A magyar Bosch a legvonzóbb munkahely

A PwC Magyarország online kérdőívvel az idén középiskolában, felsőoktatási intézményben tanuló, 16–28 év közötti több mint 37 ezer diák és pályakezdő munkahely-választási szokásait kutatta. Az eredmény elemzése alapján a magyarországi Bosch-csoportot nyilvánította a „gyártó” kategóriában a 2019. év legvonzóbb munkahelyévé.

Kilenc vállalatával a Bosch-csoport a legnagyobb külföldi ipari munkaadó hazánkban. A vállalatcsoport hatvani, miskolci, maklári és egri gyáraiban évek óta jelen vannak az IoT és ipar 4.0 számára fejlesztett Bosch-megoldások egyben a jövő formálói. Az üzemekben kiemelten fontosak a termelést támogató olyan szempontok, mint a szállítási költségek vagy a hibaarányok csökkentése, az anyagmozgatási folyamatok észszerűsítése, a költségcsökkentés, a nemzetközi tudásáramlás és az együttműködés. A Bosch Budapesti Fejlesztési Központ 2800 mérnökével (a Németországi vállalatközpont után) Európa legnagyobb kutató és fejlesztő egysége, ahol az autóipar legújabb vívmányain dolgoznak.  

A PricewaterhouseCoopers magyarországi központjának kutatása szerint a 16-28 évesek számára a munkahely-választási szempontok között első helyen a rugalmas munkarend és munkaidő áll, amelyet – az alapbért megelőzve – a stabilitás és kiszámíthatóság követ.