Válint Bence világbajnok a Ferrari Challenge-ben

Válint Bence megnyerte a Ferrari Challenge World Final 2024 futamot, ezzel a Ferrari Budapest Rossocorsa Team vasárnapi közleménye szerint világbajnok lett a sorozatban.

A Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli kupasorozat második helyezettje a Ferrari top versenyén, Imolában – ahol a Ferrari Challenge legjobb észak-amerikai és európai pilótái vettek részt – az ötödik helyről indult, és bár a start után a hatodik helyre csúszott vissza, rövidesen már a negyedik helyen autózott.

A verseny első harmadában egy baleset miatt piros zászlóval előbb leállították, majd újraindították a futamot, percekkel ezt követően a zuhogni kezdő esőben a 20 éves Válint remek helyzetfelismeréssel elsőként cserélt gumikat. A futam végén sárga zászló miatt a biztonsági autó vezette fel a mezőnyt, így a magyar pilóta első helyét semmi nem veszélyeztette: bravúrral lett a sorozat világbajnoka.

Elképesztően boldog vagyok, hiszen ezzel az eredménnyel nem csupán a szezont koronáztam meg, hanem pályafutásom legnagyobb győzelmét is arattam. Hihetetlen élmény volt a sorozat világbajnokaként dobogóra állni, elmondhatatlan büszkeséggel tölt el, hogy Magyarországnak ilyen dicsőséget szereztem” – idézte a közlemény Válintot.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!