A Debrecen Drive kiemelt partnere volt a BMW Group Gyár Debrecen

Harmadik alkalommal rendezték meg a kelet-magyarországi régió legnagyobb autó- és járműipari seregszemléjét, a Debrecen Drive-ot, amelyhez 2023-ban kiemelt partnerként csatlakozott a BMW Group Gyár Debrecen. A gyereknapi hétvégén egész napos programok és mintegy 500 kiállító várta az érdeklődőket a Nagyerdei Stadion körül. A BMW Group Gyár Debrecen csapata szakmai előadásokkal, Minidrive csapattal, központi elhelyezkedésű standdal, elektromos autókkal, kvízjátékokkal, ajándékokkal és álláslehetőségekkel várta az érdeklődőket.

A Debrecen Drive kiemelt partnereként a BMW Group Gyár Debrecen központi elhelyezkedésű, 120 négyzetméteres standján nem csak a járműipar és a technológia szerelmeseit várta érdekességekkel és kvízjátékokkal. Az építkezés előrehaladása, a kiállított autó, a vállalati kultúra, a jelenlegi és jövőbeli elektromos modellek, a gyártástechnológia és az álláslehetősége bemutatása mindenki számára tartogatott hasznos és izgalmas információkat.

A fiatalabb korosztály a Debreceni Szakképzési Centrummal közös, ősszel induló duális szakképzési programjáról is érdeklődhetett a képzési csapat és a partneriskolák képviselőinél, de a felsőoktatásban tanulók is informálódtak a Debreceni Egyetemmel közösen gyakornoki programról. A BMW Group Gyár Debrecen jelenleg nyitott közel 100 pozíciójának folyamatosan frissülő listája, valamint a jelentkezési felület a https://www.bmwgroup.jobs/hu/hu.html oldalon érhető el.

A kitelepülésen túlmenően a Debrecen Drive pénteki, szakmai konferenciáján ’Road to NEUE KLASSE’ címmel a debreceni gyár jelenét és jövőjét bemutató előadást tartott Jenei Réka, a BMW Group Gyár Debrecen kommunikációs vezetője. Az idei évben debütáló, gyerek csapatok részvételével zajló Minidrive bemutatón a Debreceni Egyetem Műszaki Karának csapata a BMW Group Gyár Debrecen támogatásával indult, egy klasszikus, old timer BMW ihletésű járművel.

Debrecenben a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. A Debrecen északnyugati térségében, több mint 400 hektárnyi területen elterülő üzem a vállalatcsoport első olyan egysége, amelyet már a tervezés első fázisától teljes egészében az iFACTORY koncepció mentén fejlesztettek, a hatékony, környezetbarát és digitalizált gyártás jegyében. A BMW Group Gyár Debrecen a tervek szerint 2025-ben kezdi meg a termelést, több mint 1500 munkavállalóval, egyben ekkor gördül le a gyártósorról a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE első modellje is.