A DS 7 Crossback E-Tense is megérkezett hazánkba

⦁ Kiemelkedő paramétereivel (akár 58 km hatótáv 0 emisszióval, 31 g/km CO2, 1.4 l/100 km WLTP benzinfogyasztás, 300 LE és 4X4 hajtás) a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 a C-SUV szegmens és a francia autógyártás élvonalát képviseli.
⦁ Alapértékeihez hűen a DS Automobiles magas szintű kifinomultságot és kényelmet biztosít a verziótol függően Nappa bőrrel, vagy Alcantara® kárpittal borított utastérben. Fejlett tehnológiai megoldási között megtaláljuk a DS CONNECTED PILOT rendszert (2. szintű önvezetés) és a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION aktív felfüggesztést.
⦁ A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 ELEGANCE kivitelének kezdőára 16 190 000 Ft, amelynek felszereltsége tartalmazza – többek között – a 19”-os könnyűfém keréktárcsákat, a DS ACTIVE SCAN felfüggesztést, a navigációs rendszert és a Xenon fényszórókat is.

Tölthető hibrid hajtáslánca megteremti az utat a jövőbeli, új generációs technológiák előtt. Turbófeltöltéses benzinmotorja és két villanymotorja 300 LE rendszerteljesítményt kínál, amellyel a DS 7 DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 technológia és kifinomultság terén a francia autóipar élvonalába kerül.

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 300 LE-s teljesítményt, összkerékhajtást és akár 58 km hatótávot kínál 100% elektromos üzemmódban. Ehhez 31 g/km CO2 kibocsátás és átlagosan 1.4 l/100 km üzemanyagfogyasztás tásul (WLTP).

A motorházfedél alatt egy 200 LE-s (147 kW) benzinmotor található, amelyhez 2 db elektromos motor társul egyenként 109 LE (80 kW) teljesítménnyel. Az új fejlesztésú, automata sebességváltó, 8 fokozatú (EAT8). A kombinált teljesítmény eléri a 300 LE-t, amelyhez akár 520 Nm nyomaték és összkerékhajtás társul. A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 0-ról 100 km/h sebességig 5.9 másodperc alatt képes felgyorsulni.

A vezető különböző vezetési üzemmódok közül választhat, hogy ki tudja aknázni az autó maximális nyomatékát, vagy zéró emisszió módban haladjon, amely akár 58 km elektromos hatótávot tesz lehetővé, köszönhetően a 13,2 kWh kapacitású akkumulátornak. A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 135 km/h sebességig haladhat teljesen elektromos üzemmódban. Ezen kívül a ‘Hybrid’, ‘Sport’ és a ‘4×4’ üzemmódok is kiválaszthatók.

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 akkumulátora 0-ról 100%-ra, 32A-es falitöltőről kevesebb, mint 2 óra alatt feltölthető. Az akkumulátor vezetés közben is tölthető, köszönhetően a regeneratív fékezésnek, amelynek tökéletesítéséhez a DS Formula E-ben megszerzett tapasztalatai nyújtottak kiváló alapot.

A tökéletesen elhelyezett akkumulátornak köszönhetően a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 azonos méretű utasteret kínál, mint belső égésű motorral szerelt verziók. A karizmatikus stílus és az a kifinomultság, amely a DS-re jellemző, teljességében az Alcantarával, a szemcsézett, vagy éppen Nappa bőrrel bevont utastérben mutatkozik meg, amelyet olyan finom megoldások tesznek egyedivé, mint a gyöngyszemöltéses díszvarrás, vagy éppen a Clous de Paris mintázatú, gilosált fém elemek.

A technológiai érdekességek nem merülnek ki a hajtáslánc nyújtotta szolgáltatásokban. A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4-hez elérhető DS CONNECTED PILOT rendszer (2-es szintű önvezetés), a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION (elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás), a DS PARK PILOT (parkolás a kormánykerék megérintése nélkül), valamint a DS SAFETY, amely a ma közlekedéséhez szükséges összes biztonsági berendezést tartalmazza.