A BMW a hongkongi Art Basel művészeti kiállítás hivatalos partnere

A március 29-31. között megrendezendő eseményen bejelentik a következő BMW Art Journey művészeti utazás döntőseit, a valaha készült legelső BMW Art Car pedig teljes életnagyságban reflektorfénybe gurul.

2019. március 29-31. között a hongkongi Art Basel művészeti kiállítás ismét megnyitja kapuit, hogy a világ 242 vezető galériájának közreműködésével átfogó betekintést engedjen a feltörekvő és befutott művészek egyszerre modern és kortárs alkotásaiba. A háromnapos esemény hivatalos partnereként a BMW nem csupán a rendezvény VIP vendégeinek sofőrszolgáltatását biztosítja, de a világ első guruló műalkotását is a nagyközönség elé tárja: a BMW 3.0 CSL modellt a legendás művész, Alexander Calder 1975-ben varázsolta hamisítatlanul egyedivé. Az első BMW Art Car a hongkongi kongresszusi központban (Convention and Exhibition Centre) felállított BMW Lounge fénypontjaként tündököl majd. Sőt mi több, a hongkongi Art Basel művészeti kiállításon a BMW Art Journey legutóbbi nyertese, Zac Langdon-Pole is beszámol művészeti utazásáról, amellyel párhuzamosan a szakmai zsűri a következő díj döntőseit is bejelenti.

BMW Art Journey művészeti utazás a 2019-es hongkongi Art Basel művészeti kiállításon

2015-ben a BMW és az Art Basel közösen indította útnak a feltörekvő fiatal művészek támogatására létrehozott BMW Art Journey művészeti utazást. A 2019-es hongkongi Art Basel művészeti kiállításon a projekt legutóbbi nyertese, Zac Langdon-Pole mutatja be „Az Égbolt útjai” („Sutures of the Sky”) című utazása felfedezéseit: a fiatal művész az emberiség és az állatvilág több évezreddel ezelőtti valóságába repült vissza, hogy a fehér gólyához és a sarki csérhez hasonló, költöző madarak vonulását végigkövetve szelje át az Egyenlítőt. A költöző madarak az állatvilág egyik leghosszabb utazását teszik meg évről évre, tengereken keresztülvezető útjaikat a régmúlt felfedezői is navigációs iránymutatókként használták. Az égbolt eme szerepkörét tekintve, utazása során Zac Langdon-Pole azt is megkérdőjelezte, hogy az ember áll-e a világmindenség közepén. Az Európából indult, majd a csendes-óceáni Szamoa és Hawaii szigetekig tartó BMW Art Journey művészeti utazás célja az egyes kultúrák és az égbolti tájékozódás tudománya közötti összefüggések feltérképezése volt, választ találva azon kérdésekre is, hogy kik vagyunk és hol van a helyünk a világban.

Zac Langdon-Pole 2019. március 30-án, szombaton tart előadást a hongkongi Art Basel művészeti kiállításon, „Művészeti történetek: narratív formák és stratégiák” („Artists Telling Stories: Narrative Forms and Strategies”) címmel.

A Zac Langdon-Pole utazásával kapcsolatos bővebb információkért kérjük, látogasson el a www.press.bmwgroup.com/zac-langdon-pole-has-commenced-his-bmw-art-journeyweboldalra.

A hongkongi Art Basel művészeti kiállításon ismét összeül a BMW Art Journey szakértőkből álló, nemzetközi zsűrije, hogy a „Felfedezések” („Discoveries”) kategória nevezői közül kiválasszák a következő művészeti utazás három döntősét. A zsűriben Claire Hsu, a hongkongi Asia Art Archive ügyvezető igazgatója, Matthias Mühling, a müncheni Städtische Galerie im Lenbachhaus igazgatója, Patrizia Sandretto Re Rebaudengo, a torinói Fondazione Sandretto Re Rebaudengo elnöke, Phil Tinari, a pekingi Ullens Center for Contermporary Art (UCCA) igazgatója és Samson Young művész, az első BMW Art Journey művészeti utazás nyertese foglal helyet.

A következő BMW Art Journey művészeti utazás három döntősét, akik személyesen mutathatják be utazástervüket, 2019. március 28-án, csütörtökön 17 óra 30 perckor jelenti be a szakmai zsűri a hongkongi BMW Lounge-ban. A bejelentést követő estére a BMW exkluzív fogadást szervez.