A jövőben CUPRA modell is készül Győrben

Az Audi Hungaria a Volkswagen Konszern világszintű termelési hálózatának meghatározó tagjaként számos szolgálatást nyújt a konszern különböző márkái számára. Ennek következő lépéseként a jövőben a járműgyártás termékportfóliója egy további koszernmárka új modelljével bővül: Az Audi Hungaria 2024-től a CUPRA márka egy SUV modelljének gyártását kezdi meg, amelynek előkészületei már megkezdődtek a vállalatnál.

„Az Audi Hungaria széles termékportfóliójával és átfogó szolgáltatási kínálatával egyre több területen válik a Volkswagen Konszern vállalatainak megbízható partnerévé. Támaszkodunk a konszernben rejlő szinergiákra annak érdekében, hogy a CUPRA gyártásával hatékonyabbá tegyük  járműgyárunk kapacitáskihasználtságát. Ez bevált gyakorlat számunkra, hiszen motorjaink számos Audi, Volkswagen, Skoda, SEAT, CUPRA, Bentley és Lamborghini modellt keltenek életre, míg szerszámgyárunk a Volkswagen és Audi Konszern exkluzív modelljeihez gyárt karosszériaelemeket. Termékeink mellett egyre meghatározóbbak azon kompetenciaalapú szolgáltatásaink, amelyeket a konszern világszerte működő vállalatainak nyújtunk. Az új CUPRA SUV modell jövőbeli gyártása hozzájárul a nemzetközi pozíciónk, valamint járműgyártásunk jövőképességének és rugalmasságának erősítéséhez, ezáltal munkatársaink hosszú távú foglalkoztatásának biztosításához”, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria jelenleg az Audi Q3, Q3 Sportback valamint ezen modellek mild hibrid és plug-in hibrid változatait gyártja. Győrben készülnek továbbá az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek.

„Egy kompetens csapat dolgozik azon, hogy a projektet a kitűzött határidőre megvalósítsuk. A tervezés már megkezdődött, az új CUPRA modellt a meglévő gyártási struktúránkba integráljuk a termékek és a technológiák közötti szinergiák kihasználásával. Az előkészületek legnagyobb mértékben a karosszériagyárunkat érintik. Az első „Made in Győr” CUPRA 2024-ben fog legördülni a gyártósorainkról. Kitűnően képzett csapatommal már most örülünk az új CUPRA SUV modell gyártásának”, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az új CUPRA SUV modellt különböző motorizáltsággal, köztük mild hibrid és plug-in hibrid technológiával is gyártják majd Győrben. A PHEV-változat a plug-in hibrid technológia következő generációját képviseli, amely mintegy 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot tesz lehetővé.