• Egyéb

A MOOG® visszatér az izgalmas NASCAR Whelen Euro Series™ versenysorozatba

A 2018-as sorozatban mindegyik versenyző kimagasló minőségű MOOG® kormány- és futómű-alkatrészeket fog használni.

A Federal-Mogul Motorparts világszerte elismert MOOG® márkája második évét kezdi meg az Európa egyik leggyorsabban növekvő és legizgalmasabb versenysorozatának számító NASCAR Whelen Euro Series™ kormányzási és futómű-alkatrészeinek hivatalos szállítójaként. A 2018-as NASCAR Whelen Euro Series sorozatban mindegyik versenyző autójába MOOG alkatrészeket szerelnek, melyek immár 52 éve megtalálhatók az észak-amerikai Monster Energy NASCAR® Cup Series bajnokainak kormányműveiben. Az EuroNASCAR tavalyi bajnokai, Alon Day és Thomas Ferrando is MOOG alkatrészekkel szerezte meg a győzelmet.

„A legkorszerűbb technológiai megoldásairól és kiemelkedő minőségéről, megbízhatóságáról és teljesítményéről ismert MOOG a prémium márkák között képviselteti magát az autóipar értékesítés utáni piacán.” – mondta Jérôme Galpin, a NASCAR Whelen Euro Series elnök-vezérigazgatója. „Ez a remek szponzori megállapodás minden fél, így a csapataink, versenyzőink és szurkolóink számára is előnyös, mert a figyelmet erre az Amerikából származó autóversenyzési stílusra irányítja és a MOOG alkatrészek használatának kiemelkedő előnyeire.”

A 2018-as versenynaptár 12 futamot tartalmaz, melyekre híres útszakaszokon és ovális versenypályákon kerül sor Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Belgiumban. A sorozat 2018. április 14-15-én vette kezdetét a spanyolországi Valenciában található Circuit Ricardo Tormo versenypályán, az utolsó futamot pedig október 20-21-én, a belgiumi Circuit Zolderen rendezik. A széria a teljesen új Oval World Challenge futammal június 30. és július 1. között a franciaországi Tours városába is visszatér.

A sorozat további eseményei és helyszínei:

• május 19-20. Franciacorta, Olaszország (3. és 4. futam)
• június 9-10. Brands Hatch, Egyesült Királyság (5. és 6. futam)
• szeptember 15-16. Hockenheim, Németország (elődöntő)

A 2012-ben alapított NASCAR Whelen Euro Series sorozatban a NASCAR® szabványainak megfelelő, 400 lóerős, V8-as motorral hajtott, bivalyerős autók versenyeznek egymással. A széria bajnokságai két divízióban folynak: az egyik a profi és félprofi pilóták számára fenntartott ELITE, a másik pedig az ifjú titánoknak és ezüst és bronz szintű pilótáknak szánt ELITE 2. 2017-ben a NASCAR Whelen Euro Series rendezvényein több mint 150 000 szurkoló vett részt. Az eredeti amerikai NASCAR® verseny több mint 70 éves öröksége előtti tisztelgés jegyében 2018-ra megújult a sorozat logója.

„Az EuroNASCAR agresszív, szoros versenystílusa rendkívüli népszerűségre tett szert az európai autósport-rajongók körében” – mondta Paul Tersi, a Federal-Mogul Motorparts EMEA futóműalkatrészekért felelős márkamenedzsere. „A MOOG márka 52 éve játszik vezető szerepet a NASCAR® versenyzésben és közel 100 éves tradícióval rendelkezik a csúcsminőségű termékek gyártásában. Innovatív szponzori tevékenysége ezekre a tapasztalatokra épül. Az idei szezonban a NASCAR Whelen Euro Series sorozat összes versenyzőjének autójába precíziós kialakítású MOOG alkatrészeket is szerelnek.”

A 2018-as szezon egy sor jelentős mérföldkövet tartogat a NASCAR Whelen Euro Series számára: legalább öt új csapattal bővül a résztvevők köre, és több neves pilóta is belép a versenybe. Decemberben a híres amerikai NASCAR Cup csapat, a GoFas Racing vagy az Endurance kategóriából ismert Pegasus Racing csatlakozott a sorozathoz, a Solaris Racing pedig nemrég jelentette be, hogy népszerű pilótájuk, Francesco Sini és a 12-es számú Chevrolet is indul az ELITE divízióban. Az ismert belga világbajnok kerékpárversenyző, Tom Boonen idén a két kerékről négykerekű versenyjárműre vált, de több más, neves versenyző is felbukkant a szezon előtti tesztnapokon.

Ha többet szeretne megtudni a MOOG kerékcsapágyaktól a nyomtávrudakon át a lengőkarokig terjedő termékpalettájáról, látogasson el a moogparts.eu oldalra.