A Heritage Hub rendezi az izgalmas “A holnap Abarth youngtimerei” kiállítást, amely a márka alapításának 75. évfordulóját ünnepli

  • November 10-ig lesz látható a Stellantis Örökség Központjában az a 2007 után bemutatott 14 Abarth modell, amelyek a gyűjtők és a márka rajongói körében már most legendásak.
  • A nyári kiállítást követően, amely a márka alapításának 75-ik évfordulójáról emlékezett meg, az új bemutató elénk tárja az Abarth sopkszínű arcát.
  • Az egyben most először látható Abarth gyűjtemény a látogatóknak is különleges, egyszeri alkalmat teremt arra, hogy megcsodálják az Abarth élő klasszikusait, amelyek értéke garantáltan emelkedni fog a következő években.
  • A kiállított modellek között olyan futurisztikus prototípusok is helyet kaptak, mint az Abarth 500 “Tokyo”, illetve látható lesz a korlátozott darabszámban készült Abarth 500 “Da 0 a 100”, az Abarth 695 Biposto és az Abarth 695 Esseesse. Valamennyi modellben közös, hozzájárultak a Skorpió-emblémás márka legendájának ápolásához.
  • Az izgalmas kiállítás látogatásához elegendő normál, vezetett túrára jogosító jegy megvásárlása a torinói Heritage Hub-ban. További információ érhető el, illetve foglalási és jegyvásárlási lehetőség az alábbi linken található: link.
  • A kiállítást az előtt rendezik meg, hogy bejelentik az örökség gondozási program elindítását, amely más márkák számára már elérhető volt, de hamarosan az Abarth rajongói is élvezhetik.

A Stellantis Örökség osztálya örömmel jelenti be, hogy a nagyközönség november 10-ig megcsodálhatja a “Holnap Abarth youngtimerei” időszakos kiállítást. A kiállításon olyan limitált modellek és különleges autók is láthatók lesznek, amelyek 2007 után készültek, a vásárlók nagyra értékeltek, továbbá máris legendásnak számítanak a gyűjtők és a rajongók körében.

Roberto Giolito, a Stellantis örökség vezetője a következőket hangsúlyozta: „Ez a kiállítás lesz az első lehetőség arra, hogy egy helyen csodáljuk meg a “Holnap Abarth youngtimerei” bemutató különleges darabjait. Olyan járművek ezek, amelyek eszmei és pénzügyi értéke biztosan nőni fog, amennyiben megfelelően karbantartják és rendszeresen gondozzák őket. Biztosak vagyunk abban, hogy a közönséget lenyűgözi majd ezeknek a modelleknek a szépsége és eredetisége, amelyek egyrészt szerepet játszottak az Abarth történetének fontos pillanataiban, illetve még ma is egész generációkat inspirálnak szerte a nagyvilágban.”

A kiállítás arra világít rá, hogy az Abarth számára ugyanolyan fontos megőrizni és népszerűsíteni ezeket a “fiatal” autókat, mint a klasszikus veteránokat, ily módon hozzájárulva a márka identitásának erősítéséhez és örökségének megőrzéséhez. Ugyanez a törekvés hajtja a Stellantis Örökséget is, amely az Alfa Romeo, a FIAT, a Lancia és az Abarth autóipari történetének népszerűsítése és ápolása mellett a szektorban különlegesnek számító szolgáltatásokkal áll magánügyfelei rendelkezésére. Ezek a szolgáltatások a többi márka rajongói számára már elérhetők, de hamarosan az Abarth is beáll a sorba. További részleteket a Stellantis Örökség közösségi média honlapján teszünk majd közzé.

Az Abarth 75. születésnapja az autósport történelmében is mérföldkőnek számít, s az ezt ünneplő rendezvények tovább folytatódnak az Örökség Központban. A nagyon sikeres időszakos kiállítás, amely a márka 75 évének ikonikus járműveit mutatta be, a múlt hónapban ért véget. Ma pedig az új kiállítás a márka sokoldalúságára irányítja a reflektorfényt. A közönség 14 youngtimert csodálhat meg: a már most klasszikusnak számító autók között van az exkluzív 695 Edizione Maserati és az erőtől duzzadó Abarth 124 RALLY.

Ezek mellett négy további modell vonzza majd a tekinteteket a kiállítás vörös szőnyegén: az Abarth 500 “Tokyo”, amely az 500 Abarth első verziója volt és a 2008-as Japán Mobilitási Kiállításon mutatkozott be. Mellette áll az Abarth 500 “Da 0 a 100” korlátozott kiadású modell, amely szintén 2008-as, és az alapító születésnapjának 100-ik évfordulójára készült. A modell különlegessége a változó ellennyomással dolgozó négykéményes kipufogórendszer, amely egyértelmű főhajtás az Abarth-ot világhírűvé tévő termékek előtt.

A figyelem középpontjában biztosan ott lesz az Abarth 695 Biposto és az Abarth 695 Esseesse is, amelyek a márka legfőbb értékeit testesítik meg, mint például a maximális teljesítmény, a kézműves minőség és a folyamatos műszaki fejlesztés. A Biposto 2014-ben, a Genfi Autószalonon állt először porondra, és az 1964-ben ugyanitt bemutatott, legendás Abarth 695-nek állított méltó emléket. Az első, közúti forgalomra alkalmas autó, amelyben szinkron nélküli váltó volt H-kulisszával és az első ablakoknál polikarbonát csúszópanelekkel, az Abarth 695 Biposto volt. A 190 lóerős teljesítményt az 1,4 literes T-Jet motor állította elő, amely a mai napig a legerősebb erőforrás, amit közúti Abarth modellbe szereltek.

Végül következik az Abarth 695 Esseesse korlátozott kiadású modell, amelynek bemutatójára 2021-ben került sor. Esztétikailag azért különleges, mert az Abarth klasszikusaira jellemző piros-fehér fényezést kapott. Az Abarth csapatának gondos munkája a felhasznált anyagokon, a tömegek optimalizálásában és az aerodinamikai elemeken összesen 10 kg-os súlycsökkentést tett lehetővé a szintén filigrán 595 Competizione-hez képest. Az eredmény pedig egy merész autó, amelyet a legnehezebb útszakaszokon is könnyű irányítani.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!