A VW csoport további What car? győztesei

A brit What car? magazin kihirdette az Év elektromos autója díj nyerteseit. A 16 kategória felölelte a különféle méretosztályok új és használt teljesen elektromos és plug-in hibrid modelljeit.

Eddig bemutattuk a díjnyertes Golfot és a Passatot, most pedig három eddig nem említett modell következik.

w_uj_porsche2.jpg

A legjobb elektromos izomautónak a Porsche Taycan 89kWh RWD-t választották, mondván, miközben már az első Taycan is minden riválisát felülmúlta, most továbbfejlesztették.

A legnyilvánvalóbb, hogy a nagyobb és hatékonyabb akkumulátorok nagymértékű hatótáv-növekedést eredményeztek; még a belépő szintű Taycan is hivatalosan akár 580 kilométert is képes megtenni két töltés között (vagy 750 kilométert, ha a Performance Battery Plus-t választja).

w_uj_porsche3.jpg

Ugyanilyen fontos azonban az a döntés is, hogy a légrugózás az egész modellcsaládban szériafelszereltséggé vált (korábban a belépőautók hagyományos acélrugókkal voltak felszerelve), mivel ez javítja a kezelhetőséget és a kényelmet.

A Taycan olyan kiegyensúlyozottságot és karosszériadőlés-ellenállást nyújt, amilyet egyetlen más elektromos autó sem tud felmutatni. Ugyanakkor az egyik legjobban vezethető autó is a maga nemében – nemcsak azért, hogy mennyire kezes, hanem azért is, mert annyira jól irányítható a legkülönfélébb körülmények között is.

w_hasznalt_id_3.jpg

A legjobb használt elektromos családi autónak a 2020 óta készülő Volkswagen ID 3 bizonyult. A magazin sommásan megjegyzi, hogy az ID 3 volt a VW első tisztán elektromos hajtású szériaautója, ami ütős teljesítményt, jó hatótávolságot és tágas belső teret kínál, de a használt piacon érdemes legalább 12 ezer fontot rászánni.

w_hasznalt_enyaq_iv.jpg

A szakértők szerint ugyanakkor a legjobb használt elektromos családi a SUV a 2021-ben piacra lépett Skoda Enyaq 60 Suite.

Mint írták, kevés olyan praktikus és kényelmes elektromos SUV van, mint a Skoda Enyaq. Ráadásul intelligens belső térrel és jó elektromos hatótávolsággal rendelkezik, ezért ennél a modellnél már 19 ezer fontot tartják a minimál-árnak, aminél kevesebbért nem kapható az a minőség, ami révén elnyerte a kitüntető címet.

dasblog


Éppen egy esztendeje tiltotta le a márka további megismeréséről a látássérült autós szakértőket a Suzuki pr-osa

Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!