötelezett a környezetbarát CV átállás felgyorsítása és a versenyképesség építése mellett azáltal, hogy innovatív megoldásokat hoznak létre a gyorsan változó haszongépjárművek piacán. Partnerségük 2022-es megalakulása óta a Hyundai és az IVECO jelentős előrelépéseket tett. Bemutatták az első IVECO eDaily üzemanyagcellás elektromos járművet az IAA Transportation 2022 kiállításon, majd az IVECO BUS E-WAY H2-t a Busworld 2023 kiállításon. 2024-ben bejelentették, hogy szállítási megállapodást kötnek egy IVECO-jelvényű eLCV-re Európában, amely a Hyundai eLCV platformján alapul. , és aláírt egy szándéknyilatkozatot (LOI), hogy feltárja az elektromos nehéz tehergépjárművek megoldásait az európai piacokon.

Az International Automobile Exhibition (Internationale Automobil-Ausstellung) keretein belül az IAA Transportation a logisztikára, az önéletrajzokra és a szállítási szektorra fókuszál, és páros években zajlik a németországi Hannoverben. A Hyundai 2021 óta vesz részt az IAA rendezvényeken, ahol számos akkumulátoros elektromos és üzemanyagcellás elektromos járművet és technológiát mutattak be.


Éppen egy esztendeje tiltotta le a márka további megismeréséről a látássérült autós szakértőket a Suzuki pr-osa

Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!