A Gembala szuperautóját csak jövőre kezdik gyártani

Gemballa német tuner 1981 óta foglalkozik a gyors autók gyorsabbá tételével. Most a Leonberg városában székhellyel rendelkező cég saját autóját fejleszti, és természetesen szuper autó lesz.

Az új szuperautó korlátozott gyártása 2024-ben kezdődik, egy évvel azután, hogy a Gemballa befejezte egy új központ és gyártóüzem építését.

A teaser képek egy alacsony lassúságú, pályára összpontosító kialakításra utalnak, középmotoros elrendezéssel, és a teljesítménybecslések 0-60 mph időt igényelnek, amely kevesebb, mint 2,5 másodperc, és 0-124 mph időt igényel, közel 6,5 másodperc.

Steffen Korbach, a Gemballa főnöke először 2019-ben jelentette be az autó terveit, abban az időben kijelentve, hogy több mint 800 lóerővel büszkélkedhet, és hogy a vásárlók várakozással tekinthetnek egy “ kompromisszumok nélküli járműre, radikális, tiszta és luxus járműre. ” Referenciaként a Gemballa által hangolt Porsche 911 Turbo 818 lóerő elérésére képes 60 km / h sebességgel elérni 2,38 másodperc alatt, és felülről 230 mph-ra.

Korbach azt is mondta, hogy az autót pusztán benzinmotor hajtja, és esetleg kézi sebességváltót kínál. Az analóg autókra történő továbbításként fejlesztették ki, mielőtt Gemballa elindul az elektromos áramlás útján.

A magas szintű teljesítmény biztosítása érdekében a Gemballa a szénszálas konstrukcióra és a fejlett aerodinamikára támaszkodik.

Gemballa nem osztotta meg, hogy hány példát tervez a szuperautóra, amelyet építeni tervez, bár a vállalat szerint a jövőbeli terméktervei korlátozottabb gyártású szuperkocsikra szólítanak fel.

A társaságot Uwe Gemballa alapította, aki addig vezette, amíg ő nem lett gyilkosság áldozata Dél-Afrikában 2010-ben. Az alapító halála után Gemballa nehézségekbe ütközött, de Korbach és más befektetők megmentették őket. A szuperautó bevezetése jelzi a Gemballa átmenetet a tiszta tunerről az alacsony volumenű autógyártóra, hasonlóan a rivális német Ruf céghez, amely szintén hangolja a Porsches-t, és saját szuperkocsi-sorozatot épített a CTR név alatt.

carscoops