A Honda endurance-csapatai is indulnak a 24 Heures Motos versenyen

Ezen a hétvégén, azaz április 20-án és 21-én ad otthont a franciaországi Bugatti versenypálya a 2018/2019-es FIM Endurance Világbajnokság második fordulójának, egyszersmind a Le Mans-i 24 órás motorversenynek (24 Heures Motos at Le Mans). A tavaly győzedelmeskedő F.C.C. TSR Honda France azon fáradozik majd, hogy megvédje világbajnoki címét, míg a Honda Endurance Racing legfőbb célkitűzése, hogy ismét dobogós helyezést szerezzen a Fireblade-del.

Fél év telt el azóta, hogy a két csapat utoljára akcióba lendült, akkor a 2018/2019-es bajnokság első fordulóján, a szeptemberben rendezett, legendás Bol d’Or-i viadalon villanthatták meg tudásukat. Az F.C.C. TSR Honda France színeiben induló – Freddy Foray, Josh Hook és Alan Techer alkotta – hármas kiváló teljesítményt nyújtva húzta be az első helyezettnek járó trófeát, s most is igen nagy esélyük van a serleg megszerzésére.

A Honda Endurance Racing új pilótával erősít az összecsapásra, nevezetesen a korábbi MotoGP-versenyzővel, Sébastien Gimberttel, aki Randy de Puniet-vel és Yonny Hernandezzel közösen hajtja majd a 111-es rajtszámú Honda Fireblade-et. Tekintettel az előző szezonban elért sikerekre, a Honda brigádja is nagy reményekkel készül a 24 órás csatára, miként a többi hondás induló, azaz a National Motors, a RAC 41 (STK) és az SC-Project Paton Reparto Corse (STK) is nagyra törő álmokat dédelget.

Le Mans amúgy kiváló vadászterepnek bizonyult a Fireblade számára, az elmúlt években rendre ott volt a dobogó legfelsőbb és második fokán, tavaly például a F.C.C. TSR Honda France diadalmaskodott és a Honda Endurance Racing hódította el az ezüstérmet.

Maga az endurance-szakág évről évre egyre népszerűbb, és nemcsak a rajongók körében, hanem a versenycsapatokat illetően is. Ezt bizonyítja, hogy a 24 Heures Motos rajtrácsán ezúttal 60 alakulat pilótái sorakoznak fel. A verseny április 20-án szombaton, helyi idő szerint 15.00-kor veszi kezdetét és vasárnap délután három óráig tart.

Ha szeretne értesülni a Hondával kapcsolatos eseményekről, kérjük, kövesse a Honda Pro Racinget a Twitteren, a Facebookon és az Instagramon!