Sűrűbben indítja a forgalmasabb napokon repülőtéri járatát a BKK

Az őszi repülőtéri forgalom várható növekedése miatt a forgalmasabb hétfői, pénteki és vasárnapi napokon a korábbi őszi időszakhoz képest gyakrabban jár a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között az október 1-től életbe lépő őszi menetrendben.

A megnövekedett utasforgalom kiszolgálása és a kényelmesebb utazás biztosítása érdekében a 100E vonalán a korábbihoz képest sűrűbb őszi menetrend lép életbe október elején.

A 100E Repülőtéri Expressz a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Deák Ferenc tér, Budapest meghatározó közlekedési csomópontja között közlekedik, érintve a Kálvin teret. A buszjárat a hét minden napján 0–24 óráig közlekedik, október 1-től, keddtől pedig a várhatóan növekvő turistaforgalom miatt az őszi időszakban az eddig megszokottnál is sűrűbben.

  • A hétköznapi nagyobb forgalmú napokon, hétfőn és pénteken megmarad a nyári idénymenetrendnek megfelelő sűrűbb követés, így a korábbi 7-8 perc helyett 6-7 percenként indulnak a buszok a végállomásokról.
  • Vasárnapi napokon napközben szintén a korábbinál sűrűbb követés lép érvénybe, így 8-9 helyett ekkor is 6-7 percenként közlekednek a 100E járatok.
  • A korábbi őszi idénymenetrendnek megfelelően napközben a keddi, szerdai és csütörtöki napokon 8-9, míg a szombati napokon 10 percenként indulnak a buszok.

Az Expressz mindig a repülőtér nagyobb forgalmi irányához igazítva, a nap elején a repülőtér felé, míg késő este a belváros felé indul gyakrabban. A járat menetrendje a BKK weboldalán érhető el.

A járatra szóló repülőtéri vonaljegyet a BudapestGO alkalmazásban, a BKK jegyautomatáiból, az ügyfélpontokban – amelyekből több is található a reptéren – és a BKK jegypénztáraiban lehet megvásárolni. A legközelebbi értékesítési pont mindig megtalálható a BKK honlapjának térképes pontkeresőjében.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!