• Egyéb

A CUPRA a Ducati új szponzora a Moto GP világbajnokságon

A CUPRA világa tovább növekszik, ugyanis az  új sportos márka most vált a Moto GP világbajnokság Ducati csapatának új szponzorává. Ezzel a CUPRA az olasz csapat eddigi támogatója, a SEAT helyére lép.  A Ducati csapata a MotoGP kategóriában a háromszoros világbajnok  spanyol Jorge Lorenzoból és az olasz Andrea Dovizosoból áll. Jelenleg Dovizoso vezeti a MotoGP tabellát.

 

A két cég közötti partneri kapcsolat olyan területeken jelenik meg az idén, mint a CUPRA logo feltüntetése az olasz motorkerékpár gyártó versenymotorjainak elején,  a versenyzők verseny bőrruhájának nyak részén, és a csapattagok egyenruháján. Ezen túl  a Ducati mindkét versenyzője, Jorge Lorenzo és Andrea Dovizoso egyben a spanyol márka nagykövetei is lesznek, és egy-egy Leon CUPRA autó volánjánál is megjelennek.

 

A CUPRA stratégiai, üzletfejlesztési  és operációs igazgatója, Antonio Labate az együttműködéssel kapcsolatban elmondta, hogy„Nagyon feldob minket, hogy részei vagyunk ennek csapatnak, amely osztja a mi verseny iráni szenvedélyünket. A CUPRA szellemisége és világlátása a Ducati-val való együttműködésben át fogja hatni a Moto GP világbajnokságot, mert a Ducatival egyetemben olyan közös értékeket jelenítenek meg, mint a formatervezés, a szenvedély, az innováció és a technológiai iránti elkötelezettség!”

 

Pablo Ciabatti, a Ducati Corse versenysport igazgatója aláhúzta: “Nagy örömünkre szolgál, hogy a spanyol autógyárral már a második egymás követő évben folytatjuk az együttműködést, ez alkalommal egy új, sportos külső, a CUPRA formájában. A CUPRA márka nagyköveteiként a Ducati mindkét versenyzője Andrea Dovizoso és Jorge Lorenzo is  nagyon jó megjelenést és népszerűséget fog hozni ebbe az újító jellegű sport együttműködésbe a versenypályán belül és kívül egyaránt.”

 

Idén a Moto GP világbajnokság március 18-án a katari  éjszakai futammal vette kezdetét, és a tervek szerint november 18-án Valenciában ér véget. A jelenlegi versenynaptárban 19 futam szerepel, ami eggyel több, mint a tavalyi, mert a naptár kiegészült a thaiföldi nagydíjjal. A nagydíjas  versenyeket 5 földrész 15 országában tartják, ahol több, mint 2 millió néző tekinti meg a versenyeket  helyszínen.