A Toyota GR Corolla készen áll a BMW, a Hyundai és az Acura legyőzésére a TC America sorozatban

  • A GR Corolla új fékekkel, felülvizsgált felfüggesztéssel és teljes bukóketreccel bővült.
  • Az erő ugyanabból az 1,6 literes turbós háromhengeresből származik, mint az utcai legális autóé.

A Toyota GR Corolla az egyik legmenőbb sraffozás a piacon, és otthon érzi magát a versenypályán. A Toyota most előre ment, és kifejlesztette a GR Corolla dedikált versenyváltozatát a TC America Series versenyezésére.

Számos frissítést hajtottak végre a GR Corollan, hogy felkészítsék a versenyzésre. A GR Garage csapata az észak-karolinai Mooresville-ben új, hatdugattyús első és kétdugattyús hátsó Alcon féknyergeket szerelt fel, amelyek az új forgórészekre harapnak, valamint az egyedi MacPherson rugóstagokra és a JRi kettős állítású lengéscsillapítókra.

Mint minden jó versenyautónál, a GR Corolla versenyautónál is az aero napirend volt az első helyen. Az elülső részt finoman átdolgozták, és új elosztót, hűtőrácsot és légbeömlőket tartalmaznak. Új szoknyák és természetesen egy nagy, tetőre szerelhető hátsó szárny is meglódul. A hátsó lökhárító is új, és immáron külön diffúzort kapott.

A további fejlesztések közé tartozik az új Bosch Motorsport ECU, amely vezérli a jármű hajtásláncát, energiagazdálkodását és ABS-ét. Van még egy FIA által jóváhagyott bukóketrec, egy OMP üvegszálas versenyülés hatpontos hevederrel és egy elektronikusan aktiválható tűzoltó rendszer.

A versenyautó ugyanazt az 1,6 literes turbófeltöltős háromhengeres, mint az országúti modell, és a Gazoo Racing új nyolcfokozatú, közvetlen automata sebességváltójával és összkerékhajtásával szerelték fel.

„Izgalmas projekt volt az a lehetőség, hogy a GR Corollat ​​a TGRNA csapatával pályára kész versenyautóvá tegyük” – mondta Mike Norem, a Toyota Gazoo Racing észak-amerikai Customer Racing menedzsere. „A frissített 2025-ös TC America sorozat létrehozása során az SRO America-nál dolgozó partnereinkkel együtt tudtuk, hogy a GR Corolla az ideális platform ehhez a sorozathoz, és tökéletes lehetőséget biztosít csapatunk számára a GR sportautó-létra továbbfejlesztésére. az Egyesült Államokban.”

carscoops

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!