A DAF XF és CF elnyerte a Good Design-díjat

Nemzetközi elismerés a kiemelkedő tervezésért és innovációért

A DAF CF és XF típusok választéka elnyerte a rangos nemzetközi Good Design-díjat a kiemelkedő tervezésért és innovációért. A járműipari és szállítási terméktervezés kategóriájának elismertjét az ausztrál székhelyű Good Design-díj nem kevesebb mint 55 tagból álló zsűrije jutalmazta. A DAF Trucks idén márciusban jelentette meg az új CF és XF sorozatot az ausztráliai piacon.

Az évente kiosztásra kerülő Good Design az egyik legrégebbi és legtekintélyesebb nemzetközi formatervezési és innovációs díj, amelynek története 1958-ig nyúlik vissza. A jelenlegi generációs LF, CF és XF tehergépkocsik bevezetése óta a DAF világszerte díjakat nyert, többek között olyan címeket, mint az év nemzetközi tehergépkocsija, az év flotta-tehergépkocsija, az év zöld tehergépkocsija és az év építőipari tehergépkocsija.

„Pozitív hatás az üzletre és a környezetre”

A Good Design-díj zsűrije dicsérte a DAF CF és XF tehergépjárműveit: „Új etalont teremtenek a tehergépkocsi-stílus, a funkciók, a biztonság, a fenntarthatóság és a teljesítmény terén. Az innovatív gondolkodás olyan tehergépkocsit eredményezett, amely pozitív hatással van a végfelhasználóra, az üzleti tevékenységre és a környezetre. A jármű kialakítása az áramvonalas forma és egyedi jellemzők, valamint az erőátviteli rendszer finomításainak intelligens kombinációját nyújtja, amely környezetvédelmi szempontból kedvezőbb tulajdonságú járművet eredményez, ráadásul még teljesítményt is nyújt.”

„Kifinomultság és minőségi kivitel”

A belső kialakítás személyautószerű, és járművel kapcsolatban a zsűri a következő véleményt fogalmazta meg: „A személyautószerű belső tér hozzájárul a tehergépkocsi kifinomultságához és minőségi kiviteléhez. Átgondolt, ergonomikus elrendezés, testreszabási lehetőségek, strapabíró anyagok használata és kiváló NVH-tulajdonságok jellemzik. Ezek a sajátosságok biztosítják, hogy a végfelhasználó élvezze a kényelmet.”

Kemény munka és elhivatottság

Richard Zink, a DAF Trucks marketing- és értékesítési igazgatója, valamint az igazgatótanács tagja: „A Good Design-díj több, mint a tervezési kiválóság szimbóluma – a DAF Trucks kemény munkáját és azon elkötelezettségét képviseli, hogy egyrészt növelje az ügyfelek üzleti tevékenységének nyereségességét, másrészt kényelmessé tegye a DAF tehergépkocsi-vezetők napi munkáját.”

Rekordszámú, 835 jelölt

A 2020-as Good Design-díjra rekordszámú pályázat érkezett, hiszen a zsűri az idei nemzetközi formatervezési versenyen kiemelkedő számú, mintegy 835 tervezési projektet értékelt. A Good Design-díjjal kapcsolatos további információ a www.good-design.org weboldalon található.