Digitális töltési szolgáltatás – A Mercedes me Charge gyorsan bővül

A globális töltési hálózat elérte a 2 millió töltési pontot

  • A Mercedes-Benz bejelentette, hogy 2024 októberétől a Mercedes me Charge[1] hálózat több mint 2 millió töltési ponthoz kínál hozzáférést az ügyfeleknek, így a világ egyik legnagyobb töltőhálózata.
  • 2024 első három negyedévében a Mercedes-Benz mintegy 500 000 töltőpontot integrált – ez rekord növekedés a szolgáltatás 2019-es indulása óta, különösen a nagy teljesítményű, 150 kW-ot meghaladó kapacitású gyorstöltőhelyeken.
  • Európában a hálózat meghaladta a 750 000 töltési pontot, amelyek egyetlen Mercedes me Charge szerződéssel határokon át is használhatók.
  • Németországban a Mercedes me Charge az összes nyilvános töltőpont 98 százalékát fedezi.[2] Jelenleg a felhasználók körülbelül 150 000 pontot számolhatnak fel M és L tarifákkal, rögzített áron AC/DC töltésért.[3]

A Mercedes-Benz folyamatosan bővíti töltési szolgáltatását, és októberben több rekordot is felállított. A Mercedes me Charge hálózat immár több mint 2 millió töltőpontot foglal magában világszerte több mint 1600 különböző töltőpont-üzemeltetőtől. Az Ausztráliára és Új-Zélandra való terjeszkedéssel négy kontinens 32 országának ügyfelei élvezhetik ezt a kényelmes töltési szolgáltatást. Európában a felhasználók több mint 750 000 pontot tölthetnek fel a határokon túl egyetlen Mercedes me Charge szerződéssel. Könnyű kezelés, átlátható költségek és kiterjedt töltőhálózat – a Mercedes me Charge megfelel a lakossági töltéssel kapcsolatos kulcsfontosságú vásárlói követelményeknek.

A 2 millió töltőpontból több mint 250 000 nagy teljesítményű, legalább 150 kW-os gyorstöltőpont. A Mercedes me Charge hálózat egyben az egyik leggyorsabban növekvő töltőhálózat: 2024-ben havonta átlagosan 55 000 új töltőpontot integráltak, minden eddiginél többet. Különösen erőteljesen, 55 százalékkal nőtt 2024 eleje óta a nagy teljesítményű gyorstöltő állomások aránya, míg a 150 kW alatti AC/DC töltőállomásoké 31 százalékkal nőtt.

Németországban a Mercedes me Charge mintegy 150 000 töltőpontot gyűjt össze több mint 800 szolgáltatótól, amelyek az ország nyilvános töltőpontjainak mintegy 98 százalékát2 fedik le. A hálózat mintegy 20 000 nagy teljesítményű gyorstöltő állomáshoz kínál könnyű hozzáférést, amelyek országszerte 6000 helyen vannak elosztva. Az UScale piackutató intézet tanulmánya szerint a hálózati lefedettség a legfontosabb tényező a német elektromos járművezetők számára az e-Mobility Service Provider (eMSP) kiválasztásánál.[4]

“Kiterjedt Mercedes me Charge hálózatunk magabiztosságot biztosít ügyfeleink számára, hogy megtalálják a következő töltési pontot, így biztosítva a nyugalmat járműveik hatótávolságával kapcsolatban. A teljes töltési folyamat egyszerű és intuitív. Egyetlen töltési szerződéssel a felhasználók zökkenőmentesen hozzáférhetnek és működtethetik a töltést különböző szolgáltatók állomásait konzisztens és felhasználóbarát módon.”

Franz Reiner, a Mercedes-Benz Mobility AG vezérigazgatója

A Mercedes me Charge további előnyei

Autógyártóként a Mercedes-Benz teljes mértékben integrálhatja digitális töltési szolgáltatását a járműbe, lehetővé téve az intuitív kezelést az MBUX multimédiás rendszeren vagy a Mercedes-Benz okostelefon-alkalmazáson keresztül. A Mercedes me Charge állítja a mércét a digitális szolgáltatások terén, amint azt az Auto Bild, Európa egyik legnagyobb és leghíresebb autóipari médiája is megerősítette: Az Auto Bild 2024-es töltőalkalmazás-összehasonlításában[5] a Mercedes me Charge lett a tesztgyőztes és a legjobb ár-érték arányú. pénzért szolgáltatás a gyártók töltési szolgáltatásai között.

A Mercedes me Charge jellemzői:

  • Intelligens útvonaltervezés: Az elektromos intelligenciával ellátott navigáció időhatékony útvonalat tervez, beleértve a töltési megállókat, vagy elvezeti a vezetőt a legközelebbi töltési ponthoz a közelben és a célállomáson.
  • Egyszerű hitelesítés: A töltőállomáson történő hitelesítés mindig ugyanolyan felhasználóbarát és megszokott módon történik az MBUX kijelzőn, a Mercedes-Benz alkalmazáson, az RFID-kártyán vagy a Plug & Charge[6] segítségével a résztvevő töltőállomás-üzemeltetőknél.
  • Átlátszó költségek: Töltés előtt megjelennek a pontos kilowattóránkénti vagy percenkénti árak, valamint a teljesen elektromos járművek maximális töltöttségi szintjének eléréséhez szükséges becsült költségek.
  • Rögzített töltési árak: Európában az intelligens Mercedes me Charge tarifával rendelkező ügyfelek vonzó AC/DC fix árakon fizethetnek.3
  • Megújuló energia: Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában a Mercedes-Benz gondoskodik arról, hogy a Mercedes me Charge töltési folyamataihoz azonos mennyiségű megújuló energiaforrásból származó villamos energia kerüljön az elektromos hálózatba, ha nincs megújuló energiaforrásból származó áram.

[1] A Mercedes me connect “Mercedes me Charge” szolgáltatás használatához külön töltési szerződésre van szükség egy kiválasztott külső szolgáltatóval, amelyen keresztül a töltési munkamenetek fizetése és számlázása történik. A Mercedes me connect szolgáltatások igénybevételéhez személyes Mercedes me azonosító szükséges, valamint a Mercedes me connect szolgáltatások használati feltételeinek elfogadása.

[2] Összehasonlítás a Német Szövetségi Hálózati Ügynökség (Ladesäulenregister der Bundesnetzagentur https://www.bundesnetzagentur.de/DE/Fachthemen/ElektrizitaetundGas/E-Mo…) töltőállomás-nyilvántartásából származó adatokkal, 2024. szeptember 1-jén.

[3] Mercedes me Charge tarifa M és L, a Digital Charging Solutions GmbH szolgáltatása. A töltési tarifák és a töltési árak országonként változnak (a Németországra vonatkozó tarifák itt találhatók: https://eu.charge.mercedes.me/web/de/daimler-de/tariffs).

[4] USscale eMSP Loyalty Benchmarking Study 2023.

[5] www.autobild.de/artikel/lade-apps-fuer-elektroautos-im-test-20878485.html, ill. www.emobilityexcellence.com/report-07-2024

[6] A Plug & Charge használatával a töltési folyamat a töltőkábel csatlakoztatásával kezdődik. A jármű a töltési szerződés adatait közvetlenül a töltőállomással továbbítja. A számlázáshoz Mercedes me Charge szerződés szükséges.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!