A Bridge of Weir új eljárása a következő generációs bioalapú bőrhöz

  • A Bridge of Weir Leather bemutatja a BioTAN-t és a FreeTAN-t, a két úttörő környezeti fenntarthatósági gyorsítót a zéró hatású útján
  • A technológiák jelentős előrelépést jelentenek a fejlesztésben
    bioalapú és biológiailag lebomló bőr
  • A BioTAN technológia fokozatosan növeli a krómmentes bőreljárás bioalapú tartalmát
  • A FreeTAN eltávolítja a nehézfémeket és a krómot – javítja a biológiai lebonthatóságot anélkül, hogy az esztétika vagy a teljesítmény rovására menne.
  • Közleménytovább példázza a Bridge of Weir elkötelezettségét a felelősségteljes és környezetileg fenntartható bőrgyártás lécének emelése iránt
  • Ez állítja elő a legalacsonyabb széntartalmú bőrt az autóipar számára, segítve az autógyártókat, hogy csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátásukat ellentételezés nélkül
  • A Bridge of Weir helyi forrásból származó, erdőirtás mentes bőréből készült új természetes és fenntartható cseranyagok a legjobb fenntartható autóipari anyagokat kínálják.

A Bridge of Weir, a Fine Automotive Leather beszállítója a világ legelismertebb luxusautó-márkáinak, bejelenti két forradalmi barnító technológia, a BioTAN és a FreeTAN bevezetését, ami újabb jelentős előrelépést jelent új generációs, bioalapú és biológiailag lebomló bőr fejlesztése.

A cserzés az a gyártási folyamat, amelyben a kollagén nevű szerkezeti fehérje stabilizálódik, és ahol az alapanyag bőrré válik. A Bridge of Weir két új technológiája, amelyeket az elmúlt négy évben intenzíven fejlesztettek, növeli a bőr biológiai tartalmát és az életciklus végén biológiai lebonthatóságát, valamint eltávolítja a fosszilis tüzelőanyagokat, az olajból származó összetevőket és a nehézfémeket. folyamataiból és termékeiből a természetes bőr körkörös jövőjének elérése érdekében.

A BioTAN út részeként ez az első fázis egy úttörő hibrid technológiát képvisel, amely fokozatosan 50% fölé emeli a krómmentes bőrbarnítási folyamat biotartalmát, így a késztermékek az esztétikai és a teljesítmény rovására mennek. A hagyományos alkatrészek bioalapú anyagokra való fokozatos helyettesítésével a BioTAN egyensúlyt teremt a környezeti fenntarthatóság, a teljesítmény és a minőség között.

A FreeTAN a meglévő barnító kémiát komposztálható technológiával teljes mértékben helyettesíti. A teljesen króm-, nehézfém- és aldehidmentes, ígéretes biológiai lebonthatósági tulajdonságokkal rendelkező FreeTAN új fenntarthatósági szabványokat állít fel, miközben rendkívüli teljesítményű kész bőrtermékeket szállít.

Simon Cook, a Bridge of Weir Leather csoport műszaki igazgatója elmondta: „Több mint húsz éve fektettünk be olyan úttörő új kezdeményezésekbe, amelyek optimalizálják és javítják a fenntarthatóságot, a minőséget és a termelékenységet. Új BioTAN és FreeTAN innovációinkkal tovább emeljük a lécet a környezetileg fenntartható bőrszabványok felé, ezek a forradalmi technológiák létfontosságú következő lépést jelentenek a bőrünk bioalapú megújuló széntartalmának növelésére irányuló utunkon, tovább erősítve kulcsszerepünket a bőrünkben. az autógyártók környezetvédelmi céljainak támogatása.

„Mi több, ez még csak a kezdet. A jövő bőre számunkra 100%-ban bio alapú, teljesen króm-, nehézfém-, aldehid- és teljes mértékben biológiailag lebomló. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy 2025-ig a nettó nulla működést (1. és 2. hatókör) végezzük – megelőzve Skócia nettó nulla ambícióit –, és ugyanerre az évre nulla hulladékot szállítunk a hulladéklerakókba, tovább erősítve fenntarthatósági vállalásainkat.

„Mai bejelentésünk újabb bizonyítékot szolgáltat ügyfeleinknek arról, hogy a Bridge of Weir vezető pozíciót tölt be a világ luxusautó-márkái számára a környezetbarát Fine Automotive Leather kínálatában.”

A Bridge of Weir bőr készítéséhez használt nyersbőrök mindig felelős helyi beszállítóktól származnak, 100%-os nyomon követhetőség mellett, az Egyesült Királyság Szarvasmarha-nyomkövetési rendszere által tanúsított tanúsítvánnyal, a legmagasabb állatjóléti szabványok mellett és az erdőirtás kockázata nélkül. A Bridge of Weir emellett közzétesz egy független életciklus-elemzést (LCA) is a termékről, és a legalacsonyabb széntartalmú bőrt gyártja az ágazatban, ezzel segítve ügyfeleit a bolygóra gyakorolt ​​szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében. 

Minőségének, tartósságának, sokoldalúságának és fenntarthatóságának köszönhetően a Bridge of Weir bőr természetes alapanyaga a világ vezető autóipari luxusmárkáinak, köztük az Aston Martinnak, a McLarennek, a Jaguar Land Rovernek és a Polestarnak.