Egyszerre újult meg és lépett szintet a Toyota PROACE CITY és Toyota PROACE

Nagytestvérük, a vadonatúj PROACE MAX bemutatásával párhuzamosan alapjaiban újult meg a Toyota két kedvelt áru- és személyszállító modellje, a kisméretű Toyota PROACE CITY / PROACE CITY VERSO, valamint a közepes méretű PROACE / PROACE VERSO.

A modellfrissítés nem merült ki a látványos és futurisztikus formavilágot hozó külső megújulásban, a beltartalom tekintetében is valóban új szintet képvisel a két népszerű, belsőégésű és akkumulátoros elektromos hajtáslánccal egyaránt elérhető megújult Toyota haszongépjármű, amelyek a high-tech megoldásokat ötvözik a kiemelkedően praktikus használhatósággal. A két modell továbbfejlesztett akkumulátoros elektromos kivitele akár 350 kilométeres hatótávot kínál. A továbbfejlesztett multimédiás és csatlakozási lehetőségek – beleértve a 10 collos érintőképernyő és a digitális műszeregység opcióját – valamint a fejlett aktív biztonsági rendszerek és vezetéstámogató technológiák pedig kifejezetten személyautós felhasználói élményt kínálnak az áruszállító és személyszállító kivitelek esetén egyaránt.

A Toyota PROACE és a PROACE CITY élen járt az akkumulátoros elektromos hajtásláncok bevezetésében a Toyota Professional könnyű haszongépjárművek kínálatában, ám most már valamennyi Toyota haszongépjárműhöz elérhető fejlett akkumulátoros elektromos vagy hibrid opció, így az ügyfelek megfizethető és praktikus lehetőségeket kapnak a szénlábnyomuk csökkentésére.

A PROACE közepes teherbírású haszonjármű és a kompakt PROACE CITY egy frissítéssel lettek még versenyképesebbek. Mindkét modell továbbra is a kategóriájának legjobbjai közé tartozó hasznos terhelhetőséget és maximális rakományhosszúságot kínál.

A 2024-es modellévre új formai megoldásokkal és felszereltséggel gazdagodnak, amelyek a teherbíró képességüket magasabb szintű kényelemmel, komforttal, biztonsággal és praktikummal egészítik ki. Átalakításuk hangsúlyosabb vizuális kiállást eredményez, amelyet a tiszta, erőteljes vonalakkal rendelkező homlokzat kiemel. A fényszórók közötti felső hűtőrács hiánya jellegzetes és kifinomult megjelenést eredményez, míg a PROACE CITY esetében az alsó hűtőrács trapéz alakot ölt – ez a Toyota más jelenlegi modelljeivel közös dizájnelem. Az összkép strapabíróságot sugároz, amelyet az új fényszórók – amelyek mostantól teljesen LED technológiával kaphatók – és a könnyűfém keréktárcsák még inkább felerősítenek. Az utastér is friss, új külsőt kapott, masszív, mégis kényelmes kárpitozással.

Infotainment és csatlakoztathatóság

A műszaki jellemzők egy új, 10” színes multimédiás kijelző bevezetésével javultak, amely az alapfelszereltség részét képezi minden felszereltségi szinten, kivéve a belépőszintű modelleket, amelyek továbbra is egy 5” monokróm képernyőt kapnak. A DAB rádió és a Bluetooth minden modellben alapfelszereltség, a közép- és felső kategóriákban pedig új, 10” digitális, színes műszeregységet vezetnek be. Az USB-C csatlakozók adatátvitelre és töltésre minden felszereltségi szinten rendelkezésre állnak, a vezeték nélküli Mirror Link okostelefon-integrációval együtt. A magasabb felszereltségű változatokban a beépített navigációs rendszer hároméves TomTom-előfizetéssel is elérhető. A MyToyota okostelefonos alkalmazás értékes eszközként szolgálhat az üzlettulajdonosok és a flottaüzemeltetők számára a jármű kezelésében. Egy pillantással áttekintést adhat az aktuális futásteljesítményről, a hatótávolságról és a jármű állapotáról. A karbantartási emlékeztetők, a „saját autó keresése” funkció és az országúti segélyszolgálat is elérhető. A MyToyota segítségével távolról zárható és nyitható a jármű, valamint aktiválható a klímaberendezés. A Toyota akkumulátoros elektromos járművekhez (BEV) – beleértve a PROACE VERSO és PROACE CITY VERSO modelleket is – elérhető további funkciók közé tartozik a töltés kezdési és befejezési időpontjának ütemezése, az akkumulátor állapotjelzője és a töltőállomások helyének keresése. És hogy a járművezetők tökéletesítsék BEV vezetési stílusukat, az alkalmazás az egyéni teljesítmény alapján tanácsokat is tud adni.

Jelentős előrelépés a biztonság és a vezetőtámogatás terén

A PROACE és a PROACE CITY modellcsaládok jelentős előrelépést jelentenek a biztonsági és vezetéstámogató funkciók terén a korábbi modellekhez képest. A korábban opcióként kínált rendszerek ma már nagyrészt a szériafelszereltség részét képezik, beleértve az ütközést megelőző biztonsági rendszert, a sáv- és nyomtartó rendszert, az automatikus távfény-vezérlést és a közlekedési tábla felismerő rendszereket. Az aktív biztonsági csomag emellett adaptív sebességtartó automatikát (30 km/órától vagy opcionális stop-go funkcióval) és intelligens sebességasszisztenst is tartalmaz. További fejlesztések közé tartozik az első oldalsó légzsákok felszerelése, a gyalogosok jobb védelme érdekében áttervezett első lökhárító, az összecsukló kormányoszlop és a megerősített szerkezeti elemek. Az intézkedések túlmutatnak a jogszabályi előírásokon, és kifinomultabb támogatást nyújtanak a vezetőnek. Ezek közé tartozik az új digitális visszapillantó tükör és a Dynamic Surround View. Ezek együttesen gyakorlatilag megszüntetik a holttereket a jármű mögött és mindkét oldalán. Ezen túlmenően a PROACE furgon mostantól megkapja a Flank Guard védelmi rendszert, amely korábban a PROACE CITY-ben volt elérhető. Ez figyelmezteti a vezetőt, ha alacsony sebességű kanyarodáskor fennáll a veszélye annak, hogy az út menti akadályba, például oszlopba vagy korlátba ütközik.

PROACE és PROACE VERSO – minden ügyfél igényeinek megfelelő kínálat

A PROACE közepes teherbírású haszonjármű és a PROACE VERSO személyszállító már jól ismert arról, hogy elegendő teljesítményt, helyet és hatékonyságot biztosít minden feladat kényelmes elvégzéséhez. Az ügyfelek különböző igényeit a különböző modellváltozatok választéka elégíti ki. Ezek közé tartozik a közepes és a hosszú karosszéria (4983 mm és 5333 mm), valamint a furgon Crew Cab változata, amely egy további, második üléssorral bővíti az utasok számára rendelkezésre álló helyet. A PROACE VERSO akár kilenc utas kényelmes elhelyezésére is alkalmas, a felszereltségi szintek pedig a munkahelyi használatra, a családi életmódra vagy akár a kiemelt vezető személyek szállításra tudják igazítani a járművet. A Crew Cab Premium felszereltségi szint újdonság a PROACE kínálatában. Ez kiváló kényelmet biztosít akár öt személy számára, miközben a nagyméretű rakományok szállítására is bőséges kapacitást biztosít. A kiváló minőségű részletek közé tartozik a Mistral Black bőrkárpitozású, prémium kategóriás műszerfal, az ülések és a kartámasz kárpitozásának díszítése, valamint az állítható magasságú fejtámlák. A második sorban elhelyezett pad bőrrel bevont ülésekkel és két kartámasszal rendelkezik, míg a rakodótér hossza a második üléssor padja alatti térrel bővíthető, így lehetővé teszi a hosszabb tárgyak szállítását. Megnövelt hatótávolság az átdolgozott akkumulátoros elektromos hajtásláncnak köszönhetően

A 2024-es PROACE modellek az akkumulátoros elektromos hajtáslánc frissítésének köszönhetően nagyobb hatótávolságot biztosítanak. Egy új, 136 lóerős (100 kW) teljesítményt és a BEV-ek kifinomult, nyugodt vezethetőségét biztosító elektromotor került bevezetésre, a lítium-ion akkumulátor pedig új csatlakozóval és módosított biztosítékdobozzal lett ellátva. Ennek eredményeképpen a 75 kWh-s akkumulátorral felszerelt járművek akár 20 kilométerrel többet is megtehetnek, így a hatótávolság kategóriaelső szintre nőtt: két töltés között akár 350 km lehet (WLTP szabvány szerinti). Ez a teljesítményszint bőséges mozgásteret biztosít a helyi feladatokhoz, napon belüli feltöltés nélkül. Az akkumulátor 45 perc alatt feltölthető egyenáramú gyorstöltővel. Egy 50 kWh kapacitású akkumulátor is elérhető.

A regeneratív fékrendszer bevezetése tovább segíti a vezetőt a jármű hatótávolságának maximalizálásában. Ez a rendszer a lassítás és fékezés során keletkező mozgási energiát felfogja, és elektromos energiaként visszatáplálja az akkumulátor töltéséhez. A vezető a kormánykerék mögött található lapátkapcsolók segítségével választhatja ki a regeneratív fékezés kívánt szintjét. Három fokozat közül lehet választani – gyenge, közepes és erős –, amelyek különböző mértékű lassulást biztosítanak, amikor a vezető felemeli a gázpedálról a lábát. Minél magasabb a fokozat, annál erősebben lassul a jármű, és annál nagyobb a visszanyert energia mennyisége.

A PROACE jól bevált 2,0 literes négyhengeres dízelmotorjának két változata áll rendelkezésre: egy 144 lóerős (106 kW) egység hatfokozatú kézi sebességváltóval és egy 177 lóerős (130 kW) erőforrás nyolcfokozatú automata sebességváltóval. Egy 1,5 literes, 120 lóerős (88 kW) egység is elérhető, de kizárólag a PROACE furgonhoz.

A Toyota PROACE furgon a munkához szükséges teljesítmény mellett megfelelő teherbírással is rendelkezik. A raktér térfogata maximum 6,6 m3 (hosszú változat Smart Cargo rendszerrel), a hasznos teherbírás pedig a kategória legjobbja, 1400 kg. Ha extra felszerelést vagy árut kell szállítani, a felhasználók kihasználhatják az akár 2500 kilogrammos vontatási kapacitást (2,0 144 lóerős modell). Az 1,9 méteres magasság lehetővé teszi, hogy a PROACE és a PROACE VERSO is be tudjon hajtani a szabványos parkolóházakba, míg a forgalmas városi környezetben való manőverezést megkönnyíti a közepes hosszúságú modell esetében 6,2 méteres, a hosszú változat esetén pedig 6,4 méteres fordulókör sugár.

A PROACE kifejezi a Toyota végső célját, a „Mobilitást mindenkinek” megvalósítását a kerekesszékkel való közlekedést lehetővé tevő átalakítások elérhetőségével, hogy a kerekesszékesek biztonságosan és kényelmesen utazhassanak. A részletek közé tartozik a süllyesztett padló és a lehajtható hátsó rámpa, amely LED-világítással segíti az éjszakai bejutást. Kézi vagy automatikus oldallépcsők és elektromos csörlő is rendelhető.

A CIKKNEK NINCS MÉG VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!