A 2019-es IAA Opel-világpremierjei

  • A sikertörténet hatodik felvonásában tisztán elektromos hajtással is jön az új Corsa
  • A vezető Opel SUV az új Grandland X Hybrid4, 300 lóerővel és összkerékhajtással
  • Premierjét ünnepli minden idők leghatékonyabb, kivételesen takarékos Astrája
  • Háromféle hosszúságban készül az akár kilenc személyes új generációs Zafira Life
  • Szabad a választás az Opel elektromos, hibrid és belsőégésű hajtómű-portfóliójából

Rüsselsheim. Izgalmas és sokrétű az automobilizmus! Ezt mutatja fel világpremierjeivel az Opel az idei Frankfurti Nemzetközi Autószalonon (sajtónapok: szeptember 10. és 11, közönségnapok: szeptember 12. – 22.). Debütál az új generációs Opel Corsa, a Grandland X hibrid és az új Opel Astra – tökéletesen kielégítve mindenféle felhasználási profilt. Az új Opel Corsa nemcsak kis fogyasztású, klasszikus hajtóművekkel érkezik, hanem, első ízben, akkumulátoros villanyautó Corsa-e változatban is – méghozzá 330 kilométert elérő tisztán elektromos hatótávval, WLTP1 szerint mérve.

Második világpremierként összkerékhajtással látható az új Grandland X Hybrid4 a 11.0-s csarnok D31-es Opel-standján. A konnektoros hibrid 1,6-os benzines turbómotort két villanymotorral kombinálva fejt ki 300 lóerőt elérő rendszerteljesítményt. Fogyasztása WLTP2 szerint mérve 1,6 l/100 km, CO2-emissziója 37 g/km (NEDC3: 1,6 l/100 km, 36 g/km CO2; súlyozott, kombinált; ideiglenes adatok).

A harmadik az új Opel Astra. Kimagasló aerodinamikával, komplett új motornemzedékkel és szintén újonnan fejlesztett váltóművekkel állítja fel a hatékonyság és a csekély emisszió  mércéjét. Elődjéhez képest 21 százalékkal csökkent a CO2-kibocsátás. (Ötajtós Astra 1.2 Direct Injection Turbo, 96 kW/130 PS, NEDC4-fogyasztás: városban 5,3-5,2 l/100 km, országúton 3,9-3,8 l/100 km, kombinált 4,4-4,3 l/100 km, 101-99 g/km CO2). Ezzel a kompakt osztály élvonalát képviseli minden idők leghatékonyabb Astrája.

Végül, de nem utolsó sorban az új Opel Zafira Life is Frankfurtban lép először a nyilvánosság elé. Ami az első generációval 1999-ben elkezdődött, épp húsz évvel később teljesen újonnan fejlesztett negyedik modellnemzedékkel folytatódik: új dimenziókba lép a Zafira Life – háromféle hosszúsággal, flexibilis, akár kilenc személyes utastérrel, nívós komforttal és asszisztensekkel.

„Az IAA alkalmával megmutatja az Opel, miként alakul az automobil jövője. Nálunk a vevő áll középpontban, az igényeivel. Ezért nem egyetlen csapáson haladunk, hanem komplett hajtómű-portfóliót kínálunk, az iránymutató villamos- és hibridhajtóműtől az extra-hatékony belsőégésűekig. Valamennyi új modellünk a legmodernebb technikát kapta – és máris megrendelhető“ – invitál Michael Lohscheller vezérigazgató a Frankfurti Autószalon Opel-standjára.