A BILSTEIN megbízható partner a gyártók, a motorsportok és az utángyártók számára

A BILSTEIN több évtizede egyetlen célra összpontosít: a világ legjobb és legsportosabb lengéscsillapítóinak megépítésére. Az Ennepetal felfüggesztés-specialistája ezen a területen szerzett tapasztalatait a Monte Carlo Rallyn, a nemzetközi állóképességi versenyeken vagy a Forma-1-en aratott számos győzelemmel hangsúlyozza. Tapasztalat, amelyet szívesen hasznosítanak: Például a vezető autógyártók, amelyek BILSTEIN OEM termékeket használnak. Vagy szenvedélyes futóversenyzők és tuningrajongók, akik a tökéletes, nagy teljesítményű lengéscsillapítót vagy a különösen nagy teljesítményű sport- vagy coilover-felfüggesztést keresik. Mindannyian tudják: a BILSTEIN nem csak a legmagasabb prémium minőséget képviseli. A BILSTEIN folyamatosan innovatív megoldásokat keres a felfüggesztéssel kapcsolatos minden kérdésre.

Tökéletes sorozatgyártáshoz és motorsporthoz

Ma a BILSTEIN rendkívül megbízható partnerként ismert minden felfüggesztési igényben. Ez nem véletlen. A BILSTEIN által kifejlesztett első gáznyomású lengéscsillapítók (“de Carbon elv”) minősége és kiváló teljesítménye lenyűgöző az 1950-es évek vége óta: a Mercedes-Benz az első OEM, amely beszereli ezeket sorozatgyártású járműveibe. Az 1960-as évek elején a Porsche először használt BILSTEIN lengéscsillapítókat Forma-1-es versenyautókban – nagy sikerrel. Ezt követően minden Porsche versenyautót, prototípust és sportkocsit BILSTEIN lengéscsillapítókkal szereltek fel. Ennek megfelelően a BILSTEIN lengéscsillapítókkal sikeres versenyzők, csapatok és autók listája meglehetősen hosszú.

Az optimalizálás, mint a hajtóerő

A motorsport sikerei mögött egy szellem húzódik meg, amely a vezetési élmény minden szakértőjében közös – legyen szó fejlesztőmérnökökről, szenvedélyes pilótákról vagy ambiciózus bütykökről: a felfüggesztés optimalizálására való törekvés. A tökéletes vezetési élményt csak tökéletesen hangolt felfüggesztéssel/lengéscsillapítóval lehet elérni. A BILSTEIN mérnökei évtizedek óta dolgoznak ezen, innovatív megoldásokat találva, és végső soron biztosítva, hogy minden járműmodellhez széles termékválaszték álljon rendelkezésre. Ezt kiemelkedő OEM minőségben szállítjuk, mert még az utángyártott termékek is ugyanazokon a gépeken készülnek, mint a nagyobb OEM-ek, mint a Mercedes-Benz, BMW, Porsche, Ford, Tesla vagy Maserati alkatrészei. A BILSTEIN mottójához híven az utángyártott piacon is: „Prémium minőség mindenkinek”.

ÚT ELŐRE – a sikertörténet folytatódik

Világszerte hat helyen több mint 4600 alkalmazott gondoskodik arról, hogy a legendás benchmark minőség észrevehető legyen, kb. Évente 13 millió lengéscsillapítót gyártanak. A BILSTEIN az autóipar beszállítójaként szerzett 150 éves tapasztalatára is támaszkodik. Ezt egészíti ki az abszolút innovációs akarat, mert történelmi okai vannak annak, hogy a sorozatgyártású gáznyomás-lengéscsillapító feltalálója előszeretettel tekint előre. Egykor ablakkeret-gyártóként alakult, mindig nagy lépés volt a cég számára, hogy magabiztosan haladjon a jövő felé. A „WAY AHEAD”, a cég új állítása ezért nem csak BILSTEIN számára tökéletes. Igaz a mottóhoz: „A következő innováció mindig fontosabb, mint az előző.” Várakozással tekinthetünk tehát az Ennepetaltól a következő években a világpiacra érkező újítások elé. Szokás szerint az ambiciózus versenyzők erős rajongótábora nem fog csalódni. Mert: „Tegnap forradalmasítottuk a lengéscsillapítókat. Ma ünnepeljük BILSTEIN 150 éves fennállását. Holnap mi alakítjuk a felfüggesztés tervezésének jövőjét.”

150 éves BILSTEIN