A Volánbusz benyújtotta pályázatát az autóbuszos közszolgáltatás folytatására

A Volánbusz benyújtotta ajánlatát a Nemzeti Koncessziós Iroda országos, autóbuszos közszolgáltatásra vonatkozó pályázatára – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A NERzeti Koncessziós Iroda augusztus elején indított “Magyarország földrajzi területén autóbusszal végzett helyközi személyszállítási közszolgáltatás ellátása szolgáltatási koncesszió keretében” tárgyú nyílt, tárgyalásos pályázati eljárást.

A Volánbusz szeptember 30-án határidőre nyújtotta be a pályázatát, amit a kiíró érvényesként befogadott. Ezt követően megindulhat a tárgyalásos szakasz, amelyben a felek megegyezhetnek a közszolgáltatási paraméterekben, kidolgozhatják a hosszú távú együttműködés kereteit.

Kiemelték: a MÁV-VOLÁN-csoport bízik abban, hogy pályázata sikeres lesz, és a jövő év első napján már az új, 10 éves közszolgáltatási szerződés alapján indíthatja autóbusz-járatait.

A vállalatcsoport hisz abban is, hogy a folyamatosan fejlesztett autóbuszos járműállománnyal, a hazai kötöttpályás menetrenddel és tarifarendszerrel összehangolt szolgáltatásokkal, helyismeretével és az országos jelenlétével, a helyi, helyközi és távolsági közlekedésben szerzett tapasztalataival esélyes versenytársa az európai közlekedési piac legtőkeerősebb, legnagyobb szereplőinek is.

A társaság kiemeli: évek óta tudatosan – mások mellett a szolgáltatások fejlesztésével, a járműállomány megújításával és egy hatékonyabb, integrált szervezeti struktúra kialakításával – készült a versenyhelyzetre.

A piacnyitásra felkészülést és a működési hatékonyság javítását nagyban segíti a cégcsoportnál zajló integráció, amelyben a MÁV-START Zrt., a Volánbusz Zrt. és a MÁV-HÉV Zrt. egyesülésével az év végéig új személyszállítási társaság jön létre – olvasható a Volánbusz közleményében.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!