A Lamborghini Squadra Corse és az ABT Sportsline bejelentette a DTM-partnerséget 2025-re

A hosszú távú, gyárilag támogatott megállapodás két autó belépésével kezdődik a német prémium versenysorozatban

A Lamborghini Squadra Corse és az ABT Sportsline 2025-től kibővíti meglévő stratégiai partnerségét, és egy pár Lamborghini Huracán GT3 EVO2 autót állít be Németország első számú motorsport-sorozatában, az a DTM-ben. – határozott idejű megállapodás a két fél között.

Az idei DTM-kampány utolsó előtti fordulójának helyszínéül szolgáló Red Bull Ringen egy különleges bemutatón bemutatott együttműködés az ABT Sportsline-t is a hivatalos Lamborghini gyárilag támogatott csapatok családjába hozza a következő szezontól.

A nürburgringi 24 órás verseny jövőre is kulcsfontosságú marad a Lamborghini és az ABT Sportsline kapcsolatában, először 2023-ban egyesítették erőiket. Az év elején az ABT Sportsline trió, Kelvin van der Linde, Jordan Pepper és Marco Mapelli bejutott a legjobb 5 közé. a 24 órában, megerősítve a Nürburgring Langstrecken-Serie második fordulójában elért teljesítményt, amelyben van der Linde és Pepper még áprilisban szoros második helyen végzett.

Miután először 2021-ben lépett be a DTM-be, a Lamborghini Squadra Corse most történelmének következő fejezetébe lép, és egyesíti erőit a sorozat legsikeresebb csapatával. A 2025-ös nevezésről, beleértve a versenyzőket is, egy későbbi időpontban adunk majd további információkat.

Az ABT Sportsline vezérigazgatója, Thomas Biermaier elmondta: „A 24 órás projekt során megismertük és megszerettük egymást. Az ABT Sportsline és a Lamborghini két márka, amelyek tökéletesen passzolnak egymáshoz; szenvedélyesen rajongunk a motorsportért. Ez a szenvedély a Sant’Agata Bolognese-ban is érezhető. A „versenypályától az útig” mottónk éppúgy illik a Lamborghinihez. Az a tény, hogy sikerült megállapodnunk egy hosszú távú együttműködésben, és hogy a Lamborghini a jövőben gyári szinten támogat minket a DTM-ben, fontos pillanat az ABT Sportsline számára.”

Az ABT Motorsport igazgatója, Martin Tomcyzk hozzátette: „A 24 órás versenyen való részvétel volt az első lépés ebbe az irányba. Szeretünk a Lamborghinivel dolgozni, így logikus lépés volt számunkra, hogy a jövőben ne csak a 24 órás versenyen, hanem a DTM-ben is együtt dolgozzunk. Nagyon jól ismerjük a Lamborghini Huracán GT3 EVO2 erősségeit 24 órás projektünkből, és tudjuk, hogy lesz egy autónk, amellyel a címekért harcolhatunk. És természetesen már nézzük az utódját, az új Lamborghini Temerariot.”

A Lamborghini műszaki vezérigazgató-helyettese, Rouven Mohr elmondta: „A motorsport a Lamborghini DNS-ének része. A versenypályán elért sikerek rendkívül értékesek számunkra, mint sportautó-gyártó számára. A DTM-nek különleges jelentése van, mert sok rajongója van, nem csak Németországban. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a jövőben a legsikeresebb csapattal dolgozhatunk ebben a versenysorozatban. Maximálisan támogatni fogjuk az ABT Sportsline-t, és meg vagyunk győződve arról, hogy ez egy nagyon erős kombináció lesz.”

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!