Renault Twingo E-Tech

Az újragondolt emblematikus Twingo

  • A Twingo E-Tech elektromos prototípusát a közelgő Párizsi Autószalonon mutatják be először a nyilvánosság előtt, amelyre 2024. október 14. és 20. között kerül sor.
  • A bemutatóautó hű örökségéhez, az első Twingo-generáció szellemiségét sugározza, és megfelel a napi kihívásoknak, jelen esetben egy városi elektromos járművel, amelyet kompromisszumok nélküli városi közlekedésre terveztek.
  • A Twingo E-Tech elektromos prototípus a sorozatgyártású autó előképe, amely 2026-ban kerül piacra. A 20 000 euró alatti árakkal teljesíti a Renault azon ígéretét, hogy egyre több ember számára elérhetővé teszi az elektromos mobilitást.

A Renault a 2024-es Párizsi Autószalonon, amelyre október 14. és 20. között kerül sor, a standján bemutatja Twingo E-Tech elektromos prototípus bemutatóautóját. Az autót 2023 novemberében mutatták be, és először az Autószalonon mutatják be a nagyközönségnek.

A Renault forradalmasította az autók világát, amikor 1992-ben bemutatta a Twingót: élénk színei és a mindennapi élet élvezetesebbé tétele tökéletes példája lett annak, amit a Renault „les voitures à vivre” alatt ért.

A Twingo E-Tech elektromos prototípusa újraéleszti az eredeti lángot, egy teljesen elektromos autóval, amelyet kompromisszumok nélküli városi közlekedésre terveztek.

A Twingo E-Tech elektromos prototípusa eredeti, okos, a mai napnak megfelelő és ugyanolyan váratlan, mint az eredeti, amely minimalista emberhordozó sziluettjével, huncut fényszóróival, figyelemre méltó mozgékonyságával és örömteli hangulatával robbant be a színre.

A Twingo E-Tech elektromos prototípus kis helyigénye mozgékonyan tartja a városokban, öt ajtója pedig kiemelkedően praktikussá teszi. Egyterű sziluettje rögzített üvegtetővel rendelkezik, amely fénnyel tölti meg a nagyvonalú belső teret, és a Renault „voitures à vivre” filozófiáját testesíti meg.

Az első Twingo által ihletett részletek kiemelik ennek a prototípusnak a karakterét, és kiemelik modern arányait és folyadékszerű felületeit.

A felületén található naprakész fejlesztések és az eredeti részletek, beleértve a fényszórókat (amelyek most lebegő LED-gyűrűkben helyezkednek el), ötvözik a technikás és az igényes megjelenést.

Vidám fények a frissített farokon

A hátsó kialakítás az eredeti Twingo emblematikus farkát idézi, a hátsó szélvédő körüli fekete perem pedig modern hatást kelt. A kiálló hátsó lámpák, amelyek ugyanolyan alakúak, mint a fényszórók, csúcstechnológiás hangulatot kölcsönöznek az autónak. A csomagtérajtó közepén található Twingo felirat vidámságot ad.

Kifejező és megnyerő tulajdonságok

A Twingo E-Tech elektromos prototípusa több, mint egy jármű: összetéveszthetetlen arca is van. Kifejező és megnyerő megjelenése a fényszórókból és az elülső részének vonalaiból adódik, amelyet a márka emblémája tetőzött. Valami benne a cinkosság és az ismerős légkör jut az eszedbe.

Lekerekített, ragyogó és szimpatikus

A közvetlenül az első generáció által ihletett fényszórók a Twingo E-Tech elektromos prototípusának egy másik jellemzője egy osztályban. Kilógnak a testből, és eredeti, modern, csúcstechnológiás hangulatot kölcsönöznek neki.

Üvegtető és fényes belső tér

A Twingo E-Tech elektromos prototípusa bőséges üvegtetővel rendelkezik, hogy megtöltse az utasteret nappali fénnyel, és kinyissa a szabadba.

Az emblematikus kerek fogantyúk újraindultak

Az emlékezetes kilincsek mindkét oldalon a két ajtón egyenesen az 1992-es modellből származnak – és most kerek peremmel világítanak.

Vizuális részletek

A motorháztetőn található három kis nyílás nem azért van, hogy levegőt engedjen a motorba (ennek a jövőbeli, teljesen elektromos városi autónak nincs szüksége rájuk): tisztelgés az autó öröksége előtt.

A Twingo E-Tech elektromos prototípus bemutató autó a következő fejezete egy több mint 30 évvel ezelőtt kezdődött történetnek, és a negyedik generációs Twingo előképe, amely 2026-ban lesz elérhető. Az Ampere fejlesztette ki azzal a céllal, hogy belépést biztosítson. 20 000 euró alatti ár, ami teljesíti a Renault ígéretét, miszerint az elektromos mobilitást egyre több ember számára elérhetővé teszi – ahogyan azt az elektromos termékcsalád többi modelljével is teszi: Renault 5 E-Tech elektromos, Renault 4 E-Tech elektromos, Megane E-tech elektromos és Scenic E-Tech elektromos.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!