Mattias Ekström csatlakozik a Ford Performance 2025-ös Dakar csapatához

A Ford Performance üdvözli a világhírű rali- és tereppilótát, Mattias Ekströmet, aki csatlakozik csapatához a 2025-ös Dakar-ralira, és ezzel kiegészíti a pilóták sorát.

Ekström, a kétszeres DTM-bajnok, a rallycross világbajnok és tapasztalt rally raid versenyző, csatlakozik Mitch Guthrie Jr-hez, Nani Roma-hoz és Carlos Sainz Sr-hez a Ford Raptor T1+ pilótájában a világ egyik legigényesebb motorsport eseményén.

„Mattias Ekström bevonása a Ford Performance családba nagy előrelépést jelent a Dakar-programunkban” – mondta Mark Rushbrook, a Ford Performance globális igazgatója. „Mattias rengeteg tapasztalattal rendelkezik a rali- és terepversenyek terén, és képességei tovább növelik egy félelmetes csapat a Ford Raptor T1+-ban. A Dakar-rali semmihez hasonló teszt, de bízunk a felállásban.”

„Régóta követtük Mattias karrierjét, a DTM-es korától kezdve az FIA World Rallycross-ig, most pedig a Dakar-raliig” – mondta Matthew Wilson, az M-Sport. “Fantasztikus sebességet és képességet mutatott be a motorsport minden formájában, és a terepversenyben nyújtott teljesítménye sem volt másként. Nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele és társpilótájával, Emillel, akik mindketten hatalmas élményt hoznak magukkal tapasztalatok tárháza.”

Ekström sokszínű háttere, amely a raliban, a körversenyeken és a terepversenyeken elért sikereket foglalja magában, tökéletes kiegészítőjévé teszi a Ford Performance Dakar csapatának. Bebizonyította képességeit rally raid eseményeken, beleértve a Dakar Rally többszöri megjelenését, és most már alig várja, hogy csapattársaival együtt vezesse a vezetést a T1 kategóriában.

„A Ford Dakar programhoz való csatlakozás nagyon izgalmas számomra” – tette hozzá Mattias Ekström. “A Ford és az M-Sport egy olyan járművet épített, amely fantasztikusan néz ki, hangzik és vezet, és mindannyiunk közös ambíciója, hogy megnyerjük a Dakar-ralit. Eddig négy próbálkozásom volt Dakaron, és most elmondhatom, hogy van némi tapasztalatom a csúcsra törekedni. A csapatban sok tudás és tapasztalat is megerősíti az ambíciót – kezdve a Ford hosszú motorsport-örökségével, az M-Sport bizonyított előéletével, nagyon lenyűgöző versenyzői felállással. , okos mérnökök, technikusok és a csapat többi tagja Alig várom a Ford Raptor T1+ első versenyét a Rally du Maroc-on, majd a Dakar Rallyn is, és remélem, meg is nyerjük nagyon sikeres és nagyszerű évek állnak előttünk, mindent megteszek, hogy ez megvalósuljon.”

A Ford Performance elkötelezett amellett, hogy a Baja 1000-en, a Tatts-Finke Desert Race-en és még sok máson nevezéseken és győzelmeken keresztül bemutassa terepjáró képességeit a rally raid versenyeken és a globális versenyeken. Mattias Ekström felvétele egy erős pilótasort véglegesít a Dakar eddigi legnagyobb kihívásához, és a Fordot a 2025-ös versenyen a Raptor T1+-val versenyezi.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!