A Bugatti Baby II Tourbillon kiadás művészi alkotása

A Hedley Studios Bugatti Baby II Tourbillon Edition ódája egy új korszak ikonjához Molsheimben, amely figyelemre méltó tiszteleg a nemrég bemutatott V16-os hibrid hipersportkocsi előtt. A történelmi dizájnt és a fenséges művészi stílust ötvöző, limitált kiadás nagymértékben merít a Bugatti 115 éves történetéből, miközben magába foglalja az új Tourbillon¹ dizájnelemeit.

A Hedley Studios kézművesei által az egyesült királyságbeli oxfordshire-i otthonukban készített Bugatti Baby II Tourbillon Edition a Bugatti gazdag öröksége és izgalmas jövője felé mutat. A több mint 200 órányi kézműves munka eredménye, a kiadás mögött meghúzódó művészet nem más, mint rendkívüli. A méretarányos autó aprólékosan újraértelmezi a legendás Bugatti Type 35-öt, évszázados versenyzési hangulatát a modern világba. Minden Bugatti Baby II bizonyítéka a megalkotásukhoz használt régi eljárásoknak, amelyek az eredeti Type 35-höz használt módszereket tükrözik.

Alumínium karosszériaelemei, amelyeket gondosan kézzel vertek át a fabakokra, hagyományos karosszériaépítési módszerekkel – mint amilyeneket a Lyoni Grand Prix-en debütált eredeti modelleken is használtak – a készítő szakértelméről tanúskodnak. A márka múltjára emlékeztető, de a modern elektromos hajtás követelményeit is kielégítő hagyományos üzemanyag-nyomásmérő ma már akkumulátormérőként szolgál, és – egy másik Bugatti-korszakból, a Veyronból ihletve – egy teljesítménymérő váltja fel az olajmérőt.

Az esztergált alumínium műszerfal – átfedő fordulataival – a 35-ös típus korai változatainál tapasztalt gondos figyelmet utánozza a részletekre, és gondoskodik arról, hogy a vakítás ne zavarja meg a vezetési élményt. Eközben a tömör alumínium tuskóból megmunkált állítható pedálok, amelyek büszkén viselik a híres „EB” logót, megfelelnek a modern funkcionalitás és teljesítmény követelményeinek.

A Tourbillon Edition több, mint a Bugatti története előtti tiszteletadás, az új Bugatti remekmű kreatív vízióját tükrözi, amely júniusban debütált Franciaországban. A Baby II Tourbillon Edition a kilövőkocsi elegáns színét reprodukálja, az ismerős világos és sötét Aerolithe színekkel díszítve, amelyet egy sima „C” ív választ el egymástól – utalva a Bugatti ikonikus C-vonalára –, amely a pilótafülke mögül húzódik a az autó eleje. Ez a koncepció folytatódik a pilótafülkében is, ahol a pazar Light Aerolithe bőrbőr borítja a belső teret, tökéletesen kiegészítve az általános esztétikumot.

A Bugatti Baby II mögött meghúzódó művészi kivitelezés a kerekeken is tükröződik, ahol a Nocturne Black felnik a Gunmetal Grey Carbon küllőkkel párosulva a Tourbillon egyedi dizájnját idézik. A gravírozott „EB” keréksapkák és a Gunmetal Grey Carbon díszítésű tanksapka a Bugatti luxus és teljesítmény legmagasabb megnyilvánulásának szigorú szabványait reprodukálják. A kézzel festett francia zászló, amelyet a Hedley Studios házon belüli művésze gondosan felrakott, az eredeti Tourbillon hipersportkocsira emlékeztet. Maga a részlet úgy ívelt, hogy igazodjon az autó folyékonyságához.

A Bugatti otthonában idén egy különleges estén mutatkozott be a világnak a Tourbillon, amely egy új korszak kezdetét jelentette a márka számára. 20 évvel azután, hogy a Bugatti először megalkotta a hipersportkocsi koncepcióját, egy teljesen új hajtáslánccal és platformmal teljesen újradefiniálta a koncepciót. A Baby II Tourbillon Edition a Bugatti motorsport-sikereinek és autóipari kifinomultságának kiterjedt történetének új fejezete előtt tiszteleg.

„Amikor a Hedley Studios Molsheimben dolgozó csapatunkkal szoros együttműködésben megalkotta a Bugatti Baby II Tourbillon Editiont, az elképzelésük nem egyszerűen az volt, hogy tiszteletadást alkossanak, hanem hogy valóban tiszteljék Bugatti könyörtelen törekvését a kiválóságra legújabb hipersportautónk formájában. Ez a limitált kiadású műalkotás a szépség és az élvonalbeli innováció tökéletes ötvözetét testesíti meg, amelyet csak a Bugatti képes létrehozni. A Baby II Tourbillon Edition minden egyes eleme, a kézzel vert alumínium karosszéria panelektől az újragondolt műszerekig, mindkét márka precizitás és művészi elkötelezettségét mutatja.”

Wiebke Ståhl – A Bugatti International ügyvezető igazgatója