• Egyéb

A Goodyear összeköti a virtuális világot a valósággal a misanói kamionversenyen

Az Euro Truck Simulator 2 játékosainak időre „le kell szállítaniuk” a tehergépkocsi-versenyabroncsokat az olasz versenypályára

A Goodyear az Euro Truck Simulator 2 (ETS2) számítógépes játék fejlesztőivel közösen egy virtuális kihívást intézett a játékosok felé, akiknek időre le kell szállítaniuk a tehergépkocsi-versenyabroncsokat a FIA1 Kamion Európa-bajnokság (ETRC) közelgő futamára, amelyet május 26-án és 27-én rendeznek az olaszországi Misano Adriaticóban. A Goodyear 2018-ban is folytatja együttműködését az ETRC-vel. Az olaszországi verseny lesz az első futam az idei szezonban. A FIA bajnokság exkluzív gumiabroncs-partnereként a Goodyear látja el az összes versenyzőt versenyabroncsokkal, valamint a boxutcában különféle játékokkal és bemutatókkal, köztük egy virtuális valóság sisakkal is várja az érdeklődőket. Az Euro Truck Simulator 2 számítógépes játékkal kötött együttműködés új távlatokat nyit meg a szórakoztatás és fejlesztés területén az olaszországi versenyen.

A misanói kamionversenyen az ETS2 játékosai részt vehetnek az SCS Software által szervezett „World of Trucks Event – Start Your Engines” online rendezvényen. Ezen az eseményen a World of Trucks projektben regisztrált (www.worldoftrucks.com) játékosoknak virtuális áruszállítási feladat keretében Goodyear tehergépkocsi-versenyabroncsokat kell leszállítaniuk a Misano Adriaticóban megrendezésre kerülő ETRC futamra. A feladatot sikeresen teljesítő játékosok különleges jutalmakat kapnak a játékban. Az abroncsokat speciális Goodyear, Krone és ETRC feliratú pótkocsikban kell leszállítani. Az abroncsokat tucatnyi különböző, 200 kilométernél távolabbi nagyvárosból kell eljuttatni a verseny helyszínére.2

„A FIA Kamion Európa-bajnokság fontos esemény a Goodyear számára, ahol gumiabroncsaink szélsőséges körülmények között vizsgázhatnak, demonstrálva ezzel a tehergépkocsi-abroncsok fejlesztése terén betöltött vezető szerepünket. Az Euro Truck Simulator 2 játékkal történő együttműködés izgalmas, új dimenziót nyit számunkra, hiszen a számítógépes játékosok a virtuális térben segíthetik abroncsaink leszállítását” – mondta Benjamin Willot, a Goodyear kereskedelmi abroncsokért felelős európai részlegének marketingigazgatója. „A látogatók az izgalmas kamionversenyen kívül idén minden eddiginél több szórakoztató programon vehetnek részt a Goodyear standján a szurkolói faluban, ahol játékok, bemutatók és a virtuális valóság is várja őket!”

A Goodyear és a FIA Kamion Európa-bajnokság

A Goodyear 2004 óta gyárt speciális tehergépkocsi-versenyabroncsokat a FIA Kamion Európa-bajnokság résztvevői számára. A sorozat promóciós partnerével, az ETRA Promotion GmbH céggel kötött együttműködés lehetőséget biztosít a jövőbeni tehergépkocsi-abroncsokban alkalmazott új technológiák szélsőséges versenykörülmények közötti tesztelésére. Ezenkívül a Goodyear különféle szórakoztató programokat szervezhet az ETRC szurkolói faluban. Idén a játékok, termékbemutatók és kiállítások mellett a Goodyear virtuális valóság eszközöket is kínál a látogatóknak. Az érdeklődők a virtuális valóság sisakok segítségével megismerhetik a Goodyear Proactive Solutions névre keresztelt megoldásait, egyebek mellett a Goodyear adatalapú abroncsmenedzsment eszközét, mely lehetővé teszi az abroncsok állapotának valós idejű nyomonkövetését és előrejelzését.

A 2018-as ETRC szezonban 20 versenyző áll rajthoz minden futamon, valamint számos olyan versenyző lesz, aki csak egy-egy futamra sorakozik fel a rajtkockákhoz, így minden eddiginél sokszínűbb és kiegyensúlyozottabb mezőny várható. A nyolc országban megrendezett, nyolc futamból álló sorozaton rajthoz áll a jelenlegi bajnok, a cseh Adam Lacko, aki a 2018-as lista első helyén áll, és büszkén viseli az 1-es rajtszámot Buggyra Racing System Freightliner kamionján. Adam mellett három korábbi bajnok is versenybe száll az idei győzelemért. A Tankpool24 Racing versenyzője, a magyar Kiss Norbert, a Trucksport Lutz Bernau csapat színeiben induló spanyol Antonio Albacete, valamint a német Jochen Hahn, a Hahn Racing pilótája egyaránt a dobogó első helyében reménykedik.

Goodyear tehergépkocsi-versenyabroncsok

A 315/70R22.5 méretű Goodyear tehergépkocsi-versenyabroncsok a normál Goodyear tehergépkocsi-abroncsoknál is alkalmazotthoz hasonló karkasszal készülnek. A karkaszt csak a teljesítmény növelése, elsősorban a túlmelegedés megelőzése és az oldalsó merevség növelése érdekében módosították. A Goodyear tehergépkocsi-versenyabroncsok ezenkívül különleges kialakítású futófelülettel rendelkeznek, amely nagyon nagy tapadást biztosít száraz és nedves versenypályán egyaránt. Az aszimmetrikus vállkialakítás, a hosszirányú mintaárkok és az alkalmazott gumikeverék egységesen jó teljesítményt biztosítanak minden pályán, minden versenyző számára. A Goodyear tehergépkocsi-versenyabroncsok további jellemzője az RFID (rádiófrekvenciás azonosítás), mellyel minden abroncs egyenként beazonosítható, így a FIA ellenőrizheti, hogy minden csapat betartja-e a versenyabroncsok számára és használatára vonatkozó előírásokat.

Euro Truck Simulator 2

Az Euro Truck Simulator 2 (ETS2) az SCS Software által fejlesztett, számítógépes logisztikai/kamionszimulátor játék. Az ETS2 Microsoft Windows, Linux és OS X operációs rendszereken fut, és több mint 4,5 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik. A játékosok számos pótkocsis kamionnal fuvarozhatnak árukat Európa különböző pontjai között. A játék során a játékosok további járműveket és raktárakat vásárolhatnak, valamint sofőröket vehetnek fel a kamionok vezetésére. A kamionok különféle motorokkal, sebességváltókkal, felépítményekkel, tartozékokkal, fényezéssel és egyéb lehetőségekkel személyre is szabhatók. A játék nemcsak szórakoztató, hanem fejlesztésre is alkalmas, hiszen a játékosok között valódi kamionsofőrök is vannak, akik közül néhányan éppen a játék hatására döntöttek a járművezetői foglalkozás mellett. Bővebb információk az SCS Software blogjában (http://blog.scssoft.com/) vagy a vállalat valamelyik Facebook oldalán olvashatók (SCS Software – https://www.facebook.com/scssoft/ vagy ETS2 – https://www.facebook.com/eurotrucksimulator2/).

1 Fédération Internationale de l’Automobile
2Bővebb információk az SCS Software blogjában (http://blog.scssoft.com/) vagy a vállalat valamelyik Facebook oldalán olvashatók (SCS Software – https://www.facebook.com/scssoft/ vagy ETS2 – https://www.facebook.com/eurotrucksimulator2/).

A FIA 2018-as Kamion Európa-bajnokság versenynaptára
1. futam Misano Adriatico, Olaszország május 26-27.
2. futam Hungaroring, Magyarország június 16-17.
3. futam Nürburgring, Németország június 29-július 1.
4. futam Slovakia Ring, Szlovákia július 14-15.
5. futam Most, Cseh Köztársaság szeptember 1-2.
6. futam Zolder, Belgium szeptember 15-16.
7. futam Le Mans, Franciaország szeptember 29-30.
8. futam Jarama, Spanyolország október 6-7.

A FIA Kamion Európa-bajnoksággal kapcsolatos bővebb információk az esemény hivatalos honlapján olvashatók: www.fiaetrc.com