A Kia OTA frissítése hozzáadja a SoundCloudot, és továbbfejleszti az EV Route Planner-t és a hangvezérlést

  • A Kia legfrissebb OTA-frissítése zenei streamelést tartalmaz a SoundCloud szolgáltatásból, valamint továbbfejlesztette az elektromos járművek töltésének tervezését.
  • A frissítés több mint 150 módosítást tartalmaz, és további hangutasítások javítják az autós élményt
  • A vezetői sebességet segítő figyelmeztetés a kormánykeréken található némító gombbal kapcsolható ki

A telematikával felszerelt Kia járművek a 2022-es modellévtől kezdve jogosultak az éteren keresztüli (OTA) frissítésekre. Az elérhető legújabb frissítések 153 módosítást tartalmaznak, a SoundCloud zenei streaming szolgáltatással, az EV Route Planner továbbfejlesztéseivel és új hangutasításokkal.

A Kia Connect App használatával az ügyfelek a Kia Connect Store számos digitális funkcióját és szolgáltatását élvezhetik, amelyek növelhetik a jármű képességeit és teljesítményét, miközben a jármű OTA-n keresztül távolról frissíthető. A korábbinál háromszor szélesebb sávszélesség lehetővé teszi az OTA frissítések gyorsabb befejezését. A rendelkezésre álló legújabb frissítések célja az autós élmény fokozása és javítása. A vezetői sebességsebesség-figyelmeztetések mostantól egyszerűen kikapcsolhatók a kormánykeréken található némító gomb* használatával, az EV Route Planner osztott képernyője pedig megkönnyíti az érkezési idő, a töltöttségi állapot és a töltési pont információinak megtekintését.

„A legújabb frissítésben elérhető intelligens változtatások sora erős bizonyítéka annak, hogy az éteren keresztüli frissítések jelentős fejlesztéseket eredményeznek, amelyek lehetővé teszik a jármű jobbá válását a tulajdonosi élmény során” – mondta Sjoerd Knipping, a Kia Europe marketing- és termékosztályának alelnöke. és a Kia Connect ügyvezető igazgatója. „A Kiánál mindig keressük a módokat arra, hogy jobbá tegyük járműveinket, és ügyfeleink most már évente többször is élvezhetik ezeket a fejlesztéseket anélkül, hogy bármit is kellene tenniük.”

A vezeték nélküli technológia a legújabb elérhető szoftver letöltésére szolgál, és a letöltés befejezése és a gyújtás kikapcsolása után egy megerősítő ablak jelenik meg az infotainment képernyőn. A SoundCloud egy vezető zenei streaming szolgáltatás, amely több mint 375 millió zeneszámot kínál 40 millió előadótól. A Kia járművekben a SoundCloud csatlakozik az Amazon Musichoz – immár hangfelismeréssel is –, mint a zenei streamelés második módszere.

A Kia EV Route Planner, az egyik első frissítés, amely a Kia Connect Store-on keresztül elérhető, lehetővé teszi a jármű navigációs rendszere számára, hogy felismerje az útvonalon lévő töltőállomásokat, és automatikusan felvegye őket útipontként. Most osztott képernyőn is elérhető, hogy a vezető jobb áttekintést nyújtson a legfontosabb töltési információkról. Most már automatikusan töltőállomásokat is hozzáadhat az útvonalhoz, ha a beállított cél nem érhető el a jármű aktuális töltési szintjével, ami gyorsabb útvonaltervezést eredményez.

További fontos frissítések:

· Az akkumulátor kondicionálása akkor aktiválódik, amikor az ügyfél hangfelismeréssel töltőállomásokat keres

· Hangvezérlés, amely támogatja a repülési információk, a dátum/idő, a környezeti világítás és a fürtinformációk új parancsait

· A parkolási gombhoz kapcsolódó prioritás módosítása; ha a parkolás gomb be van kapcsolva, a legközelebbi elektromos állomás magasabb prioritással jelenik meg, mint a parkolás ikon

A kezdeti egyéves próbaverzió két ingyenes OTA-frissítést tartalmaz a jármű navigációs térképeihez és az infotainment rendszerhez. Ezt követően a Kia Connect Store-ban már évi 89 EUR*-tól elérhető az előfizetéses szolgáltatás, a frissítési csomagokat évente kétszer szállítjuk ki. Az árak országonként változhatnak.

Kapcsolódó, friss, exkluzív Kia podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!