A Mercedes EQ és a Mercedes AMG EQE SUV-ja már egész Európában megrendelhető

Der neue Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ SUV (Vorläufige Angaben WLTP | Stromverbrauch kombiniert: 27,8–22,6 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km; Elektrische Reichweite: 375–470 km); Exterieur : MANUFAKTUR alpingrau uni ; Interieur: Leder Nappa AMG - schwarz / spacegrau;Vorläufige Angaben WLTP | Stromverbrauch kombiniert: 27,8–22,6 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km; Elektrische Reichweite: 375–470 km* The new Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ SUV (Provisional data WLTP | combined electrical consumption: 27.8–22.6 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km; Electrical range: 375–470 km); exterior: MANUFAKTUR alpine grey solid; interior: AMG nappa leather - black / space grey;Provisional data WLTP | combined electrical consumption: 27.8–22.6 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km; Electrical range: 375–470 km*
  • Az EQE 350+ alapárai 86 810,50 eurótól kezdődnek[1] (WLTP: kombinált energiafogyasztás: 21,6–17,5 kWh/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 0 g/km)[2]
  • Németországban az értékesítési kiadás az AMG EQE 43 4MATIC-cal kezdődik
  • A különböző változatok piacspecifikus bevezetése

Az Mercedes-EQ és Mercedes-AMG EQE SUV európai szintű értékesítése elrajtolt. Ez az EQE üzleti limuzin univerzális modellváltozata. Ez utóbbihoz hasonlóan az EQS kulcsfontosságú újításaival is elérhető, miközben dinamikusabb, mint az EQS SUV. Németországban az értékesítés az AMG EQE 43 4MATIC-cal kezdődik, további modellek pedig 2023 tavaszától rendelhetők meg.

Az Electric Art Exterior és az Electric Art Interior már alapfelszereltség a Mercedes-EQ modelleknél. Egyéb alapfelszereltséghez tartozik pl. süllyesztett ajtókilincsek, kijelzőcsomag[3] és parkolócsomag tolatókamerával. Ezenkívül integrálva van az okostelefon-integráció és a digitális kulcsátvitelhez szükséges előtelepítés. A szintén alapfelszereltségű hőszivattyú növeli a klímakomfortot és a hatékonyságot: az elektromos hajtás (inverter és villanymotor) hulladékhője, valamint a nagyfeszültségű akkumulátor felhasználható a belső tér felmelegítésére. Ez drasztikusan csökkenti a fűtési rendszer akkumulátorának fogyasztását, ezáltal növeli a hatótávolságot.

A gyári vezetéstámogató rendszerek[4] széles választéka tartalmazza az Active Lane Keeping Assist, Active Distance Assist DISTRONIC és a Blind Spot Assist rendszereket.

A Mercedes-EQ fontos felszerelési elemeket csomagolt össze. Ezek az úgynevezett Advanced, Advanced Plus, Premium és Premium Plus, és egymásra épülnek. Elérhetőségük a jármű típusától függ.

A Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC modelljében például a prémium csomag alapfelszereltség. Alkatrészei közé tartozik a Burmester® 3D térhatású hangrendszer, a panorámás tolótető és az AMG Track Pace. Ezen kívül ez a modell már gyárilag rendelkezik hátsó tengelykormányzással, maximum 9 fokos kormányzási szöggel, és DIGITAL LIGHT-val vetítési funkcióval.

A Mercedes‑Benz Bank vonzó finanszírozási és lízingfeltételeket kínál magán- és üzleti ügyfelek számára egyaránt. Az elektromos védelmet is magában foglaló gépjármű-biztosítás[5] online vásárolható meg. Speciális szolgáltatások, például az akkumulátor teljes kockázati fedezete, valamint a töltőkábel is biztosított. Az InScore telematikai biztosítás különösen érdekes. Ezzel akár a prémium 30 százalékát is megtakaríthatja saját vezetési magatartása révén. A Mercedes‑Benz Mobility egyéni pénzügyi szolgáltatásokat kínál európai ügyfeleinek a megfelelő nemzeti vállalatokon keresztül.

[1]A javasolt kiskereskedelmi árak Németországban 19 százalékos áfával
[2] Az energiafogyasztás és a hatótáv a 2017/1151/EU bizottsági rendelet alapján került meghatározásra.
[3] 12,3 hüvelykes vezetői kijelzővel és 12,8 hüvelykes OLED központi kijelzővel
[4] A Mercedes-Benz vezetéstámogató és biztonsági rendszerei csupán segédeszközök, és nem mentesítik a vezetőt a felelősség alól. A járművezetőnek követnie kell a Kezelési Kézikönyv utasításait, és figyelembe kell vennie az ott leírt rendszerkorlátokat.
[5] Biztosító HDI Versicherung AG, HDI-Platz 1, 30659 Hannover, Németország, a Mercedes-Benz Bank AG közvetítésével, Siemensstrasse 7, 70469 Stuttgart, Németország.
Az Általános Biztosítási Feltételek érvényesek.