Tapasztalja meg a Mercedes-Benz PLUGIN MUSIC-ot

  • Széles választék az A-osztály ferdehátútól a hosszú tengelytávú S-osztályig
  • Elsőkerék-hajtású, hátsókerék-hajtású és 4MATIC modellek EQ hibrid technológiával
  • Coupék, SUV Coupék és Estate All-Terrain villamosított a nagy példányszámú modellek mellett

A konnektorról tölthető hibridek két világ előnyeit kínálják az ügyfeleknek: városban teljesen elektromos üzemmódban működnek, hosszú utakon pedig a belső égésű motor hatótávolságát élvezik. Összességében hatékonyabbá teszik a járművet, mert egyrészt energiát tudnak visszanyerni, másrészt lehetővé teszik a belső égésű motor kedvező működési tartományban történő működését. Az EQ hibrid technológia magas dinamikáról is gondoskodik.

A Mercedes-Benz jelenleg 34 modellváltozat széles választékát kínálja ügyfeleinek. A rendkívül vonzó portfólió a kompakt autók szegmensétől a zászlóshajó S-osztályig terjed. A Mercedes-Benz a C-osztályban és az E-osztályban, valamint a GLC-ben és a GLE-ben is kombinálja a dízelmotort a plug-in technológiával, így mindkét modellsorozatban kínál limuzin- és kombi modelleket. A nagy volumenű szegmensek mellett kupékban és SUV-kupékban is elérhető az EQ hibrid technológia. Tekintse meg a Függelékben található listát az aktuális modellválasztékról.

Kényelmes töltés MBUX technológiával és Mercedes me Charge töltővel

Az MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainment rendszer segíti a töltőállomások keresését. Az MBUX rendszer megérti a természetes beszédet, lehetővé téve a sofőr számára, hogy egyszerűen a „Hé Mercedes, keressen töltőállomásokat a közelben” kimondásával kezdje meg a keresést. A Mercedes me Charge [1] a plug-in hibrid vásárlók számára opcionális hozzáférést biztosít Európa egyik legnagyobb nyilvános töltőhálózatához, amely jelenleg több mint 750 000 töltőponttal rendelkezik.

Az optimalizált navigációnak köszönhetően az ügyfelek könnyen megtalálhatják a töltőállomásokat, és kényelmesen hozzáférhetnek a töltőpontokhoz akár a Mercedes me Charge töltőkártyán, a Mercedes me Appon keresztül, akár közvetlenül az autóból. Ehhez nincs szükség külön szerződésekre: Az egyszerű hitelesítésen túl az ügyfelek az integrált fizetési funkciót is élvezhetik, egyszerű számlázással. Az ügyfél csak egyszer adja meg a fizetési módot. Ezután minden töltési eljárás automatikusan lefoglalásra kerül. Az egyes terhelési folyamatok egy havi számlán egyértelműen szerepelnek.

Hat különböző kompakt modell

A kompakt szegmensben a Mercedes-Benz plug-in hibrid változatot kínál az A-osztály, az A-osztály Sedan, a B-osztály, a CLA, a CLA Shooting Brake és a GLA modellsorozatban. A 120 kW/163 LE teljesítményű, 1,33 literes négyhengeres benzinmotor és a 80 kW-os villanymotor kombinációja 160 kW rendszerteljesítményt és 450 newtonméter maximális össznyomatékot fejleszt. Az elektromos motor tipikus jellemzője, hogy álló helyzetből teljes nyomatékot kínál, a kompakt plug-in hibrideket különösen érzékenysé teszi a gázpedálra. A menetteljesítmény ennek megfelelően dinamikus: ami a klasszikus sprintet 0 és 100 km/h között illeti, például a CLA 250 e (súlyozott energiafogyasztás: 19,4-17,6 kWh/100 km plusz 1,0-0,7 l/100 km | üzemanyag fogyasztás lemerült akkumulátorral kombinált 6,5-5,9 l/100 km | Még a tisztán elektromos járművek is elérhetik a 140 km/h-s végsebességet – ez több mint elég ahhoz, hogy a legtöbb országban a megengedett sebességen belüli gyorsasággal száguldjanak az autópályákon, még belsőégésű motor nélkül is.

A CLA 250 e elektromos hatótávolsága akár 87 kilométer (WLTP). A 13 kWh hasznosítható energiatartalmú lítium-ion akkumulátor külsőleg váltakozó árammal (AC) vagy egyenárammal (DC) tölthető. Maximum 24 kW-os gyors egyenáramú (DC) töltéssel az akkumulátor 10-80 százalékos SoC-ról körülbelül 28 perc alatt töltődik fel.

Változat a középkategóriától a luxus szegmensig

Azok a vásárlók, akik EQ hibrid technológiával szerelt modellt szeretnének, különösen széles választékot kínálnak a Mercedes-Benz közép- és luxuskategóriájában. A benzinmotoros plug-in hibridek három teljesítményszintben kaphatók: A „300 e” és „400 e” jelzésű modellek ugyanazzal az alapmotorral rendelkeznek, mint az ultramodern M 254 négyhengeres, kétliteres. benzines változat. A csúcsteljesítmény 95 vagy 100 kW. A hibrid vontatófej nagy teljesítménysűrűségét egy állandó gerjesztésű szinkronmotor belső rotorral éri el. Az elektromos motor 440 Nm-es maximális nyomatéka már a motor első fordulatától elérhető, ami magas szintű mozgékonyságot és dinamikus vezetési viselkedést biztosít az induláskor. A teljes elektromos teljesítmény 140 km/h-ig elérhető, ekkor már lágy kupakkal rendelkezik.

Az S 580 e 110 kW elektromos hajtási teljesítménnyel és 100 kilométer feletti tisztán elektromos hatótávval (WLTP) rendelkezik (összesített energiafogyasztás: 25 522,5 kWh/100 km plusz 1,00,7 l/100 km | üzemanyag-fogyasztás lemerült akkumulátor kombinált: 9,08,0 l / 100 km |. CO₂-kibocsátás kombinálva: B | . Hibridhajtásának alapja a hathengeres M 256 soros motor 270 kW/367 LE teljesítménnyel a Mercedes-Benz motorok jelenlegi generációjából. Az elektromos motor maximális nyomatéka 480 Nm.

Hasonlóan változatos a túlnyomórészt OM 654 M négyhengeres dízelmotort használó dízel plug-in hibridek portfóliója. A GLE 350 de-ben (súlyozott energiafogyasztás: 25,9 kWh/100 km plusz 0,7 l/100 km | üzemanyag-fogyasztás lemerült akkumulátorral együtt: 6,9 l/100 km | CO₂-kibocsátás együttes súlyozással: 18 g/km | CO₂ osztály kombinált súlyozott : B |. CO₂ osztály lemerült akkumulátorral: G), az OM 654-et használják alapmotorként. Az elektromos teljesítmény minden esetben 100 kW.

Tudtad, hogy…

… a CLA, a C-osztály, az E-osztály és az S-osztály modellekhez, valamint az EQ hibrid technológiás GLC-hez opcionálisan kapható egyenáramú gyorstöltéshez egyenáramú töltő? Még egy üres akkumulátor is körülbelül 30 perc alatt teljesen feltölthető.

… ezek az EQ hibrid technológiás modellek intelligens, elektromechanikus fékrásegítővel rendelkeznek? Ez a csúcstechnológiás funkció biztosítja, hogy a fékrendszer rendkívül hatékonyan kombinálja az elektromos visszatáplálást a hidraulikus fékkel.

… a hálózatról tölthető hibrid modellekben egy hatótávolság-szimulátor szolgál az egyéni elektromos hatótáv jelzéseként? A hatótávolság-szimulátor olyan tényezőket vesz figyelembe a számítás során, mint a külső hőmérséklet, a vezetési profil és a légkondicionáló követelmények. A vezető számára ez egyértelművé teszi, hogy a tényleges elektromos hatótáv milyen feltételek mellett térhet el a tanúsított értéktől.

… A Plug & Charge a Mercedes-Benz számos jelenlegi plug-in hibridjénél lehetséges? Az opcionális egyenáramú töltőrendszerrel (DC töltés) kombinálva a C-osztályhoz, az E-osztályhoz, az S-osztályhoz és a GLC-hez, lehetőség van a töltési folyamat automatikus elindítására, amikor a töltőkábelt megfelelően felszerelt gyorstöltőhöz csatlakoztatják. töltőpontok. A hitelesítés a járművön keresztül történik, így különösen kényelmes alkalmazás, töltőkártya vagy a fejegység bemenete nélkül.

… az EQ hibrid technológiás modellek nagyfeszültségű elektromos rendszere az elektromos hűtőközeg-kompresszort és a nagyfeszültségű segédfűtőt is ellátja? Mindkettő nem csak nyáron, hanem télen is lehetővé teszi a belső bejárat előtti klímaszabályozást, mert belsőégésű motor nélkül is működhet.

… a világ első sorozatgyártású, lítium-ion akkumulátorral szerelt hibridhajtása még 2009-ben debütált a Mercedes-Benznél? Az S 400 HYBRID hosszú ideig a legtakarékosabb benzinüzemű luxuslimuzin volt.

… a személyes vezetési viselkedés optimalizálható a Mercedes me Eco Coach alkalmazással [4] ? Digitális személyi edzőként az alkalmazás hasznos tippeket kínál, és motiválja az elektromos autók és a plug-in hibridek felhasználóit, hogy hatékonyabban vezessék járműveiket. Az alkalmazás izgalmas versenyekkel is játékosan ösztönzi a környezettudatosabb magatartást. A felhasználók összehasonlíthatják teljesítményüket másokkal, és versenyezhetnek egymással.

… 2021 óta a Mercedes-Benz gondoskodik a zöld árammal történő későbbi ellentételezésről, amikor az ügyfelek Mercedes me Charge [5] rendszeren keresztül töltenek fel nyilvános töltőállomásokon Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában? A származási garanciák biztosítják, hogy a töltési folyamatok során a megújuló energiákból származó villamos energia egyenértékű mennyisége kerüljön a villamosenergia-hálózatba.

[1] A Mercedes me connect „Mercedes me Charge” szolgáltatás használatához külön töltési szerződést kell kötni egy kiválasztott külső szolgáltatóval a terhelés fizetése és számlázása céljából. A Mercedes me connect szolgáltatások használatához személyes Mercedes me ID és a Mercedes me connect szolgáltatások használati feltételeinek elfogadása szükséges.

[2] A megadott értékeket a WLTP (Worldwide Harmoned Light vehicles Test Procedure) szerint határozták meg. A megadott tartományok az ECE piacokra vonatkoznak. Az autó energiafogyasztása és CO₂-kibocsátása nemcsak az üzemanyag vagy energiaforrás hatékony felhasználásától függ, hanem a vezetési stílustól és egyéb nem műszaki tényezőktől is.

[3] A megadott értékeket a WLTP (Worldwide Harmoned Light vehicles Test Procedure) szerint határozták meg. A megadott tartományok az ECE piacokra vonatkoznak. Az autó energiafogyasztása és CO₂-kibocsátása nemcsak az üzemanyag vagy energiaforrás hatékony felhasználásától függ, hanem a vezetési stílustól és egyéb nem műszaki tényezőktől is.

[4] A Mercedes me connect szolgáltatás „Mercedes me Eco Coach” használatához személyes Mercedes me azonosítóra és a Mercedes me connect használati feltételeivel való megegyezésre van szükség.

[5] A Mercedes me connect „Mercedes me Charge” szolgáltatás használatához külön töltési szerződésre van szükség egy kiválasztott külső szolgáltatóval a terhelés fizetéséhez és számlázásához. A Mercedes me connect szolgáltatások használatához személyes Mercedes me ID és a Mercedes me connect szolgáltatások használati feltételeinek elfogadása szükséges.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!