A Škoda a Kodiaq Armored rendszert az utasok maximális biztonsága érdekében fejleszti

  • Az új Kodiaq Armored teljes mértékben PAS 300 tanúsítvánnyal rendelkezik, és megfelel a PAS 301 követelményeinek
  • Kiterjedt módosítások a teljesen páncélozott utascella biztosítása érdekében
  • A Kodiaq Armored több mint 200 lőszerrel tesztelt
  • A golyóálló üveg 360 fokos védelmet és láthatóságot biztosít
  • Továbbfejlesztett felfüggesztés és fékek, valamint abroncstartó rendszer
  • Teljes GPS kommunikációs központ vészszirénával és világítási rendszerrel

A Škoda teljesen új szintre emeli az utasok védelmét az új Kodiaq Armoured fejlesztésével. A Škoda UK és a brit székhelyű biztonsági szakértők, az UTAC Special Vehicles közös projektjeként kifejlesztett új Kodiaq Armored a Superb Armoured keréknyomait követi, amelyből 2018-as bevezetése óta közel 500 darabot adtak el világszerte.

A Superb Armouredhez hasonlóan, amelyet tavaly teljesen frissítettek új funkciókkal és még magasabb szintű személyes biztonsággal, a Kodiaq Armored teljes mértékben megfelel a PAS 300 és PAS 301 polgári páncélozott jármű szabványainak. A PAS 301 tanúsítványt csak azok a járművek kapják meg, amelyek számos szigorú teszten átmennek, beleértve a hasznos terhelést, a gyorsulást, a maximális sebességet, a kezelhetőséget és a fékezést. A tanúsítási folyamat részeként végzett egyéb tesztek közé tartozik, hogy a járművet több mint 200 lőszernek vetik alá, valamint a jármű oldalának, tetejének és padlójának robbanásállóságának értékelését. A Kodiaq Armored megfelel ezeknek a kritériumoknak, és kivételes szintű személyes védelmet kínál az utasok számára.

A jármű fejlesztésének részeként az új Kodiaq Armored szigorú tesztelési programon esett át. Mint minden korábbi páncélozott változatot, a Kodiaq-ot is a Škoda teljes körű együttműködésével és műszaki támogatásával fejlesztették ki, és úgy tervezték, hogy a lehető legjobban hasonlítson a szériamodellhez.

A Kodiaq Armored számos funkciót és fejlesztést tartalmaz, hogy teljes védelmet nyújtson az utasok számára. Ezek közé tartozik a speciális golyóálló üveg és az utastér páncélozott acél védelme. Ennek eredményeként a Kodiaq Armored golyóállóságot kínál a különféle kézi fegyverekkel és gépkarabélyokkal szemben, valamint robbanásállóságot biztosít a gránátokkal és a nagy robbanóanyagokkal szemben.

Annak érdekében, hogy a Kodiaq Armored megőrizze a szériagyártású modellel azonos vezethetőséget és mozgékonyságot, az új modellt korszerűsített felfüggesztéssel és fékrendszerrel látták el. Mindkettőt úgy határozták meg, hogy alkalmazkodjanak a páncélozott modell súlynövekedéséhez. Annak érdekében, hogy a Kodiaq Armored tovább tudjon haladni defekt esetén, mind a négy keréken gumiabroncs-rögzítő rendszer található, amely még leeresztett állapotban is megakadályozza, hogy a gumiabroncs elhagyja a felnit. Ez a rendszer lehetővé teszi a vezető számára, hogy folyamatosan uralja az autót.

A dizájnba beépített további funkciók közé tartozik a vészvilágítás és a szirénarendszer, valamint a 8 hüvelykes érintőképernyős kommunikációs központ GPS, Apple CarPlay és Android Auto funkciókkal.

Az autó számos elemének jelentős áttervezése ellenére a Kodiaq Armored megőrizte ugyanazt a magas szintű kényelem és praktikum, mint a szériagyártású modell. Ötüléses változatban kapható, és több mint 2000 literes a csomagtartó. A Superb Armouredhez hasonlóan a vásárlók számos hajtáslánc közül választhatnak, a négykerék-hajtás mellett.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!