A Škoda megerősíti az új, teljesen elektromos Elroq SUV angliai árait és specifikációit

  • A Škoda Elroq ára 31 500 fonttól kezdődik
  • Négy ismert felszereltségi szint: SE, SE L, Edition és SportLine
  • Három akkumulátor opció akár 360 mérföldes WLTP hatótávolsággal
  • Bőséges felszereltségi szintek széles választékban, beleértve a LED-es fényszórókat és a hátsó lámpákat, a 13 hüvelykes infotainment rendszert, a digitális pilótafülkét és a hátsó érzékelőkkel ellátott tolatókamerát
  • Az új Elroq rendelési könyvei 2024. október 18-án nyílnak meg

Az új Elroq, a Škoda várhatóan teljesen elektromos kompakt SUV-ja mindössze 31 500 GBP-ról indul, amikor a rendelési könyvek 2024. október 18-án megnyílnak. A Škoda sorozatában a többszörösen díjnyertes Enyaq, az Elroq alatt helyezkedik el. lesz a márka második teljesen elektromos modellje, amely a Volkswagen-csoport MEB platformjára épül.

A többszörösen díjnyertes Enyaq minden tulajdonságát egy kompaktabb csomagba bontva az Elroq a Škoda elismert praktikumát és értékét az újautó-piac egyik legversenyképesebb szektorába juttatja. Ez lesz az első Škoda-modell is, amely a márka feltűnő új „Modern Solid” dizájnnyelvével rendelkezik – egy drámai új megjelenés, amely hatással lesz a jövőbeli Škoda-modellek kialakítására.

A 2024. október 18-án nyíló rendelési könyvek előtt a Škoda megerősítette a vadonatúj modell brit árát és specifikációit. Az ügyfelek négy jól ismert berendezési fokozat közül választhatnak; SE, SE L, Edition és SportLine, amelyek mindegyike bőséges szabvány specifikációt élvez. Az árak 31 500 GBP között mozognak az 55 kWh-s (nettó 52 kWh) akkumulátorral szerelt belépő szintű SE modellért, és 41 600 GBP-ig terjednek a legnagyobb, 82 kWh (nettó 77 kWh) akkumulátorral felszerelt SportLine modell esetében.

Elroq SE (31 500 GBP-tól)

Az SE 50 55 kWh (nettó 52 kWh) akkumulátorral van felszerelve, és több mint 230 mérföldes WLTP hatótávolságra képes. Az új Elroq termékcsalád belépési pontja kivételesen magas szintű alapfelszereltséggel érkezik. A számos kiemelés között szerepel a 19 colos Proteus ezüst könnyűfém keréktárcsák, a LED-es fényszórók és a LED-es hátsó lámpák.

Az SE belsejében a Škoda feltűnő Loft dizájnválasztéka található, amely szövet- és műbőr kárpitozással, szürke tetőborítással és kétküllős, többfunkciós bőrkormánnyal rendelkezik. A sofőrök számára alapfelszereltség a nagy, 13 hüvelykes érintőképernyő, a digitális pilótafülke és az egyzónás klímaberendezés. Az SE alapfelszereltségként bőséges kényelmi és biztonsági rendszereket kínál, beleértve a tolatókamerát hátsó parkolóérzékelőkkel, a közlekedési tábla felismerést és a holttér-érzékelőt.

Elroq SE L (33 350 GBP-tól)

Az SE L 60 modellek alapkivitelben nagyobb, 63 kWh-s (nettó 59 kWh) akkumulátorral rendelkeznek, amelynek WLTP hatótávolsága teljes feltöltéssel több mint 250 mérföld. Ezenkívül több felszerelést is kínál a sofőrök számára, beleértve a kétküllős, bőrfűtésű, többfunkciós kormánykereket, kapcsolólapátokkal a regenerálódás érdekében, a fűthető első üléseket, a műholdas navigációt és a Škoda Connect – Online Infotainment és Remote Access funkciót (három év).

Az SE L-t választó vásárlók a kétzónás klímaberendezést, a menetmód-választást, az első parkolóérzékelőket és a vonóhorog előkészítését is élvezhetik. Az SE modellhez hasonlóan az SE L is alapfelszereltségként hatméteres, 32A-es 2-es típusú töltőkábellel érkezik, valamint a megfelelő egyenáramú gyorstöltőhöz csatlakoztatva akár 145 kW-os gyorstöltési képességgel.

Elroq Edition (34 450 GBP-tól)

Az Elroq Edition modell két akkumulátor opcióval érkezik; 60. és 85.; egy 63 kWh-s (nettó 59 kWh) csomag, amely több mint 250 mérföldes WLTP-tartományt kínál, és egy nagyobb, 82 kWh-s (nettó 77 kWh) csomag, amely akár 360 mérföldet is képes teljesíteni a WLTP ciklusban. A kiadású modellek az SE L specifikációira épülnek, és 19 colos Regulus antracit könnyűfém keréktárcsákat, egyedi, sötét krómozott tetősíneket, valamint akusztikus oldalsó ablakokkal ellátott ablakkeretet és biztonsági üveget adnak hozzá.

A kiadás vásárlói az utazási asszisztens plusz előnyeit, a prediktív adaptív sebességtartó automatikát a forgalmi dugók asszisztensével, a kulcs nélküli beléptetést és a hűtési funkcióval ellátott vezeték nélküli töltést (15 W) is élvezhetik. A nagyobb, 82 kWh-s (nettó 77 kWh) akkumulátorral szerelt Elroq 85 modellek a 175 kW-os DC gyorstöltési képességet is kihasználhatják.

Elroq SportLine (37 400 GBP-tól)

Az Elroq termékcsalád zászlóshajója, a SportLine két akkumulátor opcióval érkezik: 60 és 85; egy 63 kWh (nettó 59 kWh) vagy 82 kWh (nettó 77 kWh) akkumulátorcsomag akár 258 mérföld, illetve 355 mérföld WLTP hatótávolsággal. A SportLine modelleket a 20 colos Asterion fekete könnyűfém keréktárcsák, a mátrix LED fényszórók, az egyedi SportLine lökhárítók és a fényes fekete tetősínek, a külső tükrök és a csomagtérajtó feliratai különböztetik meg.

Belül a SportLine modellek egyedi tervezésű, mikrobőr és műbőr kárpitozással, karbon hatású dekorbetétekkel, első sportülésekkel és fekete tetőborítással készülnek. Az alapfelszereltség részét képezi a háromküllős műbőr fűtött, többfunkciós sportkormány is, amelyen lapátokkal a gyógyulási fokozatot választják.

A sportos jelleget tükrözve az Elroq SportLine alapfelszereltségként progresszív dinamikus kormányzást kapott (a 85-ös akkumulátor alapfelszereltségként sportfelfüggesztést is kínál), míg az elektromosan működtetett csomagtérajtó rúgásaktiválással és hátsó oldallégzsákokkal egészíti ki a specifikációt.

o lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy az új Elroq-ot tökéletesen testreszabhassák sajátos igényeik szerint, a Škoda opciók széles skáláját kínálja. Ezek között öt különböző könnyűfém keréktárcsa, két belső dizájnválasztás és olyan önálló felszerelések találhatók, mint a hőszivattyú, a dinamikus futómű-vezérlés és az elektromosan visszahúzható vonóhorog. Az ügyfelek számos opciós csomag közül is választhatnak, amelyek az általánosan választott funkciókat egyetlen tételbe foglalják össze.

A Škoda UK október 2-án nyitotta meg az új Elroq konfigurátorát, az október 18-i rendelési nyitás előtt.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!