Heteken belül érrkezik a “Tasman ördög”

A pletykák szerint a Kia Tasman pickup a következő hónapban debütál Szaúd-Arábiában

  • A Kia Tasman a Közel-Keleten, Délkelet-Ázsiában és Ausztráliábanlesz elérhető.
  • A régóta várt Toyota Hilux riválisa 2,2 literes turbódízellel fog megjelenni.
  • Lehetőség van egy nagy teljesítményű változatra, amely felveszi a versenyt a Ford Ranger Raptorral.

A Kia Tasman kisteherautó világpremierjét a Jeddah International Motor Show-n ünnepelheti, amely október 29. és november 2. között tart Szaúd-Arábiában.

Bár ennek a fontos új modellnek a Szaúd-Arábiában való bemutatása furcsa választásnak tűnhet a Kia számára, a Tasmant az egész Közel-Keleten értékesítik, és az igazság az, hogy egyre kevesebb fontos nemzetközi autókiállításon lehet bemutatni. a nyilvánosság számára. A Tasman szállításának 2025-ben kell kezdődnie.

A Kia még nem erősítette meg az indulási dátumot, és a jeddai premierről szóló jelentés a dél-koreai Maeil Business Newspaper kiadványtól származik. Megkerestük a Kiát, hogy tisztázzuk, mikor jelenik meg ez a Ford Ranger és a Toyota Hilux versenytárs a piacon.

Az elmúlt hónapokban több előzetes videó is megjelent a Tasmanról. A pickupot több mint 18 000 teszten vetették alá, és elvitték a bolygó legbarátságtalanabb területeire, beleértve a Közel-Kelet sivatagjait és Ausztrália külvárosait. Legutóbb homokdűnéken keresztül próbálták ki, és tereppályákon vonszolták. A Kia kiterjedt pályateszteket is végzett a Tasmanon, hogy megbizonyosodjon arról, hogy képes kezelni bármit, amit a jövőbeli tulajdonosok vetnek rá.

Mint már említettük, a jármű a Toyota Hilux és a Ford Ranger riválisa lesz, de olyanokkal is megküzd majd, mint a Mazda BT-50 és az Isuzu D-Max. Várhatóan ugyanaz a karosszéria a vázon architektúra támasztja alá, mint a második generációs Mohave SUV, és valószínűleg alapfelszereltségként egy 2,2 literes CRDi négyhengeres motorral érkezik, amely 199 LE-t és 441 Nm nyomatékot ad le. . Egyes jelentések egy nagyobb, 3,0 literes turbódízel V6-ost javasoltak, valamint egy nagy teljesítményű változatot, amely a Ranger Raptorral vetekszik egy 3,5 literes duplaturbós V6-ossal.

A Tasman kulcsfontosságú piacai közé tartozik a Közel-Kelet, Délkelet-Ázsia és Ausztrália. Lehetőség van arra is, hogy Európában is elérhető legyen. A Tasmant azonban nem valószínű, hogy eladják az Egyesült Államokban az importált könnyű teherautókra kivetett 25%-os „Chicken Tax” tarifa miatt.