A Mercedes-Benz útnak indítja az elektromos kisteherautókat

Mercedes-Benz eCitan Kastenwagen; Länge L2; Länge L1 Mercedes-Benz eCitan Kastenwagen; Länge L2; Länge L1

Elindul az EQT és az eCitan értékesítése

A Mercedes-Benz kiegészíti teljesen elektromos kisteherautó-portfólióját. Az EQT kisteherautók (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,99 kWh/100 km; CO₂-kibocsátás kombinált WLTP: 0 g/km)[1] és az eCitan mai értékesítésével minden sorozatból egy akkumulátoros elektromos jármű áll rendelkezésre. Mercedes-Benz Vans. A Mercedes-Benz ezzel fontos példát mutatott a jövő helyi CO₂-kibocsátásmentes közlekedésében, és újabb fontos mérföldkőhöz érkezett.

A Mercedes-EQ új EQT háromágú csillagával vonzó belépést kínál a családok és a szabadidős aktív emberek számára a márka teljesen elektromos világába. Az elektromos kisteherautó immár kompakt hosszában is megrendelhető. A furgont többek között 90 kW-os villanymotorral, két tolóajtóval, MBUX infotainment rendszerrel és számos biztonsági és asszisztens rendszerrel szerelték fel. A gyorstöltő állomásokon a 45 kWh-s akkumulátor a beépített 80 kW-os egyenáramú töltővel[2] 38 percen belül 10-80 százalékra (töltési állapot)[3] tölthető fel. A hatótáv 282 kilométer (WLTP)[1]. A központi csillaggal ellátott fekete panel hűtőrács és a dinamikusan kialakított hűtőbordák miatt az új EQT azonnal felismerhető a Mercedes EQ család tagjaként. Az elektromos kisteherautó ötvözi a kompakt külső méreteket és a nagy helyet. Az akkumulátor védett, súlyponti és helytakarékos beépítésének köszönhetően az akkumulátor alvázába szinte ugyanolyan variálhatóságot és funkcionalitást kínál a belső térben, mint a hagyományos meghajtású T-osztály. Az EQT 4498 milliméter hosszú, 1859 milliméter széles és 1819 milliméter magas. Következik egy hosszú tengelytávú változat.

Az új ajánlati logika bevezetésével a vásárlók a jövőben még könnyebben és gyorsabban juthatnak hozzá új, háromágú csillaggal ellátott járművükhöz. Preferenciáiktól és regionális igényeiktől függően három előre konfigurált berendezéscsomag közül választhatnak, amelyek a gyakran kombinált funkcionális opciókat kötik össze. Sőt, a jelentősen továbbfejlesztett alapfelszereltségnek köszönhetően biztosak lehetnek abban, hogy már a kezdetektől vonzó járművet kapnak. Ezen kívül többek között a Téli csomag és a Navigációs csomag is elérhető. Ezen túlmenően a jövőben egyenként is hozzáadhatók további szolgáltatások, mint például a vonóhorog.

Ami az árat illeti, az Advanced Plus felszerelési csomagban az EQT 49 444,50 eurótól indul (Németországi ár 19% ÁFA-val). Ezenkívül a jármű Premium vagy Premium Plus felszereltségi csomaggal is elérhető. Ezek vonzó ajánlatot jelentenek, többek között különféle kiegészítő optikai funkciókkal és csatlakozási szolgáltatásokkal.

A kereskedelmi forgalomban elhelyezett szektorban az eCitan most már kétféle hosszban is rendelhető, 4498 mm-es kompakt változatban és 4922 mm-es hosszú változatban. Tourerként (összesített energiafogyasztás: 19,16 kWh/100 km; CO₂-kibocsátás együttesen: 0 g/km1) kereskedelmi személyszállításra, kezdetben “kompakt” hosszban lesz elérhető, a hosszú változat később jelenik meg. , valamint egy Mixto változat. A hatótáv típustól függően 280-284 kilométer1 között van a WLTP szerint. Ez azt jelenti, hogy megfelel a kereskedelmi felhasználók igényeinek, akik gyakran használnak kisteherautó-modelleket futárként, transzferként és kézbesítőként városi területeken.

A 45 kWh-s akkumulátor 10-80 százalékig (töltési állapot)3 tölthető 38 percen belül az opcionálisan beszerelt 80 kW-os egyenáramú töltővel2. Nagy plusz: A teherbírás és a hasznos teher összehasonlítható a hagyományos hajtású Citan modellekével. A kompakt kisteherautó esetében 2,9 köbméter és legfeljebb 544 kilogramm, a hosszú tengelytávú változatnál 3,62 köbméter és legfeljebb 722 kilogramm.

Ami az árat illeti, az eCitan 36 220 eurótól indul a kereskedelmi ügyfelek számára (Áfa Németországban, áfa nélkül) a kompakt modell esetében, mint kisteherautó. A hosszú változat kikiáltási ára 37 740 euró (ÁFA nélkül Németországban). A kereskedelmi célú eCitan Tourer ára 39 750 eurótól kezdődik (Áfa Németországban, ÁFA nélkül).

Mind az EQT, mind az eCitan tartalmaz egy négy éves karbantartási csomagot, amely fedezi a szervizfüzet és a gyártó előírásainak megfelelő karbantartási munkák költségeit ebben az időszakban, valamint a Mercedes-Benz akkumulátor tanúsítványt 160 000 kilométerig vagy nyolcig. évek.

[1] A megadott értékek a meghatározott “WLTP CO₂ értékek az (EU) 2017/1153 végrehajtási rendelet 2. cikkének 3. értelmében. Az üzemanyag-fogyasztási adatok ezen adatok alapján kerültek kiszámításra. Az energiafogyasztás és a hatótávolság a 2017/1151/EU rendelet alapján határozzák meg a hatótávolság specifikáció az ötülésesre érvényes Valós vezetési körülmények között előfordulhatnak eltérések a hitelesített standard értékektől A valós értékeket számos egyedi tényező befolyásolja, pl.: egyéni vezetés stílus, környezeti és pályaviszonyok.

[2] Maximális töltési teljesítmény az egyenáramú töltőállomáson 400 V tápfeszültséggel, 300 A áramerősséggel; a maximális töltési teljesítmény számos tényezőtől függ, például a környezeti és az akkumulátor hőmérsékletétől, valamint az akkumulátor töltöttségi állapotától a töltés kezdetekor.

[3] Minimális töltési idő 10-80% optimális feltételek mellett egyenáramú töltőállomáson 400 V tápfeszültséggel, 300 A áramerősséggel; a töltési idő különböző tényezőktől függően változhat, mint például a környezeti hőmérséklet és az akkumulátor hőmérséklete, valamint további kiegészítő fogyasztók (például fűtés) használata esetén.