Stílusát, teljesítményét és használati értékét illetően is szintet lépett a Honda NT11001

25YM Honda NT1100

  • A 2025-ös modellváltozat átrajzolt idomokkal és jellegzetesebb sziluettel érkezik a márkakereskedésekbe
  • Az új, nagy erejű nappali menetfényekkel (DRL) és integrált irányjelzőkkel kiegészített fényszóró egyedi megjelenéssel ruházza fel a típust
  • Jelentős erő- és nyomatéknövekedés a középső fordulatszám-tartományban, így még jobb teljesítményt nyújt mindenes szerepkörben
  • Az elektronikus szabályozású SHOWA EERA™ (Showa Electronically Equipped Ride Adjustment) futómű új szintre emeli a menetkomfortot
  • A továbbfejlesztett DCT minden sebességtartományban lágyabban kapcsolja a fokozatokat
  • A kényelmesebbé tett ülés, a nagyobb oldaldobozkészlet, az áttervezett szélvédő és a hatékonyabb időjárás-védelem tovább növelte a használati értéket és a kényelmet

Az egyedülálló NT1100 2022-ben kezdte meg pályafutását, és azóta is a túramotorosok egyik kedvence, hiszen elismerésre méltó teljesítmény, könnyű kezelhetőség és páratlan – hosszú távú – kényelem jellemzi, ugyanakkor a legújabb, legmodernebb műszaki megoldásokat hordozza. A klasszikus túrázók stílusában fogant motorkerékpár népszerűségét bizonyítja, hogy kategóriájának legnagyobb példányszámban értékesített modelljeként zárta a 2023-as esztendőt Európában, s vélhetően a jövőben is közönségkedvenc lesz.

Ennek érdekében még kifinomultabb és stílusosabb idomzatot kapott 2025-re, továbbá átrajzolták körvonalait és aerodinamikai szempontból is hatékonyabbá tették. Az esztétikai módosítás részeként a dupla LED-fényszórót is újratervezték, ráadásul nappali menetfénnyel (DRL) egészítették ki, az irányjelzőket pedig integrálták a lámpatestbe, hogy még egységesebb legyen a formavilág és jobb a láthatóság.

A mindenes szerepkör követelményeit alapul véve az 1084 cm3-es, soros, kéthengeres erőforrást is optimalizálták. Hála az átdolgozott szívó- és kipufogóoldalnak, valamint a hatékonyabbá tett égési folyamatnak, 7%-kal erősebbé vált az alsó és a középső fordulatszám-tartományban, csúcsteljesítménye viszont nem csökkent, és üzemanyag-hatékonysága is példaértékű. Takarékos mivolta a nagy hatótávolsághoz is hozzájárul: a 20 literes üzemanyagtartály tartalmával akár 400 km is megtehető.

A „New touring” jelmondathoz hűen az NT1100 2025-ben is magasabbra helyezi a lécet, méghozzá kényelem és praktikum terén egyaránt. Az időjárás-védelmet például az alsó és felső légterelők optimalizálásával, valamint az első sárvédő meghosszabbításával és a szélvédő újratervezésével fokozták. Utóbbi helyzete egy kézzel, a nagyobbá és kényelmesebbé tett, hosszú távok megtételére is ideális vezetőülésből állítható. Kezelésbe vették az alapfelszereltség részeként kínált oldaldobozokat is, így jelentősen nőtt a szállítókapacitás. Ezt bizonyítja, hogy már mindkettőbe befér egy teljes értékű, zárt bukósisak.

A hattengelyes helyzetérzékelő (Inertial Measurement Unit, IMU) mostantól nemcsak a háromfokozatú kipörgésgátlót vezérli (HSTC), hanem a kanyar-ABS-t, a hátsó kerék elemelkedését meggátoló rendszert (Rear Lift Control) és a szintén három lépcsőben állítható egykerekezés-gátlót is. Az elektronika három előre programozott menetüzemmódot (Urban, Rain és Tour), valamint egy felhasználó által beállítható konfigurációt ajánl fel, így minden helyzetben kiszámíthatóan és biztonságosan viselkedik az NT1100.

A 2025-ös modellév újdonsága az elektronikus szabályozású SHOWA EERA™ (Showa Electronically Equipped Ride Adjustment) futóművel felszerelt kivitel. Ez a különféle üzemmódokban használható, ultramodern felfüggesztés automatikusan igazodik az aktuális útviszonyokhoz, és lehetőséget ad a vezetőnek, hogy menet közben változtasson a hátsó rugó-előfeszítésen.

A jól bevált, dupla kuplungos, automatikus erőátvitelt (DCT) a lágyabb – alsó sebességtartomány esetén – működés érdekében szintén frissítették, egyszersmind összekapcsolták a helyzetérzékelővel (IMU), hogy még ösztönösebbnek tűnjenek a váltások kanyarodás közben.

Mindemellett csupa jövőbe mutató, alapáras tartozék kényezteti a tulajdonosokat. Ilyen például a 6,5”-os, Android Auto™- és Apple CarPlay™-kompatibilis, személyre szabható, okostelefon-csatlakozásra képes műszeregység, a továbbfejlesztett markolatfűtés, az USB-csatlakozó és a szivargyújtó, az automatikus irányjelző, az automatikus vészvillogó (ESS) és a középállvány is.

A 2025-ös NT1100 és NT1100 Electronic Suspension modellt az alábbi színekben rendelhetik meg a vásárlók: 

  • Mat Warm Ash Metallic (metálszürke)
  • Gunmetal Black Metallic (metálfekete)
  • Pearl Hawkseye Blue (gyöngyházkék)

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!