A Concours Skandináviában a BMW-vel, a Koenigsegg-gel és a MOTIKON-nal együttműködve

 július 5. és 7. között az Aurora a világ legegyedibb autóit mutatja be. A klasszikus ikonok, hiperautók és az innováció találkozik Svédország legszebb botanikus kertjében. Az Aurora megerősíti Skandinávia szerepét a gyűjtőautók nemzetközi arénájában.

Exkluzív BMW podcastok a Begurulva (spotify + youtube) és a podCARs (spotify + youtube) csatornáinkon!
Hallgass ránk!

„Skandináviában hatalmas gyűjteménye rejtett autóipari kincseknek van; ikonikus klasszikusok és modern hiperautók, amelyek megérdemlik, hogy a nemzetközi színtéren is kiállítsák őket. Világszínvonalú életstílus-eseményt szeretnénk létrehozni, amely kiemeli Skandinávia legjobb kínálatát, szórakozással éjjel-nappal” – mondja Filip Larsson, a MOTIKON munkatársa, az Aurora egyik kulcsfontosságú kezdeményezője.

A BMW által szponzorált, Koenigsegg a Hypercar partner és a MOTIKON a Classic Car Partner, az Aurora az autóipari rendezvénynaptár egyik legnépszerűbb eseményévé válik, amely egyesíti a múltat, jelent és jövőt.

A múlt év legvágyottabb klasszikus autói találkoznak majd a modern kor jövőbeli klasszikusaival. A vendégek a legkiválóbb háború előtti veterán és veterán autókat, a háború utáni klasszikusokat a virágzó 1950-es évekből és utána, valamint a legújabb adrenalint pumpáló szuper- és hiperautókat várják.

Az Aurora dinamikus programjával minden nap más-más autóipari korszak kerül a középpontba. Minden nap és éjszaka egyedülálló élményeket kínál, biztosítva az autókultúra felejthetetlen hétvégéjét.  Két történelmi program – az Aurora Showfield és az Aurora Concours – együtt fog létezni két jövőre összpontosító programmal – az Aurora Hypercar és az Aurora Talks programmal.

 1. Az Aurora Concours

Gondosan összeállított kiállítás, ahol a nemzetközi gyűjtők soha nem látott skandináv autókincseket és más kivételes járműveket mutatnak be, köztük minden korszak hiperautóit, amelyeket a Concours bizottság gondosan válogatott történelmi jelentőségük és magas nemzetközi gyűjtői értékük miatt.

A résztvevő járműveket egy speciálisan kiválasztott zsűri értékeli, amely a verseny utolsó napján jutalmazza azokat, akik a legjobban felkészültek és a leghűségesebbek eredeti gyártási állapotukhoz. A nevezési jelentkezések a www.theaurora.se oldalon érhetők el .

 1. Az Aurora Hypercar élmény

Meghívásos esemény a világ legmodernebb, nagy teljesítményű járműveivel rendelkező egyének számára, amelyet a Koenigsegggel közösen rendeznek meg. Az Aurora Hypercar Experience a The Aurora kiállításon egy exkluzív lehetőséget kínál a kiállítók számára, hogy meglátogassák a koenigseggi Gripen Atelier-t, találkozzanak Christian von Koenigsegg alapítójával és vezérigazgatójával, és teszteljék autóikat a koenigseggi tesztpályán.

2024 egyben a svéd megaautógyártó 30. évfordulója is . Így bemutatásra kerül a Koenigsegg autók valaha volt legnagyobb gyűjteménye. További részletek a továbbiakban.

 1. Az Aurora Showfield

Klasszikus autókiállítás, ahol magánszemélyeket és autókedvelőket várnak klasszikus és ritka járműveik kiállítására. A nézők és a tulajdonosok egyaránt élvezhetik az imádott vintage és modern klasszikusok gazdag gyűjteményét, miközben hasonló gondolkodású egyénekkel keveredhetnek.

 1. Az Aurora beszélgetések

Az Aurora Talks meghívott előadói csoportja mélyen elmerül a hiperautókkal, az innovációval, a jövő klasszikusaival és a mai autóipari kincsek megőrzésével kapcsolatos témákban.

Helyszín: A svéd riviéra hátterében

Az Aurora a dél-svédországi Bjärehalvön-félszigeten lesz. Köznyelven Svéd Riviéra néven ismert, központi eleme a gyönyörű botanikus kert és Norrviken kastélya a bájos régi halászfaluban, Båstadban.

Ma Båstad híres tengerparti éttermeiről és szórakozóhelyeiről, minden nyáron beáramló skandináv társasági életéről, valamint a Swedish Open tenisz otthona. Kényelmes helyen található, mindössze 20 percre az Ängelholm repülőtértől és 90 percre Koppenhágától, nemzetközi tömeget vonzva.

Kategóriák a skandináv konferenciákhoz

Az Aurora Concours Bizottság a következő versenyosztályokat választotta ki:

 • „A Drive Down Memory Lane”
  Gépkocsik az 1920-as évek előttitől az 1980-as évekig
   
 • “Skandináv érzékenység”
  Skandináviából származó autók, legyen szó gyártásról, eredetről, tervezésről, örökségről vagy történelemről.
   
 • “Izommánia”
  Muscle és Pony Cars.
   
 • “Pedal to the Metal”
  Teljesítménytörzskönyvvel rendelkező autók.
   
 • “Mini holdak ezelőtt”
  65 éves Mini.
   
 • “Buon Compleanno, Maserati”
  A Maserati 110 éve.
   
 • “Az ecstasy szelleme”
  120 éves a Rolls-Royce.
   
 • “Csipkerózsikák”
  Modern klasszikusok.
   
 • „A határok feszegetése”
  Minden korszak hiperautói.

A jövőt szem előtt tartva

Az Aurora nem csak a nosztalgiáról szól. Kíváncsian várjuk azt is, hogy mi vár ránk. A klasszikus autók villamosítása, az e-üzemanyagok és az alternatív hajtások megjelenése, a legújabb autóipari technológiák, valamint az autóipari világ jövőjéről szóló beszélgetések mind-mind érdekes témák lesznek a rendezvényen.

Az Aurora július 5-7-én debütál , jegyek már kaphatók

Az Aurora – The Scandinavian Concours örömmel várja vendégeit a világ minden tájáról Båstadban egy felejthetetlen autókultúra hétvégére.