A Delorean Motor Company pénzt követel a Vissza a jövőbe DeLorean kapcsán

A Delorean Motor Company állítása szerint 5% -os bevétel tartozik a kereskedelemből és más termékekből

Marty McFly és Doc Brown híres DeLorean a “ Vissza a jövőbe ” film franchise-ja a jogdíjak kifizetésével kapcsolatos jogi vita középpontjában. A DeLorean Motor Co. ( DMC ) azt állítja, hogy pénz tartozik az NBCUniversal autójának játékokban és más termékekben való használatáért, és beperelte a szórakoztató társaságot.

A DMC-nek van még nem mondta el, hogy mennyit keres az NBCUniversal-tól, írja a LA Times, és az összeget bírósági úton kívánja meghatározni. Azt állítja ugyanakkor, hogy joga van az autó használatához kapcsolódó értékesítésből és kereskedelmi kötésekből származó bevétel öt százalékához, amelyek nagyrészt a “ Vissza a jövőbe ” filmek.

A “ DMC azt kérte, hogy az NBCUniversal pontos elszámolást nyújtson a DMC-nek esedékes összegekről, de az NBCUniversal késleltette, eltérítette és elutasította ezeket a kérelmeket. Az NBCUniversal szintén megtagadta a számára kiadott engedély felhasználásának mértékét. A ” DMC írta a keresetében.

Bár a DMC nem áll kapcsolatban John Z. DeLorean-nal, a mérnök mögött a híres rozsdamentes acél autó, sem birtoka szerint 1997-ben megszerezte az eredeti társaság szellemi tulajdonát és védjegyeit. Ezeket az eszközöket egy másik társaságtól vásárolta meg, amely 1982-es összeomlása után az eredeti társaságtól vásárolta meg őket.

Noha ez kissé átgondolt történelem, a DMC azon jogát, hogy jogdíjakat kapjon az NBCUniversal-tól, fenntartották a texasi társaság és a DeLorean birtoka közötti korábbi jogi csatában. Abban az időben a társaság sikeresen megszerezte a New Jersey-i szövetségi bíróság jogdíjszükségletének elutasítását, annak ellenére, hogy John DeLorean 1989-ben öt százalékos üzletet kötött.

A DMC szerint az NBCUniversal felhasználta az engedélyt, de nem fizette meg helyesen a jogdíjakat, sértve ezzel a szerződést. A szórakoztató társaság tagadja az állítást, bár az autót árukra, valamint a “ Ready Player One, ” filmben használta, amit a DMC szerint engedély nélkül készítettek.

“ Annak ellenére, hogy az NBCUniversal folyamatosan használja az eredetileg a Universal Studios számára kiadott engedélyt, és bár az NBCUniversal továbbra is fizetett néhány jogdíjat, Az NBCUniversal nem fizette ki teljes mértékben a DMC-t az ilyen felhasználásért az 1989. évi megállapodás alapján, a ” DMC állítja a perben.