A Mercedes-Benz Vans elhozza a műhelyt az ügyfélhez

Mercedes-Benz Mobile Service Mercedes-Benz Mobile Service

  • Hatékonyságnövelés a Mercedes-Benz Vans ügyfelei számára a mobilszolgáltatáson keresztül
  • A teljesen felszerelt Sprinter mobil szervizműhely a karbantartási munkákhoz és a kiválasztott javításokhoz a Mercedes-Benz kisteherautóktól elektromos és belső égésű motorokkal
  • A Mercedes-Benz Vans új prémium szolgáltatása szeptemberben indul a résztvevő értékesítési partnerekkel Németországban, Ausztriában, Spanyolországban és Dániában.

Az ellenőrzések és karbantartások, valamint a tervezhető javítások ésszerűek és szükségesek, de időbe kerülnek, amely alatt az ügyfelek nem tudják használni járművüket. A Mercedes-Benz kisteherautók mobilszolgáltatásával a kereskedelmi és magánügyfelek most először rugalmasan, telephelyükön vagy magánterületükön hajthatnak végre előre kiszámítható szolgáltatási köröket, például Mercedes-Benz kisteherautóik karbantartását, ellenőrzését és javítását.

A Mercedes‑Benz Vito eddig a magánügyfelekre koncentráló mobil szervizműhelyként működött, és már elérhető németországi, egyesült államokbeli és norvég partnercégeknél.

A Sprinterrel most kibővített kínálat különösen a kereskedelmi ügyfeleket célozza meg, de rugalmasan használható, és ezzel aláhúzza a Mercedes-Benz kisteherautók prémium igényét. A mobil műhelyként felszerelt Mercedes-Benz Sprinter járművek az első résztvevő értékesítési partnereknél indulnak Németországban, Ausztriában, Spanyolországban és Dániában.
A Mercedes-Benz a mobilszolgáltatás további bővítését szorgalmazza, és ennek megfelelően más piacok is követni fogják.

A mobilszolgáltatás előnyei nyilvánvalóak: a járművek műhelyleállási ideje (leállás) csökken. A kereskedők kényelmesen megszervezhetik furgonflottájában több jármű szervizelését egyetlen időponttal és egy autóúttal – a hajtás típusától függetlenül. Ez növeli a kereskedelmi ügyfél járműveinek rendelkezésre állását (üzemi üzemidőt), és több időt takarít meg a saját vevői üzlete számára.

„Célunk, hogy kereskedelmi ügyfeleinknek kiemelkedő, személyre szabott szolgáltatást kínáljunk. A Mercedes-Benz mobilszolgáltatással valódi hozzáadott értéket teremtünk. Különösen abban támogatjuk flottaügyfeleinket, hogy maximalizálják járműveik üzemidejét, és amennyire csak lehetséges, hatékony karbantartás-menedzsmenttel elkerüljék a váratlan leállásokat.”
Klaus Rehkugler, a Mercedes-Benz Vans Sales & Marketing vezetője

A Mercedes-Benz kisteherautók összes karbantartási művelete

A Mercedes-Benz mobilszervizt speciálisan képzett Mercedes-Benz szakemberei és szervizszakértői végzik. Eredeti alkatrészek használatával, magasan képzett szervizzel és a legújabb diagnosztikai berendezésekkel a Mercedes-Benz magas minősége és teljesítménye úgy biztosítható, mint egy helyhez kötött műhelyben. A szervizportfólió a karbantartási műveletek széles skáláját fedi le, a diagnosztikától a szoftverfrissítésen és a kopó alkatrészek, például fékbetétek és szűrők cseréjén át az üzemi folyadékok cseréjéig, de olyan javítások is lehetségesek, mint az ablakok, külső tükrök, lökhárítók vagy hátsó lámpák. végre kell hajtani.

Mercedes-Benz Sprinter teljes műhelyfelszereléssel, beleértve az emelőrendszert 5,5 tonnás járművekhez

Az első tíz teljesen felszerelt Mobile Service Sprinter járművet (a jövőben az eSprintert is használni fogják) most átadták a kiválasztott németországi Mercedes-Benz szervizpartnereknek. Teljesen felszereltek, mint “gördülő műhely”. A különböző VanPartner[1] funkcionálisan elrendezett polc- és fiókrendszerei mindent tartalmaznak, ami a karbantartási munkákhoz és a kisebb javításokhoz szükséges: a számtalan szerszámtól és a legújabb diagnosztikai eszközöktől a mindenkori szolgáltatásokhoz releváns, eredeti Mercedes-Benz cserealkatrészekig. Ez lehetővé teszi a diagnosztikai és szervizműveletek széles skálájának elvégzését mind a villanymotoros, mind a belsőégésű motoros Mercedes-Benz furgonoknál.
Külön kiemelendő az újonnan kifejlesztett mobil emelőrendszer az ügyfél járműve alatti munkavégzéshez. Ez lehetővé teszi a legfeljebb 5,5 tonna tömegű járművek teljes megemelését.

[1] A furgon-karosszériagyártó partnerprogram részeként a Mercedes-Benz Vans szorosan együttműködik a karosszériagyártókkal.
A Mercedes-Benz VanPartner képezi az iparági megoldások alapját a kétszámlás üzletágban.