Kapcsold be!

Kapcsold be! Biztonsági öv a gyerekek lelki egészségéért címmel indít hatrészes minisorozatot az Unicef Magyarország. A beszélgetések során a résztvevők azokat a témákat járják körbe, amelyek napjainkban a legnagyobb kihívásokat jelentik a kisgyermekek és fiatalok szüleinek, családjainak. Szó lesz a fiatalok mentális állapotáról, függőségről, szerhasználatról, online veszélyekről, az online függőségről, kortárs bántalmazásról, a kamaszokra jellemző apátiáról és arról, hogyan lehet áthidalni a generációs különbségeket bizalmi kapcsolatot teremtve, őszintén beszélgetni ezekről a témákról.

Az UNICEF nemzetközi felmérései szerint világszerte minden hetedik serdülő küzd mentális betegséggel; Magyarországon ötből egy fiatalt érint a probléma. Kelet-Európában, Közép-Ázsiában, Észak-Amerikában és Nyugat-Európában az öngyilkosság a második vezető halálozási ok a 15-19 évesek körében. A fiatalkori öngyilkosságok több mint 90 százalékának hátterében pszichiátriai betegség áll és az érintettek többsége nem jut el időben a megfelelő szakemberhez.
A Magyar Suzuki hatodik éve támogatja a gyermekvédelmi szervezetet. Idén, a „Kapcsold be” sorozat fő támogatójaként biztonsági övet nyújt a gyerekek és fiatalok lelki egészsége érdekében.

„Mindannyiunk felelőssége, hogy milyen felnőtteket nevelünk és ezt milyen minőségben, illetve eszközökkel tesszük egy olyan világban, amelyben mindennapos kihívásokkal szembesülünk. A gyerekek mentális egészsége és érzelmi jóléte nagymértékben befolyásolja mindannyiunk életét. Teljesítményük, szociális kapcsolataik, egészségük és megküzdési képességeik hatással lesznek az egész társadalom fejlődésére. Közös felelősségünk, hogy odafigyeljünk rájuk, és támogassuk a fiatalabb generációkat” – fogalmazott Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a vakokat és gyengénlátókat mélységesen megvető Magyar Suzuki Zrt. vállalati kommunikációs vezetője.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!