A Mercedes-Benz a neuromorf számítástechnika kutatása mellett kiterjeszti a nyílt innovációs tevékenységet Kanadában

Forschungskooperation zwischen Mercedes-Benz und der University of Waterloo zu Neuromorphic Computing Mercedes-Benz collaborates with the University of Waterloo to help seed, grow and harvest research in the field of neuromorphic computing

  • A Mercedes-Benz és az ontariói kormány az Ontario Vehicle Innovation Network (OVIN) révén inkubátorokat hoz létre a startup létrehozásának, a startup felderítésnek és az autóipari innovációnak a támogatására a kanadai Ontarióban
  • Az OVIN Inkubátorok csatlakoznak a növekvő nemzetközi Mercedes-Benz STARTUP AUTOBAHN hálózathoz
  • A kezdeményezés célja, hogy előmozdítsa az iparosításba való átmenetet, kihasználva a régió erős alapját a fejlett autóipari technológia és az intelligens mobilitás terén.
  • A Waterloo Egyetemmel folytatott kutatási együttműködés kiegészíti a neuromorf számítástechnikával kapcsolatos meglévő tudományos kutatásokat

A Mercedes-Benz együttműködik az Ontario Járműinnovációs Hálózattal (OVIN), amely Ontario kormányának zászlóshajója az autóipari és mobilitási szektorban. A cél a startup-létrehozási és felderítési tevékenység kiterjesztése Észak-Amerikában, valamint az autóipari innovációk kereskedelmi forgalomba hozatalának elősegítése. Az OVIN Inkubátorok Programja a jövőbeli szoftverek és mesterséges intelligencia, a jövőbeli járműalkatrészek és a jövőbeli elektromos meghajtás innovációinak azonosítására és támogatására összpontosít. A startupokkal együttműködve és az OVIN-nel együttműködve a Mercedes-Benz speciális szakértelmével és használati eseteivel segíti az ígéretes projektek előrehaladását. A kiválasztott projektek a Mercedes-Benz STARTUP AUTOBAHN nemzetközi hálózatának előnyeit is élvezik. A vállalat külön kutatási együttműködést kíván indítani az ontariói Waterloo Egyetemmel, amelynek középpontjában az automatizált vezetési alkalmazások neuromorf számítástechnikája áll. A lépés kiegészíti a Mercedes-Benz Kanadában folyamatban lévő K+F tevékenységeit.

„Az innováció a Mercedes-Benz DNS-ének része. Globális K+F stratégiánkban a nyitott innováció gyors és közvetlen hozzáférést biztosít a világ legfrissebb ötleteihez és fejlesztéseihez. Ezért örömünkre szolgál, hogy az OVIN Inkubátorok alapító partnereként tovább bővíthetjük tevékenységünket Kanadában. A felgyorsult környezetben ez egy másik fontos csatorna az izgalmas jövőbeli termékek fejlesztéséhez és az új technológiák révén vásárlói élményünk növeléséhez.”

Markus Schäfer, a Mercedes-Benz Group AG igazgatótanácsának tagja, fejlesztési és beszerzési vezérigazgató-helyettes

Az akadémiai kutatási együttműködés és az OVIN inkubátorprogramban való részvétel a legújabb kezdeményezés azon kezdeményezések sorában, amelyeket a vállalat Kanada kormánnyal 2022-ben aláírt egyetértési nyilatkozata (MoU) támaszt alá. Az egyetértési megállapodás célja az együttműködés megerősítése elektromos járművek értéklánca. Az ontariói kormánnyal az OVIN-en keresztül kötött partnerség révén a Mercedes-Benz felgyorsítja és bővíti jelenlétét azáltal, hogy kihasználja Ontario nemzetközi elismertségét a technológiai fejlesztés központjaként, felismerve a tartomány jelentőségét a Mercedes-Benz globális innovációs hálózatában.

A nyitott innováció a legkülönfélébb külső forrásokból és partnerekből merít ötleteket, inspirációt és technológiákat. Ez a megközelítés a Mercedes-Benz kutatás-fejlesztési stratégiájának régóta bevált része, gazdagítja és kiegészíti a vállalat belső K+F munkáját világszerte.

„Az Ontario Vehicle Innovation Network (OVIN) és a Mercedes-Benz közötti új partnerség jelentős lökést jelent tartományunk autóipari és mobilitási ágazatában. Az ipar, a kutatás és a vállalkozói tehetségek legjavának összehozásával elősegítjük az innovációt, amely erősíti gazdaságunkat, jó munkahelyeket teremt, és Ontariót a jövő autó- és elektromos járműtechnológiáinak vezetőjévé teszi.”

Doug Ford, Ontario miniszterelnöke, Kanada

„Mivel Ontario az autóipari és mobilitási szektor növekedésének következő évtizedét tűzi ki célul, létfontosságú, hogy továbbra is támogassuk a tehetséget, a műszaki szakértelmet és az innovációs kapacitást a jövő elérése érdekében. Az OVIN Inkubátorok szilárd alapot teremtenek az innovátorok következő generációjának neveléséhez azáltal, hogy egyértelmű utat biztosítanak a kutatástól és fejlesztéstől a kereskedelmi forgalomba hozatalig és az iparosításig, Ontario vezető posztszekunder intézményeivel és főbb iparági szereplőivel együttműködve. Ez a platform még jobban megerősíti a fenntartható gazdasági növekedés alapjait az ágazaton belül és azon kívül, az egész tartományban.”

Raed Kadri, az OVIN vezetője

A Mercedes-Benz partnerek az OVIN inkubátorokban a startup felderítés felgyorsítása és a kereskedelmi forgalomba hozatal támogatása érdekében

Kísérleti szakaszában az OVIN Inkubátorok Program induló felderítést végez, hogy azonosítsa a Mercedes-Benz kutatási területei szempontjából releváns Ontariói lehetőségeket. A cél az, hogy az induló vállalkozásokat képessé tegyék az iparággal való kapcsolatteremtésre, és olyan vállalatokat hozzon létre, amelyek növekedését katalizálni lehet. Az OVIN és a Mercedes-Benz közösen leszűkíti a kezdeti hosszú listát egy értékelési folyamaton keresztül, és végül olyan egyedi projektekhez jut el, amelyek a Mercedes-Benz használati esetei alapján a koncepció bizonyítása felé haladnak. Az OVIN Inkubátorok csatlakoznak a regionális programok növekvő nemzetközi hálózatához, amelyek a Mercedes-Benz STARTUP AUTOBAHN nyílt innovációs platform előnyeit élvezik. Ez a globálisan hálózatba kötött és helyben végrehajtott megközelítés arra törekszik, hogy maximalizálja az ötletek, innovációk és technológiák készletét, amelyek a jövőbeli Mercedes-Benz termékeibe áramolhatnak. A jövőre nézve az OVIN Inkubátorok következő szakasza igyekszik bővíteni hatókörét további ipari és tudományos partnerek bevonásával.

Együttműködés a Waterloo Egyetemmel a magvak, termesztés és betakarítás kutatásának elősegítése érdekében a neuromorf számítástechnika területén

A Mercedes-Benz és a Waterloo Egyetem szándéknyilatkozatot írt alá a Chris Eliasmith professzor által vezetett kutatásban való együttműködésről a neuromorf számítástechnika területén. A hangsúly a fejlett vezetéstámogató rendszerek algoritmusainak fejlesztésén van. Az emberi agy működését utánozva a neuromorf számítástechnika jelentősen javíthatja a mesterséges intelligencia számításait, gyorsabbá és energiahatékonyabbá téve azt. A járművek hatótávolságának megőrzése mellett a biztonsági rendszerek például sokkal jobban észlelhetik a közlekedési táblákat, sávokat és tárgyakat, még rossz látási viszonyok között is, és gyorsabban reagálhatnak. A neuromorf számítástechnika a jelenlegi rendszerekhez képest 90 százalékkal csökkentheti az autonóm vezetéshez szükséges adatok feldolgozásához szükséges energiát.

„Kanada legnagyobb mérnökiskolájaként sikerünk középpontjában az ipari együttműködés áll. Elismerjük, hogy a Mercedes-Benzhez hasonló vállalatokkal kötött kutatási partnerségek lehetőséget adnak munkánk közvetlen alkalmazására és tesztelésére, miközben megismertetjük hallgatóinkkal az ipar legmagasabb színvonalát.”

Mary Wells, a Waterloo Egyetem Műszaki Karának dékánja

A Waterloo Egyetemmel folytatott munka egy sor meglévő Mercedes-Benz kutatási együttműködést egészít ki a neuromorf számítástechnikával kapcsolatban. Az egyik fókusz az autonóm vezetés neuromorf end-to-end tanulásán van. A neuromorf számítástechnikában rejlő lehetőségek teljes kihasználása érdekében a Mercedes-Benz egyetemek és kutatási partnerségek hálózatát építi ki. A cég például konzorciumvezető a NAOMI4Radar projektben, amelyet a Német Szövetségi Gazdasági és Klímaügyi Minisztérium finanszíroz. Itt a vállalat partnereivel azon dolgozik, hogy felmérje, hogyan használható a neuromorf számítástechnika a radaradatok feldolgozásának optimalizálására automatizált vezetési rendszerekben. Ezenkívül a Mercedes-Benz együttműködik a Karlsruhei Alkalmazott Tudományok Egyetemével. Ez a munka a neuromorf kamerákon, más néven eseményalapú kamerákon áll.

Az ontariói járműinnovációs hálózatról, az OVIN-ről

Az OVIN az ontariói kormány kezdeményezése, amelyet az Ontario Innovációs Központ (OCI) vezet, és amelynek célja, hogy megerősítse Ontario észak-amerikai vezető pozícióját az autóipari és mobilitási technológiák és megoldások, például az összekapcsolt járművek, az autonóm járművek, valamint az elektromos és alacsony energiahordozók területén. – karbon járműtechnológiák. Az olyan erőforrások révén, mint a kutatás-fejlesztés (K+F) támogatása, a tehetség- és készségek fejlesztése, a technológiai felgyorsítás, az üzleti és műszaki támogatások, valamint a demonstrációs területek, az OVIN versenyelőnyt biztosít az ontariói autóipari és mobilitási technológiai vállalatok számára.

A STARTUP AUTOBAHN-ról

A STARTUP AUTOBAHN egy nyitott innovációs platform a mobilitás területén tevékenykedő startupok számára. Az innovációs motort 2016-ban alapította a Mercedes-Benz, korábban Daimler a Plug and Play innovációs platformmal, az ARENA2036 kutatógyárral és a Stuttgarti Egyetemmel együttműködve. Ennek eredményeként egy egész innovációs hálózat jött létre világszerte – az Egyesült Államokban, Kínában, Indiában, Dél-Koreában és most már Kanadában is. Megalakulása óta egyre több ipari partner és startup részesült a STARTUP AUTOBAHN előnyeiből a világ minden tájáról. A hálózat több technológiáját már beépítették a Mercedes-Benz sorozatgyártású járműveibe.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!