Hogyan használjuk a Hyundai Smart Sense biztonsági technológiáját a vadonatúj INSTER-ben

Képzelje el, hogy egy extra szemmel vezet, amely készen áll arra, hogy egy pillanat alatt akcióba lendüljön. A Hyundai Smart Sense pontosan ezt teszi. Ez a fejlett vezetőtámogató rendszer (ADAS) nem csak a biztonságot növeli; nagyobb nyugalmat biztosít, így az utazás élvezetére koncentrálhat.

Az A és B kategóriás modellek között elhelyezkedő vadonatúj INSTER egy sor Smart Sense rendszerrel érkezik, amelyek jellemzően a magasabb szegmensű autók számára vannak fenntartva. Ezek a rendszerek aktívan figyelik környezetét, hogy megakadályozzák az ütközéseket, figyelmeztessék Önt a holttérben lévő járművekre, és megóvják Önt a lehetséges közúti veszélyektől. Ezek a funkciók felhasználóbarátak és egyszerűen kezelhetők. Nézzük meg, hogyan teszik gördülékenyebbé, biztonságosabbá és szórakoztatóbbá a vezetést:

Highway Driving Assist 1.5

Az autópályákon való vezetés még soha nem volt biztonságosabb és kényelmesebb, mint a Highway Driving Assist (HDA) 1.5. A rendszer segít fenntartani a beállított sebességet és távolságot az elöl haladó autótól, miközben az INSTERt a sáv közepén tartja – még kanyarokban is.

A HDA 1.5 előnyeit hosszú autópályás utak során láthatja, különösen nagy forgalom vagy monoton vezetési körülmények között. A biztonság fokozása mellett a funkció csökkenti a vezető fáradtságát, így Ön nem érkezik meg kimerülten a célállomásra.

A rendszer további funkciókkal bővült, mint például az intelligens sebességtartó automatika, az intelligens sebességkorlátozás-asszisztens, a sávkövetési asszisztens és a vezetői figyelem-figyelmeztetés. Alapértelmezés szerint a HDA 1.5-höz kapcsolódó összes rendszer – a sávkövetési asszisztens kivételével – az „Intelligens sebességtartó automatika” gomb megnyomásakor aktiválódik. Ezután kiválaszthatja az egyes funkciók kikapcsolását.

Kezét a kormánykerékre kell helyeznie, hogy a HDA 1.5 aktív maradjon, mivel figyeli a forgatónyomatékot az Ön éberségének biztosítása érdekében. Ha azt észleli, hogy nem Ön tartja a kormányt, akkor felszólítja, hogy vegye át az irányítást, és végül deaktiválja, ha nem tesz semmit.

Sávtartási asszisztens / Sávkövetési asszisztens
Sávtartási asszisztens (LKA)

Ahogy a neve is sugallja, a Lane Keeping Assist (LKA) a sávban tartja a sávot azáltal, hogy figyeli a sávjelzéseket, és vizuális és hangos figyelmeztetéseket küld, ha jelzés nélkül hagyja el a sávot. Motoros szervokormányt (MDPS) használ, hogy finom ellenkormányzási nyomatékot fejtsen ki, és visszavezeti Önt a sáv közepébe.

Előremeneti ütközést elkerülő asszisztens (FCA)

Az előre nem látható akadályokkal való ütközés elkerülése érdekében a Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) 1.5 automatikus fékezést alkalmaz. A radar és az elülső kamera segítségével a rendszer pásztázza az előttünk lévő utat, és figyelmezteti Önt a lassító vagy megálló járművekre, kerékpárosokra vagy gyalogosokra, még akkor is, ha kereszteződésben keresztezik. Ha nem reagál időben, és fennáll a szembejövő járművel való ütközés veszélye, az FCA 1.5 automatikusan teljes fékerőt alkalmaz.

A sávkövetési asszisztens (LFA) megteszi az extra mérföldet, és az INSTERt a sávon belül középen tartja a folyamatos kormányzási rásegítéssel, még kanyarokban is.

Az LKA indításkor automatikusan aktiválódik. Az LFA bekapcsolásához az autó minden indításakor meg kell nyomnia a kormányon lévő erre a célra szolgáló gombot. Ha aktiválta, mindig tartsa a kezét a kormányon.

Az FCA 1.5 alapértelmezés szerint be van kapcsolva, és az ADAS beállításaiban kapcsolható ki.

Figyelmeztetés a vezetésre
A Driving Attention Warning (DAW) célja az Ön és a többi közlekedő biztonságának megőrzése. A DAW elemzi a figyelem szintjét vezetés közben. Ha a vezető fáradtságát vagy figyelmetlenségét észleli, a rendszer figyelmeztetést ad, és pihenést javasol.

A DAW automatikusan bekapcsol, és az ADAS beállításaiban deaktiválható.

Távolsági fényszóró asszisztens

A látótávolság maximalizálása érdekében az INSTER High Beam Assist (HBA) rendszert kínál. Aktiválásakor a rendszer az ellenkező irányba haladó autókat keresi, és automatikusan vált a távolsági és a tompított fényszórók között. Ha nem észlel több autót, újra bekapcsolja a távolsági fényszórókat.

Amikor a fényszórók „automatikus módban” vannak, és a lámpa éjszaka világít, tolja előre a jelzőkart a HBA aktiválásához.

Vezető jármű indulási figyelmeztetés

A Vehicle Vehicle Departure Alert (LVDA) különösen hasznos a stop-and-go közlekedési helyzetekben, például forgalmi dugókban és közlekedési lámpáknál. Az előre néző érzékelők és kamerák segítségével a rendszer figyeli az elöl haladó autót, és figyelmezteti Önt, ha az újra elindul. A reakcióidő minimalizálásával az INSTER simább és hatékonyabb forgalomáramlást biztosít.

Az LVDA bekapcsolása után bekapcsolva marad. A funkció ismét kikapcsolható az ADAS beállításaiban.

Hátsó utas figyelmeztetés

A hátsó ülésen utazók biztonságának megőrzése érdekében az INSTER hátsó utasfigyelő (ROA) funkcióval rendelkezik. Ha leállítja a motort, és kilép az INSTER-ből, a rendszer hangjelzéssel és egy üzenettel emlékezteti Önt, hogy ellenőrizze a hátsó ülésen elfelejtett utasokat vagy tárgyakat.

A ROA az INSTER-ben a hátsó ajtó működési logikáját használja. Ha egy hátsó ajtót kinyitottak és becsuktak az utazás előtt vagy közben, a rendszer feltételezi, hogy valaki vagy valami lehet a hátsó ülésen.

Még ha feledékeny is vagy, nincs miért aggódnod. Az INSTER gondoskodik róla, hogy ne felejtse a munkahelyi laptopját – vagy az új alvó kiskutyáját – a hátsó ülésen.

Az INSTER Smart Sense funkciói integrálják ezeket a fejlett funkciókat a biztonság fokozása érdekében, így a vezetési élmény biztonságosabb és kényelmesebb.

Jogi nyilatkozat: CO2- és kibocsátási adatok

  • A Hyundai INSTER jelenleg nem kapható. Ennél a modellnél még nem határozták meg a villamosenergia-fogyasztást és a CO2-értékeket.


Éppen egy esztendeje tiltotta le a márka további megismeréséről a látássérült autós szakértőket a Suzuki pr-osa

Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!