A 2026-os Honda Prelude kombinálhatja a kézi sebességváltót hibrid erővel

  • A Honda a hibrid Prelude-ot kézi sebességváltóval is kínálhatja a CVT mellett.
  • A kétajtós kupé várhatóan megosztja a Honda Civic RS alapjait.
  • A hírek szerint az új Prelude gyártási formában 2025 második felében debütál.

A Honda tavaly a Prelude visszatérésével ragadta meg a híreket, és a Japan Mobility Show-n bemutatta a gyártáshoz közel álló kupét. Míg az autógyártó titokban tartotta a specifikációkat, a japán média találgatásokat folytat a tulajdonságairól. Egy új jelentés azt sugallja, hogy az új Prelude a hibrid hajtásláncát egy hatfokozatú kézi sebességváltóval párosíthatja – ez a kombó, amely végre örömet okoz a rajongóknak.

A Prelude hatodik generációja várhatóan megosztja alapjait a Honda Civickel. Ez utóbbival ellentétben, amely ötajtós ferdehátú és négyajtós szedánként is elérhető, a Prelude megőrzi kétajtós kupé identitását, jelezve sportos fókuszát.

Jelenleg a Honda Civic legsportosabb változata – a Type R mellett – az új RS-felszerelés, amelyet nemrégiben mutattak be Japánban egy enyhe arculatváltás részeként. Ez a verzió hatfokozatú kézi sebességváltóval és csak ICE-vel feltöltött, 1,5 literes turbómotorral párosul, fordulatszám-szabályzó funkcióval és sportosabb felfüggesztéssel.

A japán Best Car szerint a források arra utaltak, hogy a hagyományos (és gyakran rosszindulatú) CVT mellett a Prelude kézi sebességváltót is kínálhat a Honda e-hibrid rendszerével párosítva. Ha ez igaz, akkor ez lenne az első Honda a megszűnt CR-Z óta, amely öntöltő hibrid rendszerben botváltót tartalmaz.

Az elektromos hajtáslánc várhatóan egy 2,0 literes négyhengeres motort és két villanymotort kombinál majd, hasonlóan a Civic és az Accord e:HEV modellekhez. Ez a kombináció lehetővé tenné, hogy a Prelude megfelelő teljesítményt és nagyobb hatékonyságot kínáljon a nem villamosított riválisaihoz képest.

A verseny

Az egyetlen további kétajtós kupé a kompakt szegmensben a Toyota GR 86 és a Subaru BRZ ikrek, mindkettő kézi opciót kínál, valamint az előkelő BMW 2-es Coupe. Ezeket a modelleket nem hibrid ICE hajtásláncok hajtják. Emellett szó esik a Toyota Celica potenciális megújulásáról, amely egy új turbófeltöltős, 2,0 literes motort tartalmazhat kézi és automata sebességváltóval is.

Az újjáélesztett Honda Prelude szériaváltozata a tervek szerint 2025 második felében jelenik meg. Hivatalos megerősítések érkeztek olyan piacokra, mint Japán és Európa, és az Egyesült Államok is valószínűnek tűnik, különösen amióta a Honda bemutatta a koncepciót a 2023-as Los Angeles-i Autókiállításon. Megmutat.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!