Az Aston Martinból is Hot Wheels lett

Szélsebesen száguldó Hot Wheels® versenyautó született az Aston Martin DB4GT modellből

Az Aston Martin autógyár szoros együttműködésben a világ vezető játékgyártójával, a Mattellel közösen fejlesztette ki a legendás modelljük, az Aston Martin DB4GT Hot Wheels® variációját. A „High-Speed Edition” változatban készült, 1:64-es méretarányú kisautó idén októbertől világszerte, így Magyarországon is elérhető lesz a boltokban.

Az Aston Martin tervezői, Miles Nurnberger és Thomas Gilbert, valamint a Hot Wheels design menedzsere, Craig Callum a közös munka során a klasszikus Aston Martin DB4-t alakították át az ikonikus modell kisméretű verziójához. Ennek részeként a Hot Wheels® kisautó impozáns első légterelőt, alacsonyabb tetőt, egyedi kerekeket és egy hosszabb testet kapott az aerodinamika javítása és a légellenállás csökkentése érdekében. A festése is egyedülálló. A megkapó mintázat egyben tisztelgés is a hosszú múltra visszatekintő nagysebességű versenyautók egyedi külső megjelenése előtt.

„Az Aston Martin a világ egyik legnagyobb presztízsű, ultraluxus teljesítményautó márkája. Úgy érzem, hogy a velük való újabb együttműködésünkből ismét fantasztikus végeredmény született, ami a reményeim szerint mind a gyűjtők, mind a rajongók tetszését elnyeri.” – mondta Craig Callum, Hozzátette, hogy a Hot Wheels közel két évtizede, a 2005-ös V8 Vantage bevezetése óta készíti az Aston Martin kisautóit. Mostanáig 13 egyedi Aston Martin modellt alkottak újra 1:64-es méretarányban.

„A vázlatomban, amit a Hot Wheels és Miles Nurnberger választott ki fejlesztésre, egy DB4GT alapú, nagysebességű versenyautót álmodtam meg. Ezt a tervemet azok a járművek inspiráltak, amelyek minden évben a bonneville-i sómezőkön versenyeznek. Még az autót is ebben a különleges környezetben rajzoltam meg, ezért a „Bonneville” fantázianév már a kezdetektől fogva az alkotási folyamat szerves része volt. Miután eldőlt, hogy az én tervem valósul meg a cégünk történésze kutatni kezdett. Kiderítette, hogy az 1960-as években az egyik ügyfelünk valóban elvitte a DB4GT-jét Bonneville-be. Ott pedig kis is próbálta az autóját az éves sebességpróbán, ami megerősítette bennünk, hogy a ‘Bonneville’ tematikával jó úton járunk mind történelmi, mind tervezési szempontból.” –idézte fel az emlékeit Thomas Gilbert az Aston Martin részéről.

Az új Aston Martin DB4GT „High-Speed Edition” Hot Wheels kisautó októbertől Magyarországon is elérhető lesz a boltokban.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!