A Ford és a Deutsche Post DHL Csoport bla-bla-bla

Ford Pro and Deutsche Post DHL Group signed a Memorandum of Understanding aiming to speed up electrification of vans around the globe LICENSE EXPIRES: In perpetuity. LICENSE BY: Charlie Magee. LICENSE SCOPE: A - Earned editorial, press releases, press kits, B - All non-broadcast digital and online media, C - All non-broadcast digital and online media, plus Retail and POS (showrooms, events etc). REGION: EU. COPYRIGHT AND IMAGE RIGHTS: This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.

 A Ford Pro és a Deutsche Post DHL Csoport nemrégiben szándéknyilatkozatot írt alá a logisztikai tevékenységekhez használt elektromos hajtású áruszállítók alkalmazásának globális felgyorsításáról. Ez a megállapodás annak jegyében született, hogy mindkét vállalat elkötelezetten törekszik a fenntartható/zöld szolgáltatások megvalósítására.

A tervezett együttműködés lényege, hogy 2023 végéig a Ford Pro több mint 2000 elektromos hajtású áruszállítót biztosít a Deutsche Post DHL Csoport részére, amely ezekkel az autókkal végzi majd a küldemények házhoz szállítását. A Deutsche Post DHL Csoport ezzel tovább erősíti világelső pozícióját az elektrifikált csomagkézbesítés területén. A megállapodás nemcsak a járművekre terjed ki, hanem az elektromos flotta üzemeltetéséhez szükséges megoldások teljes kínálatára is, többek közt a Ford Pro E-Telematika szoftverére és töltési megoldásaira, amelyek csökkentik a költségeket, és optimalizálják a munka hatékonyságát.

A Ford azt tervezi, hogy 2035-re minden új járműve zéró emisszióval működik majd, miközben európai létesítményeiben, logisztikájában és beszállítói láncában megvalósítja a karbonsemlegességet, illetve hogy legkésőbb 2050-re mindezt globálisan is kiterjeszti.

A Deutsche Post DHL Csoport a világ első számú logisztikai vállalataként arra törekszik, hogy a klíma védelme érdekében egyre tisztábban működjön, ezért ebben az évtizedben 7 milliárd eurót invesztál a nettó zéró károsanyag-kibocsátású logisztikai megoldások bevezetésébe. A Deutsche Post DHL Csoport célja, hogy 2030-ra a flottájában 60 százalék legyen a csomagfelvételre -és kiszállításra használt elektromos járművek aránya, és ezt a célkitűzését most hatásosan támogatja a Ford Pro elektromos modellkínálata, köztük a vadonatúj E-Transit.1

“A Ford Pro és a Deutsche Post DHL Csoport egyaránt elkötelezettek a magasabb szintű fenntarthatóság és az elektromos megoldások iránt, és ez a megállapodás nagy lépést jelent abban, hogy az elektromos haszonjárművek fuvarok millióit teljesítsék világszerte. Az E-Transit a legnagyobb számban értékesített elektromos haszonjármű Észak-Amerikában, június óta pedig Európában is ez a modell a legkelendőbb a saját szegmensében, ami azt jelenti, hogy ez a tisztán elektromos hajtású 2 tonnás áruszállító már most is hatékonyan támogatja ezt a közös törekvést,” nyilatkozta Hans Schep, a Ford Pro európai vezérigazgatója.

“A kézbesítés utolsó szakaszát jelentő házhoz szállítás nagyon fontos terület a széndioxid-kibocsátás megszüntetése szempontjából. Azzal, hogy a mintegy 27.000 elektromos haszonjárműből álló globális flottánkat ezentúl az új E-Transit erősíti, még több zöld kiszállítási szolgáltatást kínálhatunk majd világszerte. Ha egyesült erővel dolgozunk ki megoldásokat logisztikai feladatainkhoz, még hatékonyabbá tehetjük működésünket és szolgáltatásunkat,” mondta el Anna Spinelli, a Deutsche Post DHL Csoport beszerzési és mobilitási igazgatója.

A megállapodás értelmében a Ford Pro már le is szállította az első E-Transitokat, amelyek a világ több országában is munkába álltak csomagkézbesítő járműként. A Deutsche Post DHL Csoport megrendelése dobozos kialakítású E-Transitokra vonatkozik, amelyeket arra terveztek, hogy küldeményeket kézbesítsenek velük Amerikában és Európában. Az új autók éppen az év végén, vagyis a csúcsidőszakban csatlakoznak a cég flottájához, hogy a csomagküldés a legsűrűbb szezonban is fenntarthatóbb legyen.

A Ford és a Deutsche Post DHL Csoport által aláírt szándéknyilatkozat alapján a két vállalat a későbbiekben közösen fejleszthet termékeket, illetve új digitális és töltési megoldásokat. A Ford Pro már a kezdetektől hozzáférést biztosít innovatív ötleteihez, ezért tesztautókat ad át a Deutsche Post DHL Csoportnak, emellett pedig azt is megvizsgálják, hogyan terjeszthetik ki együttműködésüket a világ egyre több piacára.