2025-ös Honda CB1000 Hornet stílus és felszereltség

25YM Honda CB1000 Hornet

Stílus és felszereltség 

  • A letisztult, naked formaterv középpontjában a dupla LED-fényszóró és a jellegzetes Hornet-üzemanyag-tartály áll
  • 5”-os TFT-kijelző Honda RoadSync okostelefon-kapcsolattal
  • Integrált Honda Automatikus Vészvillogó (ESS)

A japánban tervezett CB1000 Hornet formaterve agresszív és puritán. Nincsenek felesleges díszítések vagy óvatoskodó részletmegoldások, a lendületes összhatásra és kiváló súlyelosztásra törekvő mérnök erőtől duzzadó, ellenállhatatlanul vonzó motorkerékpárt alkottak. 

A szuperkompakt, vetítőlencsés, LED-fényszórópár és a jellegzetes, szárnyakat mintázó Hornet-tank már önmagában ámulatba ejtő, de az – elölről hátrafelé radikálisan elvékonyodó – formaterv a látványos, minimalista stílusban fogant farokidommal és üléssel válik teljessé, s persze lódarázsszerűvé. Mindennek a stíluselemként is szolgáló, új, feketére festett hídváz ad kontrasztot, amelyhez térhálós, acél segédváz kapcsolódik. Fekete a motor, a két kerék, valamint a lengőkar is, és ahogy az egy ultramodern géptől elvárható, minden világítóegység LED. 

Elismerést érdemel az új, elvékonyodó acélkormány is, akárcsak az 5”-os, színes TFT-műszeregység, melyet úgynevezett optikai ragasztással állítanak össze, azaz gyantával töltik ki a kijelző és a fedőüveg közötti rést, ezzel jelentősen csökkentve a tükröződést és hatékonyabbá téve a háttérvilágítást. Hogy a vezető még inkább személyre szabhassa a CB1000 Hornetet, többféle stílusú (Bar, Circle és Simple) grafikát állíthat be az – iOS és Android rendszerű készülékkel társítható – műszeregységen. 

Az okostelefon-csatlakozásnak hála a kijelző roppant egyszerűen használható turn-by-turn navigációra, sőt, ha a vezető sisakbeszélővel motorozik, hívásokat fogadhat és zenét is hallgathat, miközben a háttérvilágítással kiegészített, négyirányú kormánykapcsolóval ösztönösen kezelheti a sokoldalú műszeregységet. Ehhez csupán annyit kell tennie, hogy letölti az ingyenes Honda RoadSync alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play áruházból és készülékével csatlakozik a CB1000 Hornethez. 

A felszereltségi listán ott találjuk az Automatikus Vészvillogót (ESS) is. Ez vészfékezéskor automatikusan fel-lekapcsolja a négy irányjelzőt, késlekedés nélkül figyelmeztetve a többi közlekedőt.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!