A Hyundai és a Kia a következő generációs Infotainmenten dolgozik a Samsunggal

  • Hyundai-kia
  • Hyundai-Kia-1
  • Hyundai-Kia-2
  • Hyundai-Kia-Samsung-1024x576

  • A két márka modelljének autói zökkenőmentesen kapcsolódnak a Samsung SmartThings ökoszisztémájához.
  • A tömeges forrásból származó globális járműhely-követő szolgáltatás segít a tulajdonosoknak megtalálni az elveszett vagy ellopott autókat.
  • Az új infotainment rendszert 2026-ban mutatják be.

A Hyundai, a Kia és a Samsung együttműködik egy új generációs infotainment rendszeren, amely zökkenőmentesen összekapcsolja az autógyártók jövőbeli szoftveresen definiált járműveit az okostelefonokkal.

A három vállalat megkezdte a munkát az új infotainment rendszeren és egy nyílt mobilitási ökoszisztémán a Hyundai Motor Group globális szoftverközpontja, a 42dot mellett. A jövő járművei zökkenőmentesen kapcsolódnak a Samsung „SmartThings” ökoszisztémájához egy Internet of Things (IoT) platformon keresztül, ami azt jelenti, hogy a tulajdonosok okos Samsung eszközöket üzemeltethetnek járműveikről.

Például a járművezetők vezeték nélkül vezérelhetik a Samsung klímaberendezéseit és más intelligens otthoni eszközöket. Hasonlóképpen, a partnerség lehetővé teszi a Hyundai és a Kia vezetői számára, hogy hozzáférjenek a „SmartThings Find”-hoz, egy tömeges forrásból származó globális járműhely-követési szolgáltatáshoz, amely Samsung Galaxy készülékek százmillióinak adatait használja fel. Ha egy leendő Hyundai-t vagy Kiát ellopják, a világon bárhol meg lehet találni ezzel a technológiával.

„A Hyundaival és a Kiával való együttműködésünk révén az ügyfelek nemcsak otthon, hanem járműveikben is megtapasztalhatják a SmartThings kényelmét, túlmutatva a téren” – mondta Paul Cheun, a Samsung DX divíziójának elnöke és technológiai igazgatója. “Folytatjuk a SmartThings ökoszisztéma bővítését, új életstílust és értéket kínálva még több vásárlónak.”

A Hyundai és a Kia azt is tervezi, hogy rutinszerűen új szolgáltatásokat vezet be a tulajdonosoknak, hogy „minden napi élmény felhasználóközpontú legyen”. A szoftverrel definiált járművek új járműalkalmazás-piaca is létrejön. A SmartThings platform kibővítése folyamatban van, és lehetővé teszi az utasok egészségi állapotának járműben történő nyomon követését Galaxy eszközökön és hordható eszközökön, például okosórákon keresztül.

Az új infotainment rendszert 2026-ban mutatják be, bár sem a Hyundai, sem a Kia nem közölte, hogy mikor vezetik be a sorozatgyártású autóikba.

„Célunk, hogy gazdagítsuk a Hyundai Motor és a Kia ügyfelei mobilitási élményét azáltal, hogy személyre szabott szolgáltatásokat kínálunk, amelyek túlmutatnak a szállításon, zökkenőmentesen integrálva a járműveket az okostelefonokkal” – tette hozzá a Hyundai Motor Group Advanced Vehicle Platform Divíziójának elnöke és vezetője, Chang Song.

Sehol máshol el nem érhető, exkluzív Hyundai és Kia podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!