Kia EV3

Fenntartható mobilitás, egyszerűsített EV-hozzáférhetőség

  • A Kia EV3 elérhető, fenntartható elektromos mobilitást kínál a fokozott SUV-élmény részeként
  • A világelső élvonalbeli technológiák lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy új dimenziókat tárjanak fel az EV3-ból, javítva a vezetési és tulajdonosi élményt
  • A Kia i-Pedal technológiája nyugodtabb, hatékonyabb vezetési stílust biztosít
  • Az intelligens regeneratív fékrendszer stresszmentes városi vezetést biztosít
  • A Driving Range Guide „edzőket” készít a vezetőknek a nagyobb hatékonyság érdekében
  • A hőkezelési technológia áttörése az EV3 akkumulátor hatékonyságát és töltési időbeli előnyét kínálja a riválisokkal szemben, még zord körülmények között is
  • A járműtől rakományig történő töltés rávilágít arra, hogy az EV3 innovatív technológiája hogyan javíthatja az ügyfelek interakcióit autóikkal

Amikor a Kia idén májusban bemutatta az EV3-at, a márka egy olyan járművet mutatott be, amely könnyebbé teszi a könnyű, fenntartható mobilitást. Ennek az elkötelezettségnek a teljesítése érdekében a Kia új, kompakt, teljesen elektromos SUV-ja iparágvezető technológiával, akár 600 km-es WLTP hatótávolsággal és gyorstöltési lehetőséggel rendelkezik.

Az EV3 attribútumainak játékot megváltoztató keveréke azt jelenti, hogy az ügyfeleknek nem kell foglalkozniuk azzal, hogy belső égésű motoros (ICE) autóról elektromos járműre (EV) térjenek át.

A Kia fejlesztőcsapata elhatározta, hogy egy teljesen elektromos SUV-t hoz létre, amely magasabbra teszi a lécet egy kompakt elektromos modelltől elvárhatóhoz. Ennek elérése egy teljesen új paraméterkészlet felállítását jelentette, mint például az intelligens regeneratív fékezés és a külső eszközök, például a kempingfelszerelések áramellátásának vagy töltésének lehetősége, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy élvezhessék az ebben a szektorban korábban nem elérhető életmód- és vezetési funkciókat.

Az EV3 középpontjában a világelső technológia áll, a Kia mérnökei pedig gondoskodnak arról, hogy ezek az innovációk valódi előnyökkel járjanak az EV3 utasai számára.

i-Pedal innovációk

A Kia folyamatosan újít, és a továbbfejlesztett i-Pedal 3.0 és Smart Regenerative 3.0 rendszerekkel fejlesztette regeneratív féktechnológiáját az EV3 számára. Ezek a technológiák magasabb szintre emelik az egypedálos vezetés koncepcióját, hogy nagyobb élvezetet és hatékonyságot biztosítsanak.

A legújabb i-Pedal 3.0 technológia sokkal nagyobb rugalmasságot és nagyobb irányítást biztosít a vezetőnek azáltal, hogy elválasztja a regeneratív fékezés szintjét a teljes megállás vezérlésétől. A teljes egypedálos vezetés mostantól minden regeneratív fékezési módban használható, míg az i-Pedal 3.0 opcionálisan hátramenetben is használható, és a jármű kikapcsolásakor is megjegyzi a korábban kiválasztott szintet. A rendszert egy egyszerűbb eljárással lehet kiválasztani: a bal oldali kormánylapátot egy másodpercnél tovább húzzuk.

A regeneratív fékezési szintek 0-tól 3-ig terjednek, a legerősebb 3-as fékezési fokozat pedig ideális nagy indulás-stop forgalom esetén, ahol a vezetőknek esetleg gyorsan le kell lassítaniuk az autót. Ezt egy lineárisabb kalibrációval is optimalizálták a simább eredmények érdekében.

A 2-es szint valamivel kisebb fékezőerőt biztosít, ideális beállítás kanyargós úton, így a vezetők igazán élvezhetik a vezetési élményt azáltal, hogy simán lassítják a SUV-t a kanyarokban a fékpedál megérintése nélkül. Ez a fenntartható megközelítés több hatótávolságot vonhat ki minden akkumulátortöltésből.

Hosszú autópályás úton a sofőrök előnyben részesíthetik az 1-es vagy akár a 0-s szintet, amely lehetővé teszi, hogy az EV3 csússzon a gázpedál levételekor. Ezek a regeneratív fékezési szintek komfortosabb lassulást biztosítanak. A 0. szinten lévő i-Pedal lehetővé teszi, hogy az EV3 teljesen szabadon forogjon, miközben az 1-es szinthez hasonló lassulási sebességet hoz kisebb sebességeknél.

Intelligens technológia a stresszmentes vezetésért

A Kia EV3 az első olyan autó, amely a Hyundai Motor Group Smart Regenerative System 3.0 technológiájával rendelkezik. Ez az intelligens rendszer digitális másodpilótával látja el a vezetőt, amely képes átvizsgálni az utat, és villámgyorsan reagál a helyzetekre.

Az intelligens regeneratív rendszer a jobb oldali kormánykerék több mint egy másodpercig tartó nyomva tartásával kapcsol be, és integrálja az autonóm vezetési technológiát a regeneratív fékkel.

Amikor a vezető elengedi a gázpedált, a rendszer érzékelők segítségével érzékeli az előtte haladó jármű távolságát, és a navigációs információk segítségével szükség esetén automatikusan a biztonságos sebességre lassít.

Míg a Kia korábbi intelligens regeneráló rendszere kizárólag a GPS-információkra támaszkodott, ez a legújabb verzió a navigációs alapú adatok szélesebb választékát tartalmazza, és számos előnyt kínál a vezető számára.

Például, amikor az EV3 közeledik egy szűk kanyarhoz vagy egy kanyarhoz az úton, egy sebességkorlátozás csökkenéséhez, egy ütőhöz vagy egy körforgalomhoz, az autó automatikusan lelassít a megfelelő sebességre, így nyugodtabb, hatékonyabb és biztonságosabb vezetést tesz lehetővé. .

A Smart Regenerative System 3.0 enyhítheti a forgalmas, ismeretlen városközpontban való tárgyalások okozta stresszt azáltal, hogy enyhíti a járművezetők mentális megterhelését. Míg a Kia korábbi rendszere automatikusan 9 km/h-ra tudta lassítani a járművet, a legújabb technológia teljesen leállíthatja az EV3-at, ami még nagyobb rugalmasságot biztosít.

A cikknek még nincs vége!
Lapozz a következő oldalakra!