Hétfőtől bővül a helyi autóbusz-közlekedés Szekszárdon

Győr, 2023. június 20. Elektromos autóbuszok a Zöld Busz Program támogatásával beszerzett 13 darab BYD K9UD típusú, tisztán elektromos meghajtású autóbusz átadásán Győrben 2023. június 20-án. MTI/Bodnár Boglárka

Hétfőtől bővül a helyi autóbusz-közlekedés Szekszárdon – jelentette be a város polgármestere szerdán a tolnai vármegyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

Berlinger Attila (Fidesz-KDNP) elmondta, a változtatásra azért van szükség, mert tavaly jelentősen csökkentették a járatok számát, vannak olyan városrészek, amelyek csaknem teljesen kimaradtak a közösségi közlekedésből, másutt a korábbi 6-8 járat helyett csak kettő maradt.

Október 7-étől jóval kedvezőbb menetrend szerint indulnak a járatok, a város szeretné a szekszárdiak munkába, iskolába jutását segíteni – tette hozzá.

Molnár Gábor, a Volánbusz Zrt. Tolna vármegyei forgalmi üzemvezetője elmondta, a járatsűrűség és a vonalhálózat is bővült. A Bottyán-hegyi térségből 30 percenként indulnak majd autóbuszok, a Felsőváros és a Munkácsy utca felől a rendelőintézet irányába is több busz közlekedik.

Új járatok indulnak a Remete utca környékéről a bevásárlóközpontok felé, gyakrabban járnak majd az autóbuszok a Szőlőhegyre, a Baranya-völgybe, a Zrínyi utcába. Bekapcsolják a közlekedésbe a Bor utcát, és többek között könnyebben lehet majd elérni az iparterületet.

A díjak nem változnak, az autóbuszon váltott menetjegy szekszárdiaknak kedvezményesen 100, nem helyi utasoknak 400 forintba kerül.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!